Društvo Delegacija Generalštaba Vojske u radnoj posjeti Nacionalnoj gardi Mejna

Usvajanje najboljih praksi u oblasti vojne taktike i obuke

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Delegacija Generalštaba Vojske Crne Gore, predvođena načelnikom Štaba, pukovnikom Mitrom Klikovcem, boravila je u radnoj posjeti Nacionalnoj gardi američke savezne države Mejn, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je saopšteno, tom prilikom realizovani su brojni sastanci po pitanju daljeg unapređenja saradnje, kao i usaglašavanje aktivnosti vojno-vojne saradnje za naredne dvije godine.

“Delegaciju Generalštaba su primili i najviši oficiri Nacionalne garde Mejna, a posebnu čast i gostoprimstvo su im ukazali komandantkinja Nacionalne garde Mejna brigadna generalica Dijana Dan, i komandant 101. vazduhoplovnog puka za popunu gorivom, pukovnik Bajron Nevel”, navodi se u saopštenju.

Ova posjeta, kako se ističe, rezultat je kontinuiranog zalaganja VCG i NG Mejna da usaglašavamo i usvajamo najbolje prakse u oblasti vojne taktike, obuke i operativnih kapaciteta.

“Istovremeno, ovo je prilika da se potvrde naše zajedničke vrijednosti i predanost miru, bezbjednosti i stabilnosti”, istakao je pukovnik Klikovac.

Delegacija je obišla i pripadnike Inžinjerijske čete Bataljona za podršku Vojske Crne Gore, koji zajedno sa pripadnicima 133. inžinjerijskog bataljona

Nacionalne garde Mejna realizuju aktivnosti i projekte iz oblasti inžinjerije i pomoći civilnim institucijama.

Aktivnosti vojno-vojne saradnje sa Nacionalnom gardom Mejna se realizuju kroz Program državnog partnerstva (SPP) počevši od 2006. godine.

“Brojni su ciljevi i benefiti navedenog programa, poput razvijanja međusobnih odnosa i partnerstva”, zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Send this to a friend