Društvo

Ulica Meše Selimovića sanirana, u Siti kvartu se privode kraju dvije nove

Sanacija Ulice Meše Selimovića u Bloku 5 je završena, kao radovi u ulicama radnog naziva D i B u Siti kvartu su u završnoj fazi, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković naglasio je da su uspješno priveli kraju još jedan važan posao ne samo za blokove 5 i 6, već za Podgoricu u cjelini.

“U pritanju je temeljna rekonstriucijka Ulice Meše Selimovića, najvažnije saobraćajnice u ovom dijelu grada dužine 460 metara, širine 12 m, važne saobraćajnice koja se uprkos tome dugo godina nalazila u stanju koje nije bilo zadovoljavajuće. Imajući to u vidu, kao i značaj ove ulice, mi smo prionuli na posao i gradsko preduzeće Putevi su sinoć završili radove vrijedne 120.000 eura, koji su podrazumijevali i sanaciju trotoarskih površina, a desetak dana ranije kolege iz Komunlanih usluga su rekonstruisale i javnu rasvjetu, tako da je ukupna vrijednost ove investicije prevazišla iznos od 130.000 eura”, istakao je Vuković.

On je konstatovao da se na području blokova 5 i 6 u posljednje vrijeme mnogo radi.

“U saradnji sa mjesnom zajednicom definisali smo prioritete i dinamikčki plan kojeg se pridržavamo i vrlo često uspijemo i da prebacimo taj plan i odradimo nešto što nije bilo planirano za ovu godinu. U skladu sa tim smo maltene rekosntruisali sistem javne rasvjete u Bloku 5 i za te namjene potrošili preko 40.000 eura. Unazad par mjeseci dobili smo jedno rekonstruisano i jedno potpuno novo dječje igralište. Sve ovo znači bolji kvalitet života”, naveo je.

Pred njima su, dodao je, još dva važna projekta – na kraju Ulice Meše Selimovića na raskrsnici sa ulicama Đoka Miraševića i Blaža Jovanovića će graditi novi kružni tok, jer su nezadovoljoni načinom na koji je saobraćaj regulisan i ta raskrsnica predstavlja rizik za učesnike u saobraćaju.

“Projekat je spreman, mi ćemo raspisati tender u narednih mjesec-mjesec i po, vrijednost projekta je 310.000 eura. A sa druge strane u produžetku Ulice Meše Selimović, odnosno Baku ulice koja dijeli Tološku šumu ćemo u narednh dva mjeseca krenuti sa radovima, kako bismo konačno završili Baku ulicu, koja je važna zbog zagušenja saobraćaja u ovom dijelu grada”, zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević je saopštio da su u ulici radnog naziva D, koja od skoro nosi ime Maša Đurovića, radovi u završnoj fazi.

“Ostalo je da se na ovoj saobraćajnici završe radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji i postave stubovi za javnu rasvjetu. Ulica je duga 260 metara, a u njenom trupu ugrađena je kompletna podzemna infrastruktura, odnosno fekalna i atmosferska kanalaizacija, vodovod i tk kanalizacija”, istakao je Raičević.

Dodao je da se radovi nastavljaju na ulicu radnog naziva B, koja će se spojiti sa Cetinjskim bulevarom.

“Dužina te saobraćajnice je takođe 260 metara i na njoj će se raditi kompletna infrastruktura kao i u Ulici Maša Đurovića. Ukupna vrijednost ovog projekta je 340 hiljada eura i očekujem da ćemo do kraja marta biti završeni radovi na obje saobraćajnice”, zaključio je Raičević.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
ŠojicBlok 5Zunzar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šojic
Gost
Šojic

Zašto ne pišete o Euroasfaltu nego čekate Pobjedu u poneđeljak

Zunzar
Gost
Zunzar

Prekopacete je opet.Nesto ste zaboravili 100/:.

Blok 5
Gost
Blok 5

Prosetaj ti ali cetvrtkom…

Send this to a friend