Društvo

Visoka temperatura bila jača, preminuo trogodišnjak iz Nikšića, tužilaštvo formiralo predmet

Nedavno je u Beogradu na Institutu za majku i dijete preminuo trogodišnji dječak A.K. iz Nikšića nakon što, kako tvrdi njegova majka, ljekari u bolnici u Nikšiću i Instituta za bolesti djece u Podgorici, nekoliko dana nisu uspjeli da mu spuste visoku temperaturu i postave dijagnozu. Zbog ovog slučaja Tužilaštvo je formiralo predmet.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dana 10. maja formiran je predmet povodom smrti dječaka A.K. i u toku izviđaja ovo tužilaštvo će provjeravati i utvrđivati sve činjenice i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj, posebno da li je prilikom liječenja djeteta A.K. u Kliničkom Centru Crne Gore, došlo do određenih propusta od strane zdravstvenih radnika toga centra”, saopštila je za CdM tužiteljka Lepa Medenica.

Redakcija CdM-a je kontaktirala Institut za majku i dijete u Beogradu, ali odgovor još nismo dobili.

Iz Kliničkog centra je saopšteno da su u toku djetetovog boravka u Institutu urađene sve neophodne dijagnostičke procedure, a terapija je bila određena na osnovu kliničkog pregleda i rezultata dijagnostičkih procedura, u prvom redu punktata kostne srži. I u KCCG-u su kazali da su A.K. 30. aprila uputili u Beograd na Institut za majku i dijete.

A sve je, kako je majka napisala u postu, počelo 13. aprila kada je dijete odvela kod ljekara zbog povišene temperature (38-39) u nikšićku Bolnicu.

“Urađeni su nalazi krvi iz vene i urin, sve je bilo u granicama normale pa je prepisan cefaleksin i blok maks, kontrola samo ako se nastavi do 17/18. Temperatura je padala, pa se vraćala s tim što je dijete bilo veselo i lijepo jelo”, navodi ona.

Sljedećeg dana dječak ima temperatura 39.6, pa se majka javlja pedijatru.

“Ponovljeni su nalazi krvi i urina i više ništa nije bilo dobro. Uvećana jetra, slezina, CRP , leukociti i odmah smo upućeni na odjeljenje. Tada se rade novi nalazi, temperatura prvi put ide do 40, dijagnoze nema, terapije nema, osim infuzije i Febriceta”, ističe ona.

Dolazi novi dan, kada ljekari snimaju dječaku abdomen, pluća, ponovo mu rade nalaz krvi, EKG.

“Ništa se ne zna i dalje, dijete pod konstantnom temperaturom, uz nervozne sestre koje ga bodu, vene pucaju, one krive dijete što plače i taj plač ih ometa da pronađu venu, a kada jeca i uzdiše ne mogu da odrade EKG. A onda ga šalju dva puta za redom da se modar i uplakan u groznici tušira hladnom vodom da bi oborili temperaturu kako bi se ponovio EKG Nnekako prolazi i taj dan, bez dijagnoze i poboljšanja”, piše majka.

U petak, 20. aprila, ponovo se rade nalazi krvi.

“Tri puta nam bodu dijete uz objašnjenje da ako rezultsti budu gori, moramo za Podgoricu, ali da se u Podgorici nalazi neće ponovo radit, da se ne muči dijete. Dolazi dr Senka i Branka kažu nam da su lično kontaktirale dr Maju Kavarić, hematologa jer su rezultati gori nego kada smo primljeni i da nas očekuje u Podgorici kao hitan slučaj, uvjeravajući me da ću taj isti dan da znam dijagnozu i da će moje dijete dobiti odgovarajuću terapiju”, navodi ona.

Sanitetom stižu u Podgoricu do 11 sati i sa prijemnog ih smještaju na odjeljenje za hematologiju i onkologiju.

“Tu nas dočekuje doktor Maja Kavarić, nonšalantno prekrštenih nogu i smireno kaže sledeće “da za nju nije hitan slučaj”. Petak je, ide vikend, nema vremena ni za dijagnozu niti za terapiju do ponedjeljka. Na moje pitanje na šta se sumnja, da li je strašno doktor Maja Kavarić odgovara da sumnja na neku tropsku bolest i da ćemo da vidimo da li je to strašno ili je strašnije. I tako mi ostajemo sami sa jednom infuzijom, jednim longacefom i febricetom po potrebi, temperatura prvi put ide do 41″, priča majka.

Za vikend temperatura ne pada, dijete slabije jede.

“Ponedeljak, četiri dan od kada smo u Podgorici, dugo očekivani, ali se u sedam ujutru umjesto doktorice Maje Kavarić pojavljuje glavna sestra i kaže da će doktorka biti na odjeljenju od 15 časova. Znači još osam sati agonije, straha, bijesa i nemoći. U 15.45 pojavljuje se dokotorka Maja Kavarić i kao u prolazu me obavještava da su rezultati mog djeteta gori nego što su bili i da danas ne može nikakva intervencija ako su rezultati gori. Ona se laktovima naslanja na ivicu našeg kreveta i kaže “ pa kako bih vam to objasnila, nemam odgovarajuće laborante” Ja umirem od brige tu noć dok mi dijete kopni, da dočekam jutro”, sjeća se majka.

I konačno dolazi utorak, 24. april, kada se dječaku vadi nalaz koštane srži.

“Pojavljuje se doktorka i kaže ”Evo da majka ne plače više otklonjena je svaka vrsta maligniteta”, izlazi iz sobe još uvijek ne znajući šta je mom djetetu od tri godine. Divne sestre se raduju sa mnom kao da smo rod rođeni i posle pola sata mi jedna od njih a ne doktorica saopštava da se radi o bolesti koja se zove “ Kalazar” i koja se uspješno lijeci ampulama koje treba da nabavimo iz Francuske”, ističe majka.

Molim sve moje prijatelje znane i neznane da seruju ovaj post…..Jedna rutinska radna nedelja doktorke u Podgorici i…

Posted by Mitar Djukanovic on Tuesday, May 8, 2018

Uz zalihe koje su imali, dijete prima terapiju, ali se njegovo stanje pogoršava.

“Terapija se daje, dijete gori, razmak između temperatura isti ili manji, dijete skroz gubi apetit i malaksalo je. Subota, stanje ne promijenjeno temperatura i dalje do 41. Nedelja, pojavljuje se doktorka Maja Kavarić rano ujutru i kaže da će u ponedeljak da odradi biopsiju jer temperatura ne pada, poboljšanja nema i dijete ne reaguje na terapiju”, ističe majka.

U ponedeljak, 30. aprila, priča majka, doktorka Maja Kavarić saopštava da zbog opšteg lošeg stanja djeteta nema saglasnost konzilijuma da odradi biopsiju, pa ih šalje za Beograd u Institut za majku i dijete.

“Srijeda, 1. maj, već u devet ujutru dijete i ja smo na odjelenju hematologije II, kod doktora Đokića. Iako nije dežuran taj dan a i praznik je, dolazi da nas vidi i posle prvog pregleda sumnja u dijagnozu dokorke Maje Kavarić ali sa sigurnošću ne može da tvrdi ništa do četvrtka za kada zakazuje biopsiju. Od tog trenutka kreće lavovska borba za moje dijete, prima infuzije, krv, trombocite, albumine”, kaže majka.

Prvi put za 19 dana njemu pada temperatura ispod 37 i ne vraća se 10 sati.

“Mojoj sreći nema kraja. Međutim, organizam koji se tako dugo držao pod temperaturom i koji je primao pogrešnu terapiju koji se borio polako posustaje, njega odnose na intezivnu njegu gdje se za njega od tog trenutka bori više ljekara tačnije 13.  Ipak, jedan od njih me upozorava na moguće komplimacije, držeći me sve vrijeme za ruku i uvjeravajući me da se bore kao za svoje dijete ali da je jako teško. Nažalost za nas je bilo prekasno!”, zaključuje ona.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikita
Gost
Nikita

Da se sazna Dg.Svakako mi nista nije islo na ruku.Visok stepen neefikasnosti za tako tesko opste stanje pa i bez Dg.Postoje opste mjere do post. Dg.

xyz
Gost
xyz

Koliko ishvališe ovu Kavarićku, ne gine joj mjesto ministra.

Miso pg
Gost
Miso pg

Može li mi neko sada objasniti šta bi vi uradili na ne daj Bože da ste na majčino mjesto ???

Žalosti za te tri godine Boze imaš li milosti !!!!!

kiki
Gost
kiki

moj komentar jos nece da objave jer sam bio vrlo jasno protiv nazovi doktorke Maje Kavaric, ali mislim da to treba svi u CG da znaju.

kiki
Gost
kiki

Sve ovo sto ova jadna majka govori za nazovi doktorku Maju Kavaric je istina. Moje dijete je umalo umrlo u djecijoj bolnici. Kavaric je kombinacija nebrige, neznanja i sujete. Iste ovakve situacije su se ponavljale, isto ovako je reagovala nazovi doktorka Kavaric koja je tu samo zbog svog prezimena jer nigdje drugo ona ne bi mogla da radi kao ljekar.… Više »

vujke
Gost
vujke

Nasi doktori su kasapi i najvece neznalice cast izuzecima prodaju se za pare a ko nema da im da taj je osudjen na smrt ni djecu nece ds lijece bez mita sram ih bilo ausvic im nije ravan

Tereza
Gost
Tereza

Nije to do para nego do neznanja, fakulteti se zavrsavaju po Kosovskoj Mitrovici, Foci..ispiti se “sredjuju” u Pg fakultet da tradicijom od par godina, neznanje hara plus hronicno nezadovoljstvo i javasluk.

Marko
Gost
Marko

Nasi ljekari se zale na male plate…Istina u inostranstvu plate su ogromne ali za najmanju gresku gubis licencu pa mozes da zaboravis da si studirao…Ne znam da li bi nasi ljekari pristali na tako nesto…Uopste ne znam da li se ikada makar Samo jednom desilo da kod nas neko izgubi licencu-tj dozvolu za rad…To je jedina adekvatna kazna…Koliko sam ja… Više »

Oki
Gost
Oki

Djecaka vise nema.Dzaba sve sad pisemo.Ionako nas niko ne cuje!Tuzno,pretuzno!

Mali budo
Gost
Mali budo

Roditelj sam imao sam slicno iskustvo sa srecnim krajem naravno posto sam poceo da se derem na doktore da neko pregleda dijete posle 3 DANA provedena u bolnici ne daj boze da je nesto bilo mislim da bi usao u istoriju a vi sad viđite zasto

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tužno za sve građane CG, a za roditelje tragedija.

Topla
Gost
Topla

Pretesko… iskreno saucesce porodici

Jorge
Gost
Jorge

Ovaj zdrasveni sistem nije poredjenje ni sa Afrikom jako je los. Zato sto se zaposljavaju ljudi preko stranki i nisu prosli neke obuke a da kazem dobrih doktora malo ima. Zao mi je djeteta saucesce roditeljima.

Jelena
Gost
Jelena

Tuzno, ovaj slucaj me kao roditelja jako potresao…. a doktorici zabraniti dalji rad i najstrozije je kazniti u suprotnom ce narod postupati po sistemu “oko za oko, zub za zub”, pa dako se opamete svi koji ovako lijece i imaju ovakav odnos prema pacijentima

freeMNE
Gost
freeMNE

Malo je sto nas izrabljuju tzv.privatnici za nikakve pare,sa kojima ne mozemo dostojansveno da zivimo.Nego su nam i zivoti postali jeftini.Raspala drzava,nazalost..uopste nisam iznenadjen,znamo kakvo nam je zdravstvo,saucesce porodici.

Razum
Gost
Razum

Kad pomenuste privatnike, znate li ikoga ko je dobio fiskalni racun kod privatnog doktora. Iz ocne klinike, ginekoloske, kardio….ja nikad!

kerkez
Gost
kerkez

Naravno da nijeste jer se na zdravstvene usluge ne plaća PDV . Razum bez znanja je nula.

Sabaheta
Gost
Sabaheta

Saucesce porodici!
Pa, upravo iz razloga sto rade u privatnim ambulantama , takva im je posvecenost pacijentu u drzavnoj bolnici! Rezultat !,
kobni propusti ! Znanje dr ravno “0”
Zakon treba najstrozije zabraniti , rad u privatnoj praksi dr koji su osigurani u drzavnim bolnicama!
Moraju se odluciti!

Pjetro
Gost
Pjetro

za stabilnost i napredak. Interesuje li koga sto mmf i svjestske banke ocekuju bdp na 2.7 ili 2.8 ili ne znma ni ja vec. Kad se sve u ovu drzavu raspalo. Ajmo bre svi odavde da ostavimo dps ovo malo sto je ostalo neka imaju sve ali bas sve i mora i lanine i brda i raavnice SVE

joko
Gost
joko

DO KADA ĆE CRNOGORSKO TUŽILAŠTVO DA FORMIRA OVAKVE PREDMETE??? NEKA SE STIDI OVAKVA DRŽAVA KADA JOJ MAJKE I BEBE UMIRI U TOKU PORODJAJA,ZBOG VISOKE TEMPERATURE,ZBOG VELIKIH I MALIH BOGINJA…ZBOG GLADI ,ZBOG NASILJA U PORODICI..!!MA DOKLE VIŠE?’

gost123
Gost
gost123

Mi smo imali identicne simptome i dijagnozu postavljenu od strane iste doktorke,na svu srecu sve je i bilo tako kako je rekla da ce biti.Glucantime je jedina terapija za pomenutu dijagnozu a moze se nabaviti i u Skadru.I na to nas je uputila dr Kavaric.Lijek smo pronasli bez problema.Od tada je prosla godina dana, i nismo imali vise nikakvih tegoba.Sto… Više »

gost123
Gost
gost123

Ne napomenuh da su nas prva 3 dana drzali bez ikakvih informacija pa smo cetvrti ,,digli uzbunu,,.To je ocigledno jedini nacin da se nesto postigne.S obzirom da to na sta su sumnjali nije bas cesta bolest sramno je dijete sa takvim nalazima ostaviti da ceka sa terapijon ,,febricet po potrebi,,.Sad ce jedan period da budu azurni doj se na ovo… Više »

Lud
Gost
Lud

Dovoljno je reci Kavarici i svako ko je imao posla sa njima znace o cemu govorim…..

JAAA. ...
Gost
JAAA. ...

NIJESMO IMALI ISKUSTVO SA DR KAVARIC…POSALJU VAM DIJETE ZA BG .KADA SE VRATITE ONDA MORATE DA SE NADROGIRATE LJEKOVIMA KADA IDETE NA KONZILIJUM ZA UPUT KONTR..U BG..PRIJE TOGA SKLONITE ONE KOJI SU IM SVE PO SPISKU JER PLACAMO ZDRASTVO…OPALICE U ZATVOR…PREOSTAJE VAM DA IDETE *NA SVOJU RUKU*…KOLIKO ?NIKO VAS NE PITA…CIJENA LJEKOVA ? .NIKO VAS NE PITA…I TO SVE ZBOG… Više »

mila
Gost
mila

Sramota za državu i njeno zdravstvo. Đecu nam ubijaju! Hoće li iko imati zeru savjesti da išćera sa posla ovu “ljekarku” i još poneko odgovara za ovu katastrofu! DOKLE?!

Fiture
Gost
Fiture

Imao sam iskustva sa izvjesnom dr. Kavaric i njenom koleginicom Djurisic…. Mogu samo reci da je to jedna sramota za profesiju. Ne mogu da zamislim kako je tim roditeljima, neka im je bog u pomoci.

ND
Gost
ND

Je li moguce da su iskustva ljudi losa sa tom zenom i da je niko ne moze maci sa pisla? Ako je zaista sve tacno,ovo je za sud casti,ako se vec Boga ne boji!

Muk
Gost
Muk

OBJAVITE KOLIKO JE PACIJENAZA SA KALA-AZAR SINDROMOM PRIMLJENO U KBC,DJECE PRVENSTVENO. I SVI SU UPUCIVANI NA TE INEKCIJE IZ FRANCUSKE! SRAMOTA,DJECA NAM UMIRU PRED OCIMA U BOLNICAMA!!! CRNA- CRNA GORO!

Mirjana
Gost
Mirjana

Sva se tresem.Lele.je li ovo moguce.Podigoh djecu i unucice i pitam se gdje mi zivimo.Dragi mladi ljudi…Bjezite odavde ako Boga znate dok ste jos na vrijeme.Bjezite i ne osvrcite se.Nikada ovdje necete docekati svanuce.Daj Boze snagu porodici da izdrzi ovaj bol cijepanja njihovih dusa.Da izdrze …Ali kako…

Toni
Gost
Toni

Kad se zemlja nađe u rasulu, ljekari su u prvim redovima za napuštanje. Ako išta znaju, svuda su dobrodošli. Oni koji ostaju ili nemaju pojma, ili nijesu mnogo zainteresovani za svoj posao. Ovo pričam iz iskustva i na osnovu poznanstva sa nekolicinom njih. A što se tiče bolničkih uslova, pa dosta je da vam zatrebaju nalazi u Nikšiću, pa da… Više »

kejn
Gost
kejn

(ukoliko je sve bilo kao u tekstu): Doktorice Kavaric, Vi ne radite u cvjecari pa da mozete da kazete nekom da ceka do ponedjeljka, jer Vi odoste kuci. Izabrali ste medicinu kao profesiju, sto znaci da su ljudski zivoti u Vasim rukama. U toj profesiji ne postoji radno vrijeme, dijete od 3 godine sa visokom temperaturom je vaznije od bilo… Više »

ND
Gost
ND

To je najmanje sto se mora uraditi. Javnost CG ce pratiti resenje ovog strasnog slucaja.

Kuvar
Gost
Kuvar

Je li ovo Mitar prepisao od Sladje ili obrnuto?

Kenan H
Gost
Kenan H

Citi sram te bilo.

Krljust
Gost
Krljust

Klara odmori suvisna si u ovoj diskusiji,sama pomisao na smrt djeteta vezivanjem sa neistinom je besmislema vjerovatno si jedna od njih MRS!

ND
Gost
ND

Potpusujem ovaj komentar. Svaka cast.

Hju Hefner
Gost
Hju Hefner

Lijepo se potpisa

Hijo
Gost
Hijo

Zaista strasno! Je li moguce da je ova doktrica Kavaric takva? U privatnoj ambulanti Milmedika je jako ljubazna i predusretljiva. Mada je cinjenica da je prilicno nedostupna i vidi se jasno da radi na vise razlicitih mjesta vjerovatno jureci za parama i da tesko stize na sve strane. Moguce da zato pada kvalitet onoga sto radi. Ne bi se smjela… Više »

AnA
Gost
AnA

Citam i placem,jadno i nesrecno dijete,koliko je samo muke i borbe prozivjelo tih 10 dana i na kraju nije moglo vise izdrzati…Tuga do neba…

Andaluzija
Gost
Andaluzija

Ovo je strasna tragedija! Medicina je nevjerovatno napredovala a kod nas dijete umre zbog visoke temperature i vjerovatno neke infekcije! U beograd su mu odmah uspjeli spustiti temperaturu ali je bilo kasno jer je Kavaricka imala produzeni vikend!

Zabac-pg
Gost
Zabac-pg

Bruka. Treba je uhapsiti i sve do tancina ispitati.

Obrad
Gost
Obrad

Iz licnog iskustva znam da je dr.kavaricka arogantna i nestrucna! Vjerovatno je na tu poziciju postavljena zbog svog prezimena pa se mnogo i ne trudi da opravda svoje zvanje! Pola godine mi je trovala dijete pogresnim terapijama,da bi nakon toga u beograd za jedan utvrdili pravu dijagnozu i zapitali se zar je moguce da je neki ljekar specijalista mogao toliko… Više »

Ima na jos
Gost
Ima na jos

Ja sam krivicom pedijatra 2000g.izgubila zdravu bebu tek rodjenu od upale pluca,koju je dobila u bolnici.Kada je radjena obdukcija i ustanovljeno da je dijete bilo potpuno zdravo da je ljudski faktor.,doktorka me molila da ih ne tuzim…sto na kraju i nisam,jer nisam sama odlucivala.Treba ih tuziti,pojedini doktori su nesavjesni i ne treba da budu na tom radnom mjestu!

ND
Gost
ND

Ne razumijem Vas zasto nijeste tuzili? Svako treba da ih tuzi,da se ne ponovi,a ponavlja se,na zalost. Jedan mali lijepi i neduzni zivot je ugasen jer neko radi na vise mjesta i ne moze na drzavnom poslu da radi kako treba!?

buzz
Gost
buzz

Kad sudski medicinski vjestaci budu angazovani iz inostranstva,tek onda mozemo ocekivati neko posteno sudjenje za pogresne dijagnoze i nesavjesno lijecenje! Do tada mozemo samo da kukamo i zalimo se u prazno! Na svako sudjenje su vjestacili doktori kolege iz kbc koji stite svoje kolege! Znaju da ce vjerovatno i njih zadesiti slicna situacija pa se uzajamno podrzavaju!

Posmatram te
Gost
Posmatram te

Da bi neko bio dobar ljekar, mora prije svega biti dobar čovjek. Da se prema svakom djetetu odnosi kao prema svom. Da li dr Kavarić ima savjest, osjećaj stida?

buzz
Gost
buzz

Nijedan ljekar jos nije osudjen za nesavjesno lijecenje,a svjedoci smo da se godinama svake sedmice pojavi neki strasan slucaj nerada i neznanja nasih arogantnih ljekara!

Nikola
Gost
Nikola

Koliko ima stvari za koje ne znamo

Stari
Gost
Stari

Malose u zdrastvo ulagalo nazalost.Kadsam vidio bolnicu Risan neki dan tuga me obuzela.A nije dase nije imalo odakle.

niksicanka
Gost
niksicanka

UPRAVO SAM TO PRIJE REKLA “STARI”,POTPUNO STE U PRAVU,BOLNICA RISAN JE “SIROTINJSKA MAJKA”,ALI TO NE SMETA LJKARIMA I SESTRAMA, DA DAJU SVE OD SEBE,SAVJESNE,I PODNE I U PONOC SU SVI TU AKO NEKO NIJE DOBRO,TO SU PRVO LJUDI I LJEKARI.BILA SAM TAMO 6MJESECI I DIVILA SE SVIMA…..

elloko
Gost
elloko

Čitam ovo po ko zna koji put i plačem… A za bolnicu tj. osoblje u Risnu veliki respekt…

buzz
Gost
buzz

Ovo nisu ljekari nego kasapi i ubice! Cast rijetkim izuzecima,svi zasluzuju ne otkaze nego zatvor,ko zna koliko su pacijenata i porodica unistili!

Milena
Gost
Milena

Ako gospodja Kovacevic ima srca istog momenta treba da uruci otkaz dr Kavaric!Sramota!

Hello
Gost
Hello

Nasi doktori su poznati po tome da svoje neznanje kriju iza arogancije…

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Imam djecu, imate djecu, iskusio sam njihovu stručnost, pažnju, ljudsku samilost, neznanje, neangažovanje, procedure….. Dijete mi je ležalo 43 dana u bolnici. 35 dana je bilo u Kbc Podgorica nijesu znali koja je dijagnoza i ubadali terapije. Onda kad više nisu imali šta da probaju hitno nas upućuju u Bg i dijete se vraća posle 8 dana potpuno zdravo. Bolest… Više »

ND
Gost
ND

Bogu hvala,i 100 godina nek je zdravo,i Vase i sva druga!

Marko
Gost
Marko

Ljekar koji nesto NE zna trebao bi biti dovoljno pametan da to shvati i da se konsultuje sa raznim kolegama koje upoznaje po kongresima i simpozijumima koji se finansirajy od nas gradjana….Kontaktiras i molim za misljenje I savjet!!!Tako funkcionise medicina u razvijenim zemljama…Postoji komunikacija…Naravno tudji zivot se stavi ispred svoje sujete!!!

Sabaheta
Gost
Sabaheta

Pa sujeta im oduze i ono malo sto su naucili!
Dr ispred imena!
To im mnogoooo znaci!
Zaborave da su za to ucili! Da lece! Da sluze narodu!

ND
Gost
ND

Ljudi,srce puca u grudima! Pod hitno utvrditi odgovornost,ako je ima,i ne dozvoliti hijenama u ljudskom obliku da nam “lijece” djecu. Provjereno znam da je porodica djeteta u teskom psihickom stanju. Sramota sistema i drzave. Ima li sto vrednije od djeteta? U soku sam…

Klara
Gost
Klara

Zasto novinari CDM nijesu trazili komentare iz nadeg KBC nego prenose pismo da FB. Treba cuti obje strane. Zao mi je zbog gubitka ali treba to ispitati

Dragana
Gost
Dragana

Ja vam napisah da je druga strana, doktorka, izjavila da je imala korektan odnos sa majkom. Sta to znaci? Zbog cega je to vazno? Da li se ona pere na taj nacin, vrlo dobro zna da je sve sto je majka cinjenicno napisala jedina istina. Moze KBC da pise sta hoce, vrana vrani oci ne vadi. Nemar, i vreme od… Više »

Lovac_pg
Gost
Lovac_pg

Bruka! Kada ce se kod nas odgovarati zbog nesavjesnog rada? Hapsi! Ovo trazi svenarodnu akciju, svi ispred kbc-a! Dosta je bilo!

Djedov šiptar ✌
Gost
Djedov šiptar ✌

Vjeruj mi da plačem da mi suze idu a mnogo sam bogat i lud. Koliko sam lud poslali su me u italiju.

Jedva cekam
Gost
Jedva cekam

Idiote jebeni!!!

Mirko
Gost
Mirko

I onda se cude sto ih napadaju pacijenti. Tada se zale kako nisu zasticeni. Ko nas stiti od njih i njihovog neznanja, javasluka, neljudakosti, neljubaznosti, nestrucnosti. Kome mi placamo zdravstveno osiguranje?

niksicanka
Gost
niksicanka

TUGA TUZNA.POCIVAJ U MIRU MALI ANDJELE! DA MI JE ZNATI,CEMU SE NADAJU OVAKVI ‘DOKTORI”,IMAJU LI ONI DJECU? SRAM IH ISTID BILO ZANAVIJEK. NIKSIC I PODGORICA,STO SE TICE LJEKARA,NE SVIH NARAVNO, KATASTROFA,ISKUSILA SAM IH DOBRO.VELIKO HVALA LJEKARIMA I SESTRAMA U BOLNICI U RISNU,POSEBNO SE ZAHVALJUJEM ODELJENJU ORTOPEDIJE I DR.MIROSLAVU DZAKULI……

Nomen
Gost
Nomen

Ne moze njima bit mala plata koliko ljudi oni mogu ubit! E tom se parolom vode ovi iz zdravstvenog sistema Crnes Gores! Bagra i fukara danas rade kao doktori, ne ljudi sa misijom humanog karaktera vec ljudi sa zeljom zvanja i statusa u drustvu. Da ima drzave no je nema ocigledno jer izgleda da u CG niko nece od medija… Više »

JAAA. ...
Gost
JAAA. ...

MALENI ANDJELE POCIVAJ U MIRU PORODICI ZELIM DA IM DA BOG SNAGE ZBOG GUBITKA OVOG NEDUZNOG ANDJELA DA ISTRAJU U BORBI DOK NEKO NE ODE U ZATVOR …GUBITAK SE NE MOZE NADOKNADITI ALI PITAM SE I ZNAM ODGOVOR ZA DIJETE BILO KOG POLITICARA NEBI SE CEKAO NI SAT A KAMOLI DANI… NEK MAKNU INFUZIJU DRZAVI DA DISU OVI NASI NARASTAJI

Harmljng
Gost
Harmljng

Čitam na drugom portalu u KBC-u kažu da je sve odrađeno kako treba i da je dr.Kavarić učinila sve sto je mogla. Tačno ALI je to činila 10 dana umjesto za jedan jedini dan. Ona je dobila mir svoga vikenda dok je mala mrva zbog toga ostala bez svoga života… Iskreno saučešće majci i porodici😢

Lovac_pg
Gost
Lovac_pg

bravo za komentar

Dragana
Gost
Dragana

Hvala za komentar.

jela
Gost
jela

da je uradila sve kako treba, do ovoga ne bi doslo, nego koliko sam mogla zakljucti, nije postavila tacnu dijagnozu, a onda, ponasenje koje je katastrofalno, uzas, saucesce porodici, a ANDJELU vecni raj

Vihor
Gost
Vihor

Velika tragedija.Koliko samo pisem o onom Hrapovicu.Pa je li moguce da je on i dalje ministar?Treba njega dovesti u ovu situaciju.Ali njega nista ne dotice, i dalje se on vozika sa sluzbenim vozilima a vi narode crkavajte.SD dno dna.

Nikola
Gost
Nikola

Hrapovic ministar zdravlja zavrsio ekonomiju. Dosao tu ne zbog strucnosti vec zbog rodno nacionalne ravnopravnosti i jer su prisiljeni da postavljah takve ljude. Na kraju ce ona zena biti u pravu sto je rekla prije nekoliko dana. Ko zna koliko ima ovakvih na pozicije i funkcije

D.B.
Gost
D.B.

Tuzno i zalosno!

Nebitno
Gost
Nebitno

Nadam se da će se Tužilaštvo pozabaviti ovim slučajem. Vrlo zabrinjavajuća situacija.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Konstantno se udara na stubove drzave : CPC , policiju i zdravstvo, a svi dobro znamo iz koje kuhinje to dolazi. Nikad vise 1918.

Garo
Gost
Garo

Bitango, barem u ovaj slucaj ne uvlaci politiku. Sram te bilo

bjelopavlic
Gost
bjelopavlic

Samo čovjek bez mozga može ovo da pise!

Meho
Gost
Meho

Pa sto trcite na lijecenje u Beograad cim zapne ovdje u CG?

ND
Gost
ND

Sram te bilo i ovoga “politicara”! Kako mozete?

brašnjo
Gost
brašnjo

e na tebe ovako udarali! FAŠISTO

JAAA. ...
Gost
JAAA. ...

SRAM TE BILO..OVAKVA MISLJENJA SU DOVELA DO OVOGA ..
ZALOSNO
IMAS LI DJECE…NEDAO TI BOG NA DJECU NEGO NA TVOJU JEZICINU POLITICKU

free samples
Gost
free samples

budalo jedna debilna i ti i tvoja 18-ta….majka hoda Niksicem van sebe a ti ovakve stvari ppises posroooo

Redar
Gost
Redar

A ta Kavaricka, to smece, ne bi mi vise nikog lijecila, kreten..o nk domu zdravlja ne treba trositi rijeci, to je raspad totalni.

zeljko
Gost
zeljko

P L A C E M
😭😭😭😭😭😭

Pata
Gost
Pata

Baš tako i ja… Užas živi, ne dao Bog nikome takve nesreće!

JAAA. ...
Gost
JAAA. ...

I JA JER TEMPERATURU SVOGA DJETETA SAM U BG…ZAJEDNO SA DOKTOROM SPUSTALA…MOGLA SAM ULECETI U ORDINACIJU DOKTORA …TRCAO JE SAMNOM DA VIDI DIJETE KAD JE VARIRALA TEMP…ZALOSNO DA TO NE VIDJEH U PG…BAR NE OD DR KOJE SU VODILE MOJE DIJETE…JOS BI DA VAS (USTROJE* DA BUDETE TIHII I PONIZNI

ND
Gost
ND

Strasno. Nemam rijeci….

alo
Gost
alo

Pouka ove price je – cuvajte ljudi svoje zdravlje i zdravlje svoje djece kao oci u glavi. U KCCG vas nece izlijeciti, naprotiv

Majda
Gost
Majda

Nikad gore stanje nije bilo u zdravstvu, svakog dana se sokiram sta se sve po bolnicama radi-pogotovo u Nk.

Krljust
Gost
Krljust

Med tehnicaru nijo ovo drvlje i kamenje na dr no muka najstrasnija koja ne snasla no malo izbjegni advokaturu,svi ste isti,uzimate gresnu lovu od ovoga kukaloga naroda,i vi imate djecu sram vas bilo,a neutjesnoj majci neznam sto bi’ reka.Bas jedna velika sramota,gadluk pih!!!

Misko
Gost
Misko

Andjele mali počivaj u Miru , A doktorice njegov plac i muka pratila te cijeloga zivota 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Joksim
Gost
Joksim

Tačan je opis pomenute “Dr” Kavaric Maje. Arogantna, puna sebe kao da je medicinu izmislila. Ljude gleda sa visine kao da je ona vanzemaljac…Imao sam slučaj upoznati je zbog nužde, ali na sreću i uz pomoć divne Dr. Ljubić i drugog osoblja dječijeg odjeljenja za hematologiju i onkologiju stigli smo do Dr. Đokića pravovremeno. Tako da u našem zdrastvu ima… Više »

ND
Gost
ND

Koliko djece treba da unisti ova doktorica? Sta je ovo? Mengele u zenskom obliku?

mila
Gost
mila

Glavni uzrok svim ovim desavanjima je nez anje ,a jos i arogancija i taj miks je poguban.

Doktor
Gost
Doktor

Dok neko ne uzme stvar u svoje ruke…i likvidira par doktora…stvari se nece rjesavati…

Momo
Gost
Momo

i ovako ih nema…odje su svi sa velikim m…. a kad treba nesto konkretno da se uradi nema vas. samo kriticari odje pihhh

Mirko
Gost
Mirko

Uh, nesretne majke…a niksicki Dom zdravlja je u totalnom rasulu, mislim da je vrijeme da se Bulatovic vise smijeni.

Jovana
Gost
Jovana

Mislim da je vrijeme da se kompletno “rukovodstvo” zdravstva promijeni

brko mali
Gost
brko mali

tragedija, doktorima nije lako ali ako je ovo tacno dotična dr bi trebala da odlezi 40 godina

Jovan
Gost
Jovan

Čitam i ne mgu da vijerujem svojim očima je li ovo java ili san.

med. teh
Gost
med. teh

Vidim opet ce odje drvlje i kamenje po doktorima u CG. Zali boze djeteta, greote! Mozda i ti doktori u Bg pogrijesise???

Odgovor
Gost
Odgovor

Pa ako su oni pogriješili što ga vi ne spasiste?

...
Gost
...

kako pogrijesise u BG ako su ga iz podgorice tek poslije 15 dana prebacili tamo ? Kada su vidjeli da ne mogu nista i kada je na zalost bilo kasno.

bjelopavlic
Gost
bjelopavlic

Zar na trenutak ne možeš zaboraviti da si bot DPS. Budi na trenutak čovjek!!!

med. teh
Gost
med. teh

ja veci covjek od tebe, ali ajde kad prozivas…nikakv bot DPS nisam. Spasio sam mnogo zivota za tvoju informaciju. Narod je inace samo da je zdravo ali ne mogu ljudi da shvate da se svi ne mogu spasiti. Odje se samo komentarise negetivno a niko nece da zasuce rukave. Ti si pekar, prodavac, taxista potpuno ne bitno. Ali poenta da… Više »

Andrija
Gost
Andrija

Najveća nesreća koja može da te zadesi jeste da ti zatreba pomoć naših doktora

Momo
Gost
Momo

NIsta Andro na prvi most pa na glavu!

Think pink
Gost
Think pink

Daleko bilo kako grozne vijesti jutros.
Prvo novorodjence, sad ovo. Uzas jedan… Zalost za porodice… Najveca za majke. Uzas. Samo da stans na ovome…

freeman
Gost
freeman

Kako da stane sa i zvanicno potvrdjenom, najgorom medicinskom zastitom u Evropi? Toliko o nasem zdravst u i ljekarima. Cast veoma rijetkim izuzecima.

Think pink
Gost
Think pink

A evo ne znam, al se opet nadam. Imam dobro iskustvo sa 2, bukvalno 2 drzavna doktora. Iskreno, i taj broj premasuje moja ocekivanja

Momo
Gost
Momo

freeman put Albanije pa se tamo lijeci

starac fočo
Gost
starac fočo

Jako potresna priča, saučešće nesretnim roditeljima i porodici. Ono što me zbilja zabrinjava je to, što često čitam o nonšalantnom odnosu ljekarskog osoblja prema pacijentima. Naravno da se dešava da pojedini pacijenti preminu, ali treba pokazati malo humaniji odnos i ljubaznost, naročito kada su djeca u pitanju. Ima puno sjajnih i humanih ljekara u kbc-u, pa neka se kolege ugledaju… Više »

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Na kraju teksta nisam mogla suze zaustaviti. Jel moguce da se ovako doktori ponasaju prema pacijentima???? Znam da su im plate male,al nismo krivi mi koji placamo zdrastveno i socijalno osiguranje! !!! A narocito dijete!!! Kod nas se jedva okrenu prema bolesniku a u Bg se toliko njih potrudi,samo me interesuje zasto??? A iste su im plate i kod nas… Više »

Send this to a friend