Društvo

Virpazar dobio pješačku stazu

Staza na Virpazaru, koja ima višestruku namjenu, a prevashodno olakšava i omogućava bezbjedniji prelaz preko magistralnog i pružnog puta Podgorica – Bar, otvorena je danas za sve posjetioce i stanovnike ovog mjesta.

Nacionalni parkovi Crne Gore procjenjuju da je preko ovog prelaza tokom sezone prošlo oko 100.000 posjetilaca, kao i da će se taj broj iz godine u godinu povećavati.

“Staza je dizajnirana na način da bude što više uklopljena u ambijent i prati liniju kamenog nasipa pružajući se ispod magistrale i pruge do privremenog parking prostora. Ona je značajna iz bezbjednosnihi razloga, jer će sada posjetioci i stanovnici ovog mjesta moći bezbjedno da pređu magistralni i pružni prelaz, a siguran sam da će omogućiti i bolju valorizaciju ovog područja. Nacionalni parkovi Crne Gore nastavljaju sa uređenjem turističke infrastrukture. Početkom sezone smo uredili ribolovnu stazu Tanki rt, postavili odmorišni mobilijar i informativne table. Isto planiramo i na ovoj stazi, pa će informativne table i smjerokazi biti postavljeni u narednom periodu“, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

On je dodao da JPNPCG nastavljaju aktivnosti na otvaranju novih staza i osmišljavanju novih ponuda za posjetioce, pa je u planu i uređenje sportsko – ribolovne staze na Morači u saradnji sa Sportsko ribolovnim klubom Podgorica.

Klica je najavio da će u narednom periodu sa nadleznim ministarstvom i institucijama, raditi i na izgradnji marine, a predviđena je i izgradnja kružnog toka na ulazu u Virpazar, kako bi se dugoročno riješio problem bezbjedosti posjetioca i stanovnika.

“Takođe, jedan od problema ovog mjesta je parking prostor. JPNPCG će za narednu sezonu kroz Program objekata privremenog karaktera NP Skadarsko jezero, predvidjeti i dva nova lokaliteta za ovu namjenu sa desne strane magistrale Podgorica – Bar, ali i jedan privremeni parking u samom Virpazaru. Želimo riješiti i taj problem, kako bi ovo mjesto bilo u funkciji stanovnika i turista“, zaključio je on.

Nacionalni park Skadarsko jezero do 22.septembra 2019. posjetilo je oko 125 hiljada turista, što je za skoro 50 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
CrnogorciSuSrbiLovcenskiPrc CGPutnikIskreno cu reci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Sram vas bilo,pa ne živimo u kamenom dobu pa da ovu sramotu predstavljate kao neki i nečiji poduhvat….

Putnik
Gost
Putnik

Hoće li Vir docekati da se konačno napravi jedan normalni parking za autobuse i ostala vozila?! Zar je to toliko zahtjevan projekat da čeka na red ovoliko godina? Šta je sa toliko puta obecanom obnovom puta preko Sutormana?

Iskreno cu reci
Gost
Iskreno cu reci

Dugo je trebalo da se sjete ovoga, treba rjesavati ovu saobracajnu petlju. Ali bolje ista nego nista.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ovo bi moglo 2 covjeka da naprave za 5 sati

Lovcenski
Gost
Lovcenski

U pismu Jeremiji Gagicu, Vladika Petar Prvi Petrovic Njegos kaze da Crnogorci nijesu Srbi. Kome sad vjerovati ?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A u pismu Ruskom Caru Sveti Petar Cetinjski se zalaze za Veliku Srbiju.

Send this to a friend