Društvo

Univerzitet Crne Gore među 351 do 400 najboljih na svijetu

Univerzitet Crne Gore je u najnovijem rangiranju koje je obuhvatilo najbolje svjetske univerzitete mlađe od 50 godina, svrstan u kategoriju 351-400 (Times Higher Education Young University Rankings).

“Ovaj izuzetan rezultat dolazi nakon što je u septembru 2019. objavljeno sveobuhvatno Times Higher Education rangiranje na kojem se, po prvi put, našao i Univerzitet Crne Gore”, saopšteno je iz UCG.

U oblasti tehničko-tehnoloških nauka (Engineering & Technology) u oktobru 2019. godine Univerzitet Crne Gore je bio uvršten u kategoriju 601-800, a u novembru iste godine u kategoriju 800+ u oblasti fizičkih nauka (Physical Sciences).

Za osnov rangiranja uzeto je 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju pet univerzitetskih misija: nastava, istraživanje, međunarodna prepoznatljivost, citiranost i prihodi od privrede.

“Najnovije Times Higher Education rangiranje predstavlja najbolje pozicioniranje Univerziteta Crne Gore u njegovoj istoriji dugoj 46 godina, i još jednu potvrdu sve veće međunarodne prepoznatljivosti i ugleda koje Univerzitet rne Gore ima u svjetskoj akademskoj zajednici”, navode u UCG.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
PutnikboboPjerSU57VOJO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Znamo mi kakavje
Kad mi dodju skolovani sa naseg univerzitete
Nezmalice obicne
Eto cast rijetkim izuzecima

SU57
Gost
SU57

Hahahhahaaaha! Bas ste me [email protected]@@

VOJO
Gost
VOJO

KAO DA NE ZNAMO koji su to kapociteti…

Haris
Gost
Haris

Ahahhahahaha, dobro je rangiran.

Hm....
Gost
Hm....

Nelogično… da se razumijemo više nego srećan bih bio da je tako ali na Šangajskoj listi nema našeg UCG. Šangajska lista je najznačajnija lista rangiranja univerziteta u svijetu.

bobo
Gost
bobo

Na Sangajskoj listi rangiraju prvih 500 a ukljucebi su i oni koji su stariji od 50 godina. UCG je mlad univerzitet, a medju mladima solidan.

Bokelj
Gost
Bokelj

hahahahaha

Djox
Gost
Djox

Posto svakih pola godine skacemo po 200 mjesta, realno je da za dvoje godine budemo na vrhu, ispred Harvarda.

Putnik
Gost
Putnik

Rekose za mladje od 50 godina,a Harvard je hmmm “malčice” stariji zar ne? Doduse, Cg univerzitet nije na Sangajskoj listi koja je mjerodavna. Iz regiona je jedino Bg univerzitet na toj listi jer se valjda boduje 500 najboljih na svijetu.

Send this to a friend