Društvo

UIKS: Dvadeset devet zaposlenih u samoizolaciji

Zbog dva službenika UIKS-a koja su pozitivna na koronavirus, 29 zaposlenih u toj ustanovi nalazi se u samoizolaciji, saopšteno je Novoj M iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Dva službenika radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja. Iz ove ustanove su, kako kažu za Novu M, postupili u skladu sa mjerama NKT- a kako bi zaštitili ostale zaposlene i uhapšene osobe.

U prvom talasu koronavirusa, spuški i bjelopoljski zatvor sačuvani su od zaraze. Međutim, u ovom drugom talasu virus je uspio da uđe u spuski zatvor, gdje su dva službenika inficirana.

PR UIKS-a, Nebojša Janković kazao je da u UIKS-u od početka epidemije COVID 19 među uhapšenima nije registrovan niti jedan slučaj obolijevanja od ovog virusa.

“Kada su u pitanju službena lica kod dva naša službenika registrovano je obolijevanje od covida 19”, rekao je Janković za Novu M.

Iz UIKS-a su kazali da su, u konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa.

“Naime svim službenicima UIKS-a koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na COVID 19 određena je mjera samoizolacije. Na današnji dan u samoizolaciji nalazi se 21 službenik UIKS-a. Takođe, ova mjera određena je i prema devet uhapšenih osoba koja su bila u kontaktu sa zaposlenima a koji su pozitivni na COVID 19 i oni su pod kontinuiranim medicinskim nadzorom”, rekao je Janković.

PR Višeg suda, Aida Muzurović, kazala je kako je sud obaviješten o tome da je u UIKS-u kod službenika registrovan slučaj Covid 19 , ali da nemaju informaciju o eventualnom kontaktu tih lica sa zaposlenima u Višem sudu u Podgorici.

Podsjećanja radi, shodno odlukama NKT-a od marta su zabranjene posjete zatvorenicima osim advokatima i sudskih vještacima.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Surova realnost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Surova realnost
Gost
Surova realnost

Bože me oprosti,ali mislim da pomalo ima zloupotrebe od strane zaposlenih…

Send this to a friend