Društvo

Vaspitačica u kotorskom vrtiću zaražena koronavirusom

FOTO: Ilustracija

U kotorski vrtić na Zlatnim njivama “ušla” je korona, pošto je vaspitačica u mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na Kovid-19.

Zbog toga je dio osoblja ovog vrtića upućen na samoizolaciju narednih 15 dana, ali i djeca iz ove grupe.

“Nakon što smo dobili informaciju da je vaspitačicau mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na Kovid-19, svi roditelji su obaviješteni, a koleginice koje su sa njom boravile u grupi, tačnije jedna koleginica i asistent u nastavi, takođe su poslati na testiranje i dobile su rješenje o samoizolaciji. One su prijavile svoje kontakte. Ova vaspitna grupa zatvorena je narednih 15 dana”, saopštila je juče za Dan Vjera Rašković Perojević, direktorica Javne predškolske ustanove (JPU) „Radost” Kotor.

Ustanova ima osam objekata vrtića sa ukupno 30 vaspitno-obrazovnih grupa, i to 21 za uzrast vrtića i devet jaslenih.

Rašković Perojević naglašava da su u objektu vrtića na Zlatnim njivama četiri vaspitne grupe, pri čemu je u mlađoj, koja je zatvorena, boravilo dvanaestoro djece.

“Prošle sedmice u naše vrtiće je dolazilo oko 20 odsto od ukupno 850 upisanih mališana. Ove sedmice je taj broj već opao. Mi, inače, sprovodimo sve mjere u skladu sa preporukama koje smo dobili od resornog Ministarstva prosvjete, po smjernicama Instituta za javno zdravlje (IJZ) i njih ćemo se strogo pridržavati”, naglašava ona.

Dodaje da su zaposleni opremljeni maskama i vizirima, te da se na ulazu u vrtić svakom djetetu mjeri tjelesna temperatura.

Svi objekti kotorskih vrtića su, ističe, generalno očišćeni i dezinfikovani. JPU „Radost” upošljava stotinak radnika, od čega 52 vaspitačice i 24 medicinske sestre.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
TreskaMims
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mims
Gost
Mims

A dje su maske vaspitacicama , ako su ih nosile kao sto treba radi zdravlja djece , onda nemaju sto da idu sva djeca u izolaziju . Nego ove bi rado da sjede kuci i primaju platu pa tako bolje da se zatvori jel ? Lijepo ste djecu pazile , sad ce zbog vas nesavjesnih da krenu zatvarati vrtice koji… Više »

Treska
Gost
Treska

Sram vas bilo zbog ovakvog komentara!

Send this to a friend