Društvo UKPLINO ETAŽNI VLADNICI NE IZMIRUJU OBAVEZE ZA PLAĆANJE ODRŽAVANJA

Upravnika zgrade ne može da mijenja inspekcija

Podgorica

Račun o iznosu sredstava za održavanje, nužne i hitne radove etažnih vlasnika, odnosno korisnika je izvršna isprava u izvršnom postupku i agencija za upravljanje nekretnina je kao upravnik dužna da pokrene upravni postupak ukoliko etažni vlasnik ne plati duže od tri mjeseca, saopštili su Danu iz Komunalne inspekcije.

<<<Rastu prinudne naplate za održavanje zgrada<<<

Direktor Akvile, agencije za upravljanje nekretnina Radovan Šušić je ranije saopštio da Komunalna inspekcija ne sprovodi ovlašćenja koja je predvidio Zakon o održavanju stambenih zgrada, poput toga da moraju kontrolisati da li etažni vlasnici uplaćuju novac u zajednički fond, to jeste na žiro-račun stambene zgrade.

“Komunalna inspekcija je u redovnom inspekcijskom pregledu odgovorila izvršnom direktoru Akvila Radovanu Šušiću u februaru vezano za uplatu akontacije za troškove redovnog održavanja, nužnih i hitnih radova na stambenim zgradama i urbanističkim parcelama. Citirali smo Zakon o održavanju stambenih zgrada koji kaže: “ako etažni vlasnik ne plaća mjesečni iznos troškova održavanja stambene zgrade duže od tri mjeseca, upravnik je dužan da pokrene postupak izvršenja na osnovu izvršne isprave u roku od osam dana od dana isteka navedenog roka”. Račun o iznosu sredstava za redovno održavanje, nužne i hitne radove etažnih vlasnika, odnosno korisnika je izvršna isprava u izvršnom postupku. Imajući u vidu nave deno, Akvila, kao upravnik dužna je da pokrene upravni postupak”, poručuju iz Komunalne inspekcije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
AleksandarSovaJelena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksandar
Gost
Aleksandar

Jedina agencija koja radi svoj posao korektno je Ofortuna iz NK…bilo bi dobro da rade u PG…

Sova
Gost
Sova

Ima jedan krupan problem, koji svi previdjaju. Svima izgleda kao nevažan. A to je: SVI organizuju skupštine etažnih vlasnika po ulazima, iako neke zgrade imaju i više od 5 ulaza. Zato su nam zgrade šarene – jedan ulaz farbe fasadu u žuto, drugi u zeleno, treći ne farba nikad… Kad procuri krov, obično popravku plaća vlasnik stana u potkrovlju…

Jelena
Gost
Jelena

Zato upravnik moze da radi što hoće i kako hoće i jedan glas treba da da svoje mišljenje, trošiti pare više puta na radove koji su trebali, biti završeni u istom aktu, vikendom se odradjuju, uz dogovor sa komunalcìma.

Send this to a friend