Društvo

Valobran štiti obalu u Rafailovićima, dozvolu jedino daje MORT

Glavna gradska arhitektica odbila je zahtjev Javnog preduzeća Morsko dobro i korisnika za davanje saglasnosti na idejno rješenje valobrana u Rafailovićima, uz obrazloženje da nije nadležna, pišu Primorske novine.

Imajući u vidu da je riječ složeni inžinjerski objekat, po zakonu, dozvolu kako je objašnjeno daje Ministarstvo održivog razvoja i turizma ( MORT)

“Budući valobran za zaštitu obale kod Rafailovića lociran je na istočnoj strani Budvanskog zaliva ispred uvale Bečići sa korijenom u zoni rta “Đevištenje”. Projektom je predviđeno uređenje dijela obale 40m. Vizuelni efekat novo-projektovanog uređenja obale uklopljen je u projekat izvedenog dijela sa svim pratećim elementima i sadržajima.
Upravno na završetak uređenje dijela obale smješten je korijen valobrana zaštićen kamenim zidom i prirodnim ostrvima i stenjacima ispred. Sam valobran ima dva kraka”, stoji u idejnom rješenju u koje su Primorske novine imale uvid.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Talas
Gost
Talas

Valobran. Imamo li mi crnogorske rijeci da hrvatske ne uzimamo.
Crnogorci kazu talas a ne val. Ali kome to pricati. Onima sa zvanicno najmanjim IQom na planeti.

Thor
Gost
Thor

Zapravo korijen rijeci VAL je iz naseg jezika. Talas potice iz Hetitskog jezika i nije nasa izvorna rijec. Te stoga, tvorba odnosno korijen rijec je apsolutno nas, i pravilnije je da se kaze VAL. Isto sto je pravilno za “fudbal” rec nogomet, ka i sto zborimo za rukomet – rukomet a ne “hendbal”…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Rijeka ce nasih vala uskacuci u dva mora okeanu glas prenijeti da je vjecna Crna Gora.Dakle,ocigledno da je rijec val iz cg jezika

Timic
Gost
Timic

Nije naša, nego Sekula je te stihove pisao dok je bio kod svog gazde Pavelića u NDH. Je li ti sad bar malo jasnije što se bune ljudi?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Procitaj onda nesto od kralja Nikole,npr u pjesmi o Svetom Savi (pp da ti ova pjesma odgovara) Nikola pise o valu Ribnice I Morace. Da nije i on to pisao pod uticajem Pavelica?

Danko
Gost
Danko

Uf, kakva kontra!!!

Send this to a friend