Društvo

UCG provjerava nepravilnosti u Bečićevom radu

Univerzitet Crne Gore započeo je postupak utvrđivanja nepravilnosti u magistarkom radu lidera Demokrata Alekse Bečića.

“Cjelokupni postupak, od prijave teze do odbrane rada 2014. godine, sproveden je na Ekonomskom fakultetu, pred komisijom i mentorom koji su imenovani od strane Vijeća tog Fakulteta”, ističu iz rektorata.

Oni su podsjetili da su već dva puta upućivali zahtjev Ekonomskom fakultetu da se njegovi organi izjasne o proceduri i sadržaju ovog magistarskog rada, te da ih obavijeste ukoliko se utvrde određene nepravilnosti.

“Vijeće Ekonomskog fakulteta smatra da u odnosu na procedure sprovedene prilikom kontrole i odbrane rada nijesu konstatovane nepravilnosti. Kako se Vijeće Ekonomskog fakulteta nije izjasnilo po pitanju sadržaja ovog magistarskog rada, u cilju zaštite integriteta Univerziteta Crne Gore, Senat Univerziteta će preuzeti sve potrebne mjere u cilju razjašnjenja ovog i sličnih pitanja. Što se tiče Univerziteta Crne Gore, predmeti ove vrste ne zastarijevaju”, navode iz UCG.

Podsjetimo, NVO Centar za akademski integritet je prije nekoliko mjeseci podnijela Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Bečića, tvrdeći da je autentičnost magistarskog rada lidera Demokrata sporna.

Bečić je oštro demantovao te navode, ističući da je sve brutalna laž i neljudska podmetačina i da iza toga stoje DPS i DF.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
svašta
Gost
svašta

Polako, polako, pusti neka Ekonomski fakultet utvrdi da li je napravio propust i dozvolio ti da “magistriraš”… Bilo bi pošteno da Fakultet bude objektivan! Sačekajmo riječ struke! Na lažima se ne može ništa sagraditi sem blamaža.

Lavica
Gost
Lavica

E imat će rabote 😸😸😸😸😸

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

ZA STO KOMENTAR,NEBITAN!

Send this to a friend