Društvo

Vlada će obezbijediti ljetovanje za djecu iz zemalja najteže pogođenih nedavnim nevremenom

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o upućivanju humanitarne pomoći Njemačkoj, Holandiji i Belgiji. Kako ističu u Vladi, izražavajući saosjećanje i solidarnost sa građanima tih država u saniranju posljedica katastrofalnih poplava, odlučili su da obezbijede smještaj, na bazi punog pansiona, za ljetovanje devedesetoro djece.

Dodaju da će po tridesetoro djece iz tih država imati priliku da ljetuje u nekom od odmarališta koja su u državnom vlasništvu, u periodu od sedam do deset dana.

“Takođe, u cilju realizacije humanitarne pomoći, očekuje se da navedene države odrede koordinatore i/ili staratalje, koji će biti odgovorni za djecu tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, dok će troškove njihovog smještaja snositi crnogorska strana. Istaknuto je da Crna Gora izražava spremnost da se kao zemlja donator uključuje u suzbijanje humanitarnih kriza u svijetu, potvrđujući da je kredibilan i pouzdan partner međunarodnoj zajednici”, napominju u Vladi.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je zaduženo da, za ljetovanje djece sa koordinatorima i/ili starateljima, obezbijedi iz tekuće budžetske rezerve okvirni iznos od 30.000 eura, kao i da koordinira njihov boravak u Crnoj Gori.

“Usljed posljedica snažnog nevremena i nezapamćenih poplava koje su zadesile Njemačku, stradalo je skoro 200 ljudi, a mnogi se i dalje vode kao nestali. Nevrijeme i obilne kiše su zahvatile i Belgiju, gdje je stradalo više od 30 ljudi. Desetine hiljada ljudi ne može da se vrati svojim domovima, a mnogi su ostali bez struje i vode za piće. Holandija, takođe, trpi teške posljedice ove prirodne katastrofe”, napominju u Vladi.

4

avatar
1000
4
0
0
 
3
Ovo boliPrivremenoMarkisa1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ovo boli
Gost
Ovo boli

Koliko nase djece nije vidjelo more?
I kad bi htjeli poslati, nema podataka o ugrozenim porodicama.

Privremeno
Gost
Privremeno

Plemenita odluka, odlicno. Samo da ne bude zabune, djeca ne mogu gasiti pozar na Gorici

Markisa1
Gost
Markisa1

Mi da pomognemo sebi ne mozemo a kamoli nemačkoj belgiji i Holandija koja je ispred nas čitavi vijek ako ne i vise

Markisa1
Gost
Markisa1

Bolje bi ti bilo da si nasu djecu sto častio u ime vlade i drzave. Koliko ih ima da nikad more nisu videla. Sram vas bilo. Treba pomoci ali prvo pomognite svojima jer u njihovo ime radite. Pih

Send this to a friend