Društvo Vuković u Maslinama

Uskoro izgradnja vodovoda na Kakarickoj Gori

Najznačajniji projekat koji ćemo realizovati u narednom periodu u Podgorici jeste izgradnja vodovoda za naselje na Kakarickoj gori i odlučili smo da uđemo u sistemsko rješavanje tog problema, obećao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je na sastanku sa građanima mjesnih zajednica Masline, Proleter i Jedinstvo kazao da je nedavno raspisan tender za izgradnju rezervoara.

“Uskoro počinje realizacija i druge faze tog projekta- izgradnja cjevovoda i postavljanje potisne pumpe, tako da ćemo za godinu dana imati u funkciji taj sistem“, istakao je Vuković.

On je dodao da je Glavni grad gotovo kompletan budžet koji je u ovoj godini namijenjen za te vrste projekata u iznosu od preko 250.000 eura opredijelio upravo za to naselje.

Vuković je saopštio i da će sistem fekalne kanalizcije na području MZ Maslina, Jedinstva i Proletera biti značajno unaprijeđen u narednom periodu.

„U MZ Jedinstvo će se raditi kolektor fekalne kanalizacije u dužini od 1. 170 metara ( Ulica 8.jula, krak Ulice Prve proleterske , Durmitorskoj ulici i dva kraka Skopske ulice). MZ Masline će dobiti novih  1.185 metara fekalne kanalizacije  (Ulica Goce Delčeva, Valtazara Bogišića, Žarka Zrenjanina i u djelovima ulica Desete crnogorske brigade i Nikole Đurkovića). U MZ „Proleter“ ćemo raditi najviše, jer je 2.830 metara ukupna dužina planirane izgradnje fekalne i atmosferske kanlizacije (Ulica Radovana Petrovića, Vukosave Božović, Žabljačkoj ulici, Antona Čehova, Goranskij, Veljka Jankovića, Pionirskih odreda CASNO-a i Viktora Igoa). Dakle, gotovo da neće biti ulice u ovom dijelu grada koja neće biti pokrivena mrežom fekalne kanalizacije”, naglasio je on.

Gradonačelnik je saopštio da je realno da jedan dio ovoga posla bude završen i do kraja tekuće godne, dok će dinamiku planiranih aktivnosti diktirati i faktori na koje grad ne može uticati, kao što su tenderske procedure.

“U sklopu projekta sistema za prečišćavanje otpadnih voda Podgorica će dobiti preko 20 kilometara nove kanalizacione mrež, tako da će 70 odsto Podgorice biti pokriveno mrežom fekalne kanalizacije što je praktično evropski standard”, saopštio je Vuković.

On je podsjetio da će se vrlo brzo u skladu sa prethodno datim obećanjem, pored predškolske ustanove Zvončić raditi i atmosferska kanalizacija u dužini od 100 metara, kao i ograda na obližnjem sportskom poligonu.

Vuković je saopštio da će do kraja mandata aktuelne gradske uprave cijela Podgorica, kroz uštede za električnu energiju, biti pokrivena savremenom led rasvjetom kao prvi grad u regionu, a to je  višestruko značajna investcija i za MZ  Masline, Proleter i Jedinstvo.

„Stručne službe Glavnog grada već su krenule da saniraju kuća Stojanovića koja je vrijedan poklon te porodice Glavnom gradu i  namjerni smo da ga u potpunosti stavimo u funkciju za potrebe razvoja kulture u ovom dijelu grada“, dodao je on, navodeći da će taj projekat, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, biti realizovan do kraja tekuće ili najkasnije tokom naredne godine.

Kada je u pitanju putna infrastruktura gradonačelnik je istakao da će Skopska ulica biti rekonstruisana i sanirana uz optimalna tehnička rješenja, a ostale saobraćajnice u zavisnosti od finansijskih mogućnosti.

On je ocijenio i da je sanacija asfaltne podloge na mostu koji vodi prema Starom Aerodromu prioritet za taj dio grada i da će, zbog velike fekvencije saobraćaja čim prođe ljetnja sezona i stvore se optimalni uslovi gradske službe krenuti i u relizaciju i sanaciju tog mosta i puta prema Katoličkoj crkvi.

„Ne odustajemo od ideje izgradnje tržnog centra sa zelenom pijacom u Maslinama, jer imamo namjeru da u svakom dijelu grada, kao što smo to već učinili u Bloku V i na Koniku, i u da u svakom dijelu grada sagradimo takve objekte koji znače i nova zapošljavanja i veći kvalitet života građana“, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je ocijenio da je usvajanje planske dokumentacije pretpostavka daljeg razvoja grada.

“Zadovoljan sam što su DUP „Ibričevina“ i DUP  „Kakricka gora“ već u proceduri izrade. Nadam se da će već do kraja godine ta planska dokumenta biti gotova. DUP Murtovina je završen i samim tim na tom prostoru ćemo krenuti u realizaciju značajnih projekata, kao što je novi sportski kompleks koji će se nadovezati na postojeći kompleks FK Kom u okviru kojeg je Glavni grad značajno investirao zajedno sa FSCG I Vladom CG, jer nam je cilj da na tom prostoru dobijemo jedan od najmodernijih fudbalskih kompleksa, ne samo  u Crnoj Gori“, zaključio je gradonačelnik.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
DkdkSEKA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dkdk
Gost
Dkdk

POČELO JE DA SE SKUPLJAJU GLASOVI ZA SLEDEĆU GODINU JER SU IZBORI…. KLASIKA DPS’OVE LOPOVSKE I PREVARANTSKE EKIPE

SEKA
Gost
SEKA

Slađa – najljepša vazda!

Send this to a friend