Društvo Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka

Uskoro zaštitne barijere duž vodotoka Ribnice

Korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima i dalje služi za odlaganje otpada, o čemu je CdM juče pisao. Zato Glavni grad planira da do kraja maja na nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice budu postavljene zaštitne barijere.

“Radnici “Čistoće” redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak”, navode u PG Biro.

Prethodnih par dana radnici su detaljno očistili šetalište od mosta Kapadžića do knjižare Karver i ovaj prostor uredili kako bi građani mogli provoditi vrijeme uz rijeku.

Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, kako bi smanjili količinu nepropisno odloženog otpada na obalama tokom ljetnjih mjeseci, planirano je da do kraja maja na nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice budu postavljene zaštitne barijere.

“Namjena ovih barijera, za koje je već urađena specifikacija, biće sprječavanje prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, a istovremeno će omogućiti da se otpad lakše i brže uklanja. Nadamo se da ćemo postići očekivani rezultat, a istovremeno podstaći promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, ali i aktivno uključivanje građana u očuvanje gradskih rijeka, prvenstveno Ribnice i Morače. Takođe, želimo da na ovaj način ukažemo na vrijednost rijeka i doprinesemo povratku građana prirodi”, navode u PG Birou.

S.Đ.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Pg - TgBakicaCommentatorMarkoMilena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Svaka čast za čistoću, glavni grad…

Commentator
Gost
Commentator

I barijere i kažnjavanje. Generalno mi se čini da u našim parkovima i na obalama rijeka treba zaposliti čuvare koji će voditi računa o ovim stvarima, a na nekim mjestima postaviti i kamere.

Marko
Gost
Marko

Zabranit pristup Ribnici pri njenom toku ogradit i komunalnu poslat u patrole. Jedino tako možeš stoku naučit.

Milena
Gost
Milena

Bravo !

dsf
Gost
dsf

a da probate da kaznjavate, jeftinije je, a donosi pare ?

Bakica
Gost
Bakica

Uzalud su barijere,samo visoke novcane kazne mogu nevaspitane dovesti u red.

Send this to a friend