Društvo

Ulice u Podgorici da dobiju nazive crnogorskih junaka

Brajović

Komisija za davanje naziva trgova i ulica treba da podrži peticiju građana Podgorice da se najznačajnije ulice u Glavnom gradu imenuju po ljudima koji su doprinosili stvaranju crnogorske tradicije i istorije, saopšteno je iz Crnogorske.

Potpredsjednik Crnogorske Đorđije Brajović kazao je da neke od najznačajnijih ulica Podgorice treba nazvati po, kako je rekao, slavnim crnogorskim herojima kapetanu Đuru Draškoviću i vojvodi Božu Petroviću.

„Treba da se oda počast i da jedan od gradskih trgova dobije naziv Boraca za pravo, čast i slobodu Crne Gore“, naveo je Brajović .

On je podsjetio da u Cetinjskoj rezoluciji piše da Crnogorska daje javno obećanje da će uvijek biti na strani pravde, časti, dostojanstva i slobode Crne Gore i svakog njenog građanina.

„Zato podržavamo i ovaj prijedlog o imenovanju ulica po ljudima koji su doprinosili stvaranju crnogorske tradicije i slavne crnogorske istorije“, rekao je Brajović.

Crnogorska, kako je rekao, posebno ističe ulogu predaka u stvaranju crnogorske države i njenih običaja.

„Slavna istorija nas posebno obavezuje prema našim precima, ali i prema potomcima kojima treba da sačuvamo sliku velike slave predaka i ostavimo im najbolje moguće uslove za život“, poručio je Brajović.

S.B. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

crnogorski najveci junaci su uvjek bili Marko Miljanov..Peko Pavlovic…Miljan Vukovic…Janko Vukotic….ali jbg svi bili SRBI pa zato predlazu neke sto niko nikad nije ni cuo za njih

Sigurica
Gost
Sigurica

Bravo, majstore… i obavezno napraviti zid od nekoliko metara oko Crne Gore,… da nebi ta pamet izlazila,… tuđa nam ne trba i ne cijenimo je …

VALTER
Gost
VALTER

Za početak promijenimo imena ulica Džordža Vašingtona i Josipa Ambroza !!!

Herc
Gost
Herc

E to je Balkan,junaci – kategorija potpuno nebitna i primitivna.
Koji se Crnogorac istakao u nauci,kulturi,graditeljstvu,cojstvu… te Evropa slavi a ne ko je koliko oduzeo zivota,mislim da toga nema ni u Africi

xDxD123
Gost
xDxD123

Dobar tajming… Bas… 😉

cinik
Gost
cinik

Ovaj je gRamada za jednog prezimenjaka!

Fileo
Gost
Fileo

Podržavam tu ideju, ali pravi crnogorski junaci po kojima treba da se zovu nase ulice su Nikac od Rovina, Vuk Lopusina, Novica Cerovic, Lazar Socica, Bajo Pivljanin, Vuk Mandusic, Ivan Kosovčić, Jole Piletic…

M. V.
Gost
M. V.

“Ulica Boraca za pravo, čast i slobodu Crne Gore” – nezgrapan i nepraktičan kilometarski naziv ulice. Ne sporim sadržinu ovog izraza, ali nije praktično ovoliko dugačko ime na natpisnoj tabli, u ličnim podacima stanara, memorandumima firmi, itd. Kad se smišljaju imena ulica, treba i o tom aspektu voditi računa, a ne samo o politikantskim interesima pojedinih partija. Poštujmo svoju istoriju,… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Pod ulicom Boračka svi su ovi obuhvaćeni ako malo bolje razmislimo. Crnogorci su se kroz sve vjekove za nama borili za:Pravo, Čast i Slobodu.

Ljuta
Gost
Ljuta

nekad su se borili dok ih je grijalo srce Obilica

Crnogorka MNE
Gost
Crnogorka MNE

Tako je

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Nemojte zaboraviti zloglasnog Jova Kapicica.

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Tako je Brajovicu…..ziv bio a licno cu se zalagat da USA i EU sankcionise Crnu Goru ako se koim slucajem ovo ne ispostuje…Stid i sram je svakojeg Crnogorca koi cita imena ulica koje kakvih toboz rodoljuba a jedan Pavle Djurisic,Bajo Stanisic,Vlado Sipcic,Blagota Jovovic,Bozo Bjelica,Srpko Medenica nemaju svoje ime ulica trgova setalista….Krajne je vrieme braco Crnogorci da se iskreno zalozimo da… Više »

Don Kihot
Gost
Don Kihot

E nijesi moga navesti gore izdajnike crnogorskoga naroda no sto si. Vidi se da isti ka on, da bi i ti klao crnogorski narod samo da ti dopane saka. Da mi je znati jesi li metka mrcio na ratiste devedesetih, ili si internet ratnik ka svi vi koji podrzavate izdajnike. E zastidje jedno!

Ljuta
Gost
Ljuta

tada su svi i cg bili srbi..rodoljubi i komunjare

Ljuta
Gost
Ljuta

ja sam za strika Boza..zaboravise izdajnici ko je bio striko Bozo…

PG4EVER
Gost
PG4EVER

Izvinjavam se, je li ovo plaćena vijest pa ne smije da se iznese stav prema ovom liku i fiktivnoj partiji? Je li sramora reći da ovaj što daje saopštenja priča na ekavskom i da je samo iz intresa u ovoj partiji? Otvorio agenciju i ubacio cijelu firmu i GO kako bi im se olakšalo poslovanje.

peki
Gost
peki

slazem se..zasluzeno

Musa
Gost
Musa

Tako je!

Send this to a friend