Društvo

Ukoliko za vikend u Tuzima ne bude novih slučajeva, volonteri će snabdjeti građane

Ukoliko tokom vikenda ne bude novih slučajeva pozitivnih na korona virus u Tuzima, Opština će se potruditi da od ponedjeljka ima mobilnu prodavnicu. Načelnik Komunalne policije Redžep Čunmuljaj objašnjava da bi ta prodavnica radila svega sat vremena, ali da ne bi bila otvorena za građane, jer oni ne smiju da izlaze.

“Građani i dalje neće smjeti da izlaze iz kuće, ali bi mogli dostaviti spisak namirnica koje su im potrebne i volonteri bi ih za njih kupili u toj prodavnici. Za sada sve ostalo ide po planu2, rekao je Čunmuljaj.

Direktor Komunalnog Tuzi Nikola Camaj apeluje na građane da pomognu u očuvanju javne higijene.

“Mole se građani, da kada je sva lokalna administracija i dobrovoljci u službi očuvanja ličnog i javnog zdravlja da pomognu u očuvanju javne čistoće. Za ove namjere Komunalno je obezbijedilo dovoljne količine najlonskih vreća, koje će im dostaviti volonteri, sa zahtjevom da otpad odlažu u njih, a zatim u kontejnerima ili ispred svojih ulaza odakle će ih pokupiti služba Čistoće. Dakle, nikako pored kontejnera i divljih deponija. Održavanje čistoće zajedno sa ostankom u domovima, će pomoći našem ranijem izlasku iz ove situacije i sa što manje posledica”,  kazao je Camaj.

Iz Opštine Tuzi saopštili su da se stočarima može obezbijediti i sijeno za stoku.

“Zainteresovani stočari kojima je za stoku neophodno sijeno mogu ga naručiti kod Necada Paljaja na broj telefona 069-460-960 i kod Tjona Camaja na telefon 067-515-301”, kažu iz Opštine.

Koordinator za Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da se svakodnevno dijeli hljeb, povrće, mlijeko, jaja, ljekovi i potrepštine za djecu.

“Sve ovo nam doniraju mještani koji žele da pomognu. Prodaja poljoprivrednih proizvoda teče u najboljem redu. Ima onih poljoprivrednika koji direktno sa kupcima dogovaraju i oni dobijaju dozvolu i uz pratnju dolaze do domaćinstva”, kaže Dedvukaj.

31

avatar
1000
22
9
0
 
26
BiseraTrt_rabotaTuziDjokoMila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bisera
Gost
Bisera

prava stvar.tako bi trebalo uraditi na cijeloj teritoriji Podgorice i Crne Gore.jer od setaca hocemo da nastradamo.jednostavno nece da shvate da treba ostati kuci

Tuzi
Gost
Tuzi

Nik kaže da od ovog nema ništa

Tuzi
Gost
Tuzi

A ovo se ne zna ko pije a ko plaća, Nik kaže da su ovo dezinformacija, Nik ovaj Nikola hoce glave da ti dođe

Djoko
Gost
Djoko

Besa jaca od korone! Svaka cast Tuzanima i Malesiji

Mila
Gost
Mila

Bravo i za Tuzi i za državu na vrijeme su blokirali i sad daje rezultate a tako bi trebali pooštriti mjere u čitavoj Crnoj Gori i ovi litijaši ima ih zatupljenih pa misle ne može im virus ništa pooštrite mjere vlado dok ne bude kasno

Gibanica
Gost
Gibanica

Svaka čast , Tuzani , samo jako , proci ce ovo !

Djuro
Gost
Djuro

Hvala Bogu dako se otvara jedna prodavnica jer nista od Opstine nismo dobili jedino od donacije ljudima, dijaspori sto daju iako neznaju da dobijamo samo HLJEB..jedan dan 1L mlijeko (Koljcevica), sir i to smijesno da se kaze kolicina, 1L jogurta, i paket od Vlade Cg Ministarstva Ekonomije i paket za djecu. Sta su preduzimali ovi glavari iz Opstine Tuzi ili… Više »

Tuški put
Gost
Tuški put

Za 11 dana izolacije, opstina Tuzi je porodicama dostavila 1l jogurta i jednu glavicu salate. Dje su vam pare od donacija, sram vas bilo.! Djeca su nam zeljna voca…

Trt_rabota
Gost
Trt_rabota

Da neces i kucu da ti opreme.. donijeli su dosta, ne kukajte cijeli zivot..

tuz
Gost
tuz

volonteri i opstina od prvog dana snabdjevaju gradjane

Volonter
Gost
Volonter

Ja ne znam kome da se vjeruje u ovoj situaciju…NIKOLA KAŽE DA ĆE SE OTVORITI…NIKA TO NA SASTANKU VOLONTERA DEMANTUJE…DAJ NEKA SE DOGOVORE OKO TOGA I NEKA IZADU JEDNOM IZJAVOM…JER NIJE VRIJEME ZA SVAĐE I POLITICKE POJENE!!!

TonyZ
Gost
TonyZ

Gradjani Tuzi su pokazali sta znaci Besa… Bojim se da Podgorica a narocito Niksic jos uvijek ne shvataju ozbiljnost situacije.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Za nedjelju dana jedino sigurno mjesto u CG i da su pametni da mjesec ne puštaju nikog u Tuzi.Zatvorite opštinu i živite 24 sata punim plućima.

Gibanica
Gost
Gibanica

Svaka čast Tužani , samo jako , proci ce ovo !

Zoran.
Gost
Zoran.

Primer za sve svaka cas Besa je Besa.

Dorjan
Gost
Dorjan

Bravo Tuzani,svaka vam cast

Rozaj
Gost
Rozaj

Bravo za Tuzi, imali su najvise zatazenih, a sada Pg tri puta ima vise

alo
Gost
alo

Kako je taj narod zivio do sad bez snabdijevanja?

tuz
Gost
tuz

volonteri i opstina od prvog dana snabdjevaju gradjane ali ovi nemaju pojma sto pisu

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo Tužani pokazali ste kako se disciplinom bori protiv pošasti.

Jaaaa
Gost
Jaaaa

E cus dostavljaju hljeb i jedan dan 1l jogurta ne lazite ljude. Niko povrce jaja nije ni vidio.

gradjanin
Gost
gradjanin

Ne bili se pridrzavati preporucenih mjera. nema kukanja sad. Nece niko crć od gladi

Pitanje
Gost
Pitanje

15 dana je isteklo. Zašto su i dalje u izolaciji?

Manuelo
Gost
Manuelo

Plus jos dvije nedjelje. Vazi za sve, ne samo za Tuzi.

Odgovor
Gost
Odgovor

Zato sto se simptomi mogu i kasnije pojaviti,a moguce da je bilo nekoliko bez simptoma koji su zarazeni pa su prenijeli drugima.

Toni
Gost
Toni

Svaka cast!!! Samo ziteljima Malesije neka dostave koliko je ko doprinio u pomoci i sredstva koja su namjenjena dje zavrsavaju!!!

Realni gradjani
Gost
Realni gradjani

Kod nas u karabusko samo hljed donose?

Fenix
Gost
Fenix

Nije samo kod vas i u donje Tuzi dobili smo paket i samo hljeb.Ima propusta u dostavi i to treba ispraviti.Volunteri su nam na usluzi valjda od ponedeljka mozemo nabavljati iz prodavnica.Ljudi su disciplinovani sto je najvaznije i da ostanemo svi zdravo.

Malsorja
Gost
Malsorja

Danas nam je 9 dan sto smo u karantinu mi – volonteri nam donese hleb svaki dan- češce dobijamo mlijeko- sir- zelenu salute- Jogurt i stvari za bebe- ljekove- itd. Zahvaljujem Opštini- zdravstvu CG- i Dijaspori – Hvalaaa- Thanky every body 👍🙏

Toni
Gost
Toni

Moguce da si osoba koja radi u opstini i dobro ste se snasli u ovoj situaciji

Fenix
Gost
Fenix

EVO SE ISPRAVLJAJU!Danas pocinje raspodjela pomoci SVIMA sa korektnim namirnicama.Samo bez nervoze,disciplinu odrzimo bez opustanja i pokazimo svima kako se treba boriti protiv virusa.

Send this to a friend