Društvo

Vlada će pomoći školovanje Nine Bošković na Oksfordu

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete će pomoći studentkinji Prirodno-matematičkog fakulteta, Nini Bošković, u obezbjeđivanju značajnog dijela školarine za master studije na Oksford univerzitetu, na programu kliničke embriologije, saopštio je danas ministar prosvjete Damir Šehović.

Kako navode u Ministarstvu prosvjete, Šehović je, tokom sastanka sa Bošković, rekao da je važna činjenica da je crnogorski student primljen na master studije na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta.

On je istakao i da je riječ o specifičnom slučaju, jer sistemski načini podrške najboljima, poput novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente ili postojeći programi studentske razmjene ne obuhvataju program o kom je konkretno riječ, kao i da trškovi za isti od preko 40.000 eura nijesu djelimično ili u potpunosti pokriveni stipendijom od strane Univerziteta Oksford.

<<<Kompanija Vezuv omogućila Nini Bošković školovanje na Oxfordu <<<

“Imajući, pak, u vidu zaista veliki uspjeh, kao što je prijem na univerzitet u Oksfordu, zvanično najbolji svjetski univerzitet, te činjenicu da je riječ o studentkinji koja je proglašena za najboljeg studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, obezbijedićemo finansijsku podršku u značajnoj mjeri”, zaključio je Šehović.

Bošković je rekla da je njena namjera da znanja koji bi stekla na prestižnom univerzitetu primijeni u Crnoj Gori, te se zahvalila Vladi i resornom ministarstvu na pomoći u pokrivanju dijela troškova studija.

Ž.N.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend