Društvo

Više od 20 vozila gasi požar na Gorici, sumnja se da je podmetnut

Veliki požar izbio je danas, oko 11 časova, na brdu Gorica. Sve ekipe su na terenu, a u gašenju vatre učestvuje više od 20 vozila. Zbog sumnje da su požari podmetnuti, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je kazao da se kompletan sastav Službe, sa 22 vatrogasno-spasilačka vozila, danas nalazi na terenu.

Foto: Podgorički vremeplov/Instagram

“Pored nas angažovane su i kolege iz Danilovgrada, Bara, Cetinja, i upravo dolaze kolege iz Kolašina. Imali smo veliku pomoć naših kolega i veoma smo zahvalni na tome. Angažovan je i jedan avion koji je u posjedu Direktorata za zaštitu i spašavanje, čiji prelet očekujemo brzo, uz dva helikoptera Vojske Crne Gore, sa korpama za gašenje požara. Jedan požar je jutros stavljen pod kontrolu vrlo brzo, međutim, nakon par sati, požar je raširen na više lokacija”, rekao je Janković.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da se već nekoliko sati radi na stavljanju vatre pod kontrolu, kako se ne bi ugrozili okolni objekti.

“Praktično cijeli dan kolege iz Službe zaštite i spašavanja, podržane od strane kolega iz drugih gradova Crne Gore, vode rat sa vatrenom stihijom, koja je zahvatila jedan značajan dio brda Gorice”, poručio je Vuković.

Vuković je iskazao divljenje zbog rada vatrogasaca i naglasio da nema dilemu da će kolege odgovoriti i ovom zadatku.

Zbog sumnje da su požari podmetnuti, imajući u vidu da je za kratko vrijeme vatra zahvatila više različitih lokacija, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.

Kako navode u Službi zaštite, njihovi pripadnici su izlaskom na teren utvrdili da se radi o požaru širokih razmjera.

Foto: CdM

“Koordinisanom akcijom više ekipa i pored vjetra koji otežava gašenje pripadnici Službe su uspjeli da stave požar pod kontrolu u 12.17 časova”, dodaju iz Službe zaštite i spašavanja.

No, ubrzo se vatra ponovo rasplamsala, a čitaoci CdM-a su javili da se požar širi ka naselju Zagorič.

Foto: Podgorički vremeplov/Instagram

Iz Službe zaštite su ranije objasnili da je zbog preventivnog pregleda dat nalog za angažovanje vazduhoplovne jedinice Direktorata za zaštitu i spašavanje kako bi eventualno utvrdili nastanak novih požara na tom području.

Ekipe su na terenu do daljnjeg.

Foto: CdM

 

Dana 27.07.2021godine u 11.19h Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da je došlo do požara u reonu brda Gorice….

Posted by Služba zaštite i spašavanja – Glavni grad Podgorica on Thursday, July 29, 2021

21

avatar
1000
19
2
0
 
20
HelenaHelenaMilodarkaAna ObradovicMongro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Helena
Gost
Helena

I šta bi sad s onim vozilom vatrogasnim što je bilo na Gorici kod neke kolibice jel onaj zaspao u ta kola pa nije primijetio na vrijeme požar pa po Gorice izgorelo…iskreno to je njegova nestručnost jer da je primijetio na vrijeme i bio obazriv jel ima neđe dima ili tako ne bi toliki požar izbio

Helena
Gost
Helena

I šta bi sad s onim vozilom vatrogasnim što je bilo na Gorici kod neke kolibice jel onaj zaspao u ta kola pa nije primijetio na vrijeme požar pa po Gorice izgorelo…iskreno to je njegiva nestručnost jer da je primijeio na vrijeme i bio obazriv jel ima neđe dima ili tako ne bi toliki požar izbio

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

Ne treba krivična prijava nego spaliti toga ko je podmetnuo

Mongro
Gost
Mongro

Spremni su da zapale cijelu CG i sve što živo hoda po njoj! Litijaši, litijaši….popadijo,popadijo…

Pgboy
Gost
Pgboy

Sad sam gledala na svim mrezama, svaka cast Gradonacelniku ali posebna zahvalnost Goranu Jankovicu i vatrogascima!!!! Svaka castr ljudiiii!!!

Vesna
Gost
Vesna

Ako je neko podmetuo zadnje mu bilo!

Kimi123
Gost
Kimi123

A dje im je sistem sto ga ugradise prije nekoliko godina ili je to fora ka sve ostalo

Dejan 1,7
Gost
Dejan 1,7

Šou. …

Valter
Gost
Valter

Osvjezilooo

Jefft
Gost
Jefft

Nije sve teorija zavjere. Sezona je pozara ljudi, mala nepaznja i eto katastrofe.

Kalifornija
Gost
Kalifornija

Ne radi vodovod i hidrantska mreza na brdu.

merishka
Gost
merishka

evo placeva

MijoN
Gost
MijoN

E sad se treba pokupit kao za Ljubovic, pa viđet đe je ovo izgorelo, i ako se slučajno tu počne što gradit u narednih deset godina, pokrenut postupak i protiv investitora, i izvođača radova, i toga što im da dozvolu i kaznit ih najtezom kaznom

21 maj
Gost
21 maj

Eto novih zgrada ubrzo

Commentator
Gost
Commentator

Zar nije bilo vozilo na Gorici?

DuDu sam voli💙
Gost
DuDu sam voli💙

Šou. …….

Lav
Gost
Lav

Sramota u sred centra grada ..ruglo ..

Rašo
Gost
Rašo

Đe je dežurno vozilo na goricu. Đe su patrole vatrogasnih službi. Zar u ovom vremenu nije sve u pojačajnoj pripravnosti. Sramota

Milorad Krušica
Gost
Milorad Krušica

Postoji punkt na Gorici

Milodarka
Gost
Milodarka

Aha, zaključan i niđe nikog

Jakov
Gost
Jakov

U 14h sve izgorelo

Send this to a friend