Društvo Zagađene slavine

Voda u Pljevljima puna insekata, Vodovod tvrdi da se to događa svake godine

Građani iz ulica Sutjeske, Bihaćke i Boljanićke u Pljevljima, koji vodu za piće dobijaju iz gradskog vodovoda Breznica, tvrde da su danas u vodi pronašli insekte.

Neprijatni prizori se mogu vidjeti i na fotografijama, a iz Vodovoda su za PV informer kazali da se takva pojava dešava svake godine u sušnom periodu, jer pumpe crpe vodu malog vodostaja, a ne posjeduju pogon za prečišćavanje vode.

Istakli su takođe da su radnici Vodovoda izašli na teren i uzeli uzorke vode koji će biti upućeni u laboratoriju u Užicu na ispitivanje.

Vodovod je, kako su naveli, mnogo puta tražio od opštine Pljevlja da u Kapitalnom dijelu Opštinskog budžeta odvoji sredstva za izgradnju pogona za prečišćavanje vode iz rijeke Breznice i jezera Otilovići da bi se konačno riješili česti problemi oko snadbjevanja grada vodom za piće. U međuvremenu su, što im je zakonska obaveza, obavjestili pljevaljsku epidemiološku i sanitarnu inspekciju o problemu koji se pojavio u ulicama niske zone iz vodovoda “Breznica”.

Iz Opštinske sanitarne inspekcije su kazali da su upoznati sa slučajem i da su uzeti uzorci vode radi ispitivanja. Iz sanitarne inspekcije tvrde da su kod zadnjeg ispitivanja vode, protekle nedelje, iz svih gradskih Vodovoda, kao i izvora u Vodicama i gradskoj fontani svi rezultati pokazali da je voda ispravna za piće.

Direkcija za razvoj i investicije opštine Pljevlja tvrdi da je za izgradnju Pogona za prečišćavanje vode iz vodovoda “Breznica potrebno 1.450.000 eura, a za pogon za prečišćavanje vode iz jezera Otilovići potrebno preko četiri miliona eura i da Opština nije u mogućnosti da bez podrške države i međunarodnih fondova finansira izgradnju ovih životnih projekata za građane Pljevalja.

Takođe, naveli su da će u okviru planova budžeta za opštinu Pljevlja za 2020. godinu pokušati da uz podršku sredstava iz državnog budzeta u iznosu od pola miliona eura i izdvajanjem sredstava iz lokalnog budzeta i iz IPA fondova doći do realizacije ovog veoma značajnog kapitalnog projekta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Prije 40 -do 50 godina za vodu u Pljevljima, bil je ista kvalifikacija. Pa da li je moguće da je tako i danas i da traje ovoliko godina a moguće i prije

Slavko
Gost
Slavko

Ogranak DPSA u Pljevljima vise i ne krije da vas truju na svaki moguci nacin… Mozda iduce godine dobijete 20 kilograma glista kroz vodovod umjesto 20 eura za licnu.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Jas vam daju meso i proteine dzabe,a vi se bunite stvarno sramota

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Ova Pljevlja su skoro pa u rangu Černobilja!

alo
Gost
alo

Placaju li gradjani Pv ovu vodu? Da sam ja korisnik Pv vodovoda placali bi oni meni i to debelo samo zbog ove opaske da se to dogadja svake godine

Mirko
Gost
Mirko

Zamisli stvarno obrazlozenje da se to desava svake godine i da je to potpuno normalno

Ida
Gost
Ida

Baš fino, nek naspu sa česme i kuvaju meso za ručak

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А што се пмамљујете људи то се дешава сваке године што значи да то није проблем већ традиција коју водовод Пљевља баштини. Е куку нама што се нама и с нама ради. Бјежи народе одавде главом без обзира!

Marija Antoanet
Gost
Marija Antoanet

Pijte pivo mjesto vode,kolace umjesto hljeba

Eeee
Gost
Eeee

Otrovan im vazduh,sad i voda…nekome su SE dobro zamjerili pa ih planski unistava

Send this to a friend