Društvo

Uskoro novi izgled Ljubljanske ulice

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicim, obišao je završne radove na sanaciji Ljubljanske ulice.

“Danas smo u Ljubljanskoj ulici koja se nalazi uz Klinički centar i jednoj od najfrekventijih saobraćajnica u glavnom gradu koja se dugo vremena nalazila u izuzetno lošem stanju. To nas je motivisalo da takvo stanje promjenimo i do kraja dana ova ulica će biti temeljno sanirana”, kazao je Vuković.

Vuković je podsjetio da su u toku i završni radovi na sanaciji Bulevara Knjaza Danila, te istakao da će u narednim danima i ovaj posao biti “uspješno završen”.

Foto: Glavni grad

Nakon toga, kako je naveo, kreće sanacija djela Moskovske ulice, od Ljubljanske ulice do Oktobarske revolucije, čime se zatvara jedan ciklus investicija kada je ovaj dio grada u pitanju.

Direktor gradskog preduzeća Putevi, Radenko Bulatović, kazao je da je riječ o saobraćajnici dugačkoj 380 metara, prosječne širine devet metara, te da su Putevi izvršili uklanjanje oštećenog asfalnog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, kao i izradu nivelacije novih septičkih rešetki, izravnanje i završni habajući sloj.

Foto: Glavni grad

“Danas u toku dana će biti radovi završeni, što znači da ćemo u popodnevnim časovima iscrtati horizontalnu signalizaciju. Ja moram napomenuti još da su ekupe Puteva na više lokacija na područiju grada. U toku sljedeće nedjelje završićemo parking u Bloku 6 gdje će naši sugrađani dobiti dodatnih 90 parking mjesta. Vrijednost te investicije je oko 150.000 eura. Izvodimo radove i u Lješanskoj nahiji, u pitanju je sanacija asfaltnog kolovoza poslije ugradnje vodovodne mreže. Nakon toga, ekipa će započeti sanaciju saobraćajnica na Starom aerodromu. Riječ je o kracima Zmaj Jovine ulice”, kazao je Bulatović.

Send this to a friend