Društvo

Uređen trotoar u Ulici Pete proleterske brigade

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas završene radove na uređenju trotoara u Ulici Pete proleterske brigade, kao i radove u Ulici Oktobarske revolucije, koji se nalaze u završnoj fazi.

“Od početka mandata nijesmo imali niti jedan dan praznog hoda i zahvaljujući tome Podgorica se rapidno mijenja i u svakom dijelu grada trenutno imamo aktivna gradilišta. Sa dolaskom nove gradske uprave, podsjetiću, krenuo je novi investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona eura. Dakle, svi ti kapitalni projekti realizuju se jako dobro, počev od Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda do Jugozapadne obilaznice koju ćemo završiti polovinom ove godine, a u planu su svi oni drugi projekti koje smo najavili i našim izbornim programom, tako da mi zaista vjerujemo i imamo dobre razloge za to da senakon završetka ovog mandata Podgorica u mnogo čemu neće moći prepoznati”, dodao je on.

Istovremeno,kako je kazao, svjesni su da, uslovno rečeno, neki drugi sitni projekti mogu da znače mnogo više građanima, nego kapitalni i zato su se odlučili da osluškujući ono što je glas lokalne zajednice definišemo programske prioritete i da krenemo u rejšavanje komunalnih problema koji godinama i decenijama njih opterećuju.

“Jedan od takvih projekata je i ovaj koji danas promovišemo – rekosntrukcija donjeg dijela Ulice Oktobarske revolucije – projekat koji je okupio veći broj naših gradskih službi, dominantno Puteve koji su opredijelili preko 85.000 eura, ali i kolege iz Čistoće, koji su na tri mjesta ugradili duple polupodzemne kontejnere, Komunalne usluge koje su u potpunosti obnovile javnu rasvjetu i ostalo je da kolege iz Zelenila odrade hortikulturno uređenje. Ukupan iznos ove insvestije je oko 120.000 eura”, istakao je Vuković.

On je podsjetio da je nedavno predstavljena i nova mikro lokacija u neposrednoj blizini.

“Ideja nam je da uradimo nešto slično i u gornjm dijelu Ulice Oktobarske revolucije sa lijeve strane, da obezbijedimo nedostajuća parking mjesta i rekonstruišemo trotoarsku površinu. U drugoj polovoni prošle godine smo, takođe u ovom dijelu grada realizovali jednu značajnu investiciju koja je podrazumijevala sanaciju trotoaskih površina i kvartovskih saobraćajnica oko zgrade Pejton i za to smo utrošili preko 100.000 eura”, saopštio je Vuković.

Kako je dodao, prije obilaska radova u Ulici Oktobarske revolucije bili su i u dijelu grada koji se nalazi između MZ Drač i MZ Stari aerodrom gdje je rekonstruisana trotoarsku površinu koja se prostire duž Ulice V proleterske brigade ispod podvožnjaka koji je dugo vremena bio u mraku.

“Najprije smo ga osvijetlili, a onda smo dobili inicijativu od mjesne zajednice i udruženja Cool grad, ali i preko hiljadu potpisa kojima je traženo da se uredi ta trotoarska saobraćajnica, jer tuda veliki broj naših mališana ide u Osnovnu školu „21. maj“. Danas smo taj posao uspješno priveli kraju i ne samo što smo rekonstruisali trotoar i obezbijeli ga ugradnjom novih stubića na tom potezu smo dobili novi drvored sa dvadeset sedam košćela. Taj projekat i ovaj u Ulici Oktobarske revolucije na najbolji način definišu ono što je cilj lokalne uprave, a to je da radimo partnerski. Projekat u Ulici Pete proleterske brigade smo ralizovali zahvaljujući podršci kompanija Lukoil i Erste banke koji su nam donirali jedan broj sadnica. To je formula za uspjeh i bez toga ne možemo postići željene rezultate, iako smo opredijelili ogromna finansijska sredstva bez podrške lokalne zajednice željeni efekti će u konačnom izostati”, naglasio je Vuković.

Vuković je najavio da će nakon vikenda obići i radove na na rekonstrukciji Stadiona malih sportova u čiju rekonstrukciju se kreće nakon 30-ak godina i za šta je Glavni grad opredijelio skoro pola miliona eura.

On je istakao da će u petak biti potpisan ugovor o realizaciji veoma značajnog projekta za Glavni grad u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a to je instalalacija sistema vido nadzora u gradu.

Takođe, sljedeće nedjelje u Opštini u okviru grada Golubovci biće promovisana dva važna projekta, i to: završetak druge faze puta prema Matagužima i zvaničan početak rad Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju.

“Od ponedjeljka će krenuti i novi servis gradske uprave koji će korisnicima društvene mreže Facebook omogućiti da postavljaju pitanja gradonačelniku i predstavnicima gradske uprave i pozvao građane da budu slobodni u obraćaju, jer su vrata gradske uprave širom otovorena za sve građane Podgorice”, poručio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kakav je ovo nacin da se umjesto betona stavlja asfalt na trotoare …mnogo je ruzno smrdi dok setate pogotovo ljeti kad se ugrije ….ovo se nokad nije radilo u pg do zadnjih pola godine ….sramota

Tito
Gost
Tito

Jesu li zeleni Strumfovi nasi ili njihovi?

Ivana
Gost
Ivana

Oce li biti drvored ispred Pejtona?

Stari
Gost
Stari

Rasteretio bi znacajno saobracaj.

Stari
Gost
Stari

Svaka cast, kada ce novi podvoznjak od ulice Save Kovacevica kod Gintasa do ulice Josipa Broza i Zmaj Jovine na Starom Aerodromu.Rasteretio bi znacajno sadrzaj.

Marko Popovic
Gost
Marko Popovic

Niko se godinama nije sjetio to da takne,dok nije dosao novi gradonacelnik uvece ispod tog podvoznjaka bilo je kao u filmovima strave i uzasa. Danju nismo smjeli pustit djecu do skole

Stavo
Gost
Stavo

Bravo!

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Може ли да се Вуковићу направи споменик за живота на границу с Тузима?

asfo
Gost
asfo

bice da prijanjaju djonovi pjesaka kad ljeto dodje.asfalt se topi na visokim temperaturama.ukoliko je ovo na trotoaru asfalt,bice strasnih slika na ljeto

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

DRVORED ,kladim se da se neće primiti. Apsolutno nema zemlje. Kamen,pjesak,šut,asvalt…..fali staklo i željezo.

Stav
Gost
Stav

Sto si ti neki optimista

Marina
Gost
Marina

Uzasno izgleda.

asdf
Gost
asdf

Je li i ovo na posljednjoj slici trotoar?

Meni vise lici na neki nedovrsen posao.

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Moleri izgleda već intervenisali!?

Stanko
Gost
Stanko

Raduje me me svaka aktivnost koja je usmjerena na bezbjednost naše đece na putu do škole 21 Maj sve pohvale na učinjenom djelu Glavnom gradu i ljudima zadužnim za tak dio, ali ne treba zaboraviti ni kružni tok na bulevaru koji je vrlo nezgodan za prelazak naročito đeci.Zato treba na njemu poraditi i postaviti usporivače brzine.

vesko
Gost
vesko

Da li je Podgorica jedini grad sa asfaltom na trotoarima?

Bojan
Gost
Bojan

Kako trotoar od asfalta? Ja ovo niđe vidio nisam, i to mi je jedina zamjerka, koja nije mala, naprotiv. Ostalo izgleda Ok.

Send this to a friend