Društvo

U Rijeci Crnojevića i Virpazaru stabilnije, nema opasnosti od poplava

U Rijeci Crnojevića i Virpazaru stanje je jutros stabilnije i za sada nema opasnosti od poplava.

Vodostaj Rijeke Crnojevića jutros je manji za tri do četiri centrimetra, a u Lipoviku je za dva centimentra niži.

Rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Prijestonice Aleksandar Zuber kazao je da su u pripravnosti i da će danas pripadnici Službe zaštite Cetinja obići teren.

Štabovi za vanredne situacije zasijedali su sinoć,  a komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol apelovao je na mještane da preduzmu preventivne aktivnosti na zaštiti materijalnih dobara tj. da imaju zalihe vode za piće i hranu.

“Na mještane je apelovano da namještaj sa donjih spratova objekata iznesu na gornje nivoe, ili na druga bezbjedna mjesta. Ukoliko bude neophodno evakuisaćemo ugroženo stanovništvo”, dodao je on.

Prema posljednjim podacima, na Cetinju je juče palo 88 milimetara kiše po metru kvadratnom, dok je u Herceg Novom palo 82 litra.

U Ulcinju mještani ugroženih sela Lisne, Bore i Fraskanjel se plaše da se ne ponovi kobna 2010.godina.

Iz Službe zaštite i spašavanja saopštili su da je ugroženo ušće rijeke Bojane, te da su u slučaju potrebe, spremna dva čamca za evakuaciju građana sa ovog područja.

Nivo Bojane i dalje raste, a taj će se trend nastaviti, jer će danas, prema prognozama, biti pojačan jugo na moru.

Obilne padavine donijele su brojne probleme mještanima u Vranjini, a juče je više kuća u ovom području bilo potopljeno.

>>>Obilne padavine u Crnoj Gori, u Vranjini potopljene kuće>>>

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma, dosta
Gost
Ma, dosta

Ušla kuća u vodu, a ne voda u kuću. Pored jezera i rijeka ne pravi se stambeno prizemlje. Ali, ljudima je lijeno da se stalno penju na sprat. Lakše je kukat i tražit pomoć. Lesendro nikad kroz istoriju nije imao poplavljene kuće, osim sad, kad su đeca zazidala dolje između stubova, da naprave garaže, pa stanove.

Send this to a friend