Društvo

Vodič za navijače Crne Gore u susret Svjetskom prvenstvu u Kini

Ambasada Crne Gore u Narodnoj Republici Kini pripremila je vodič za navijače koji planiraju da prate crnogorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u košarci od 31. avgusta do 15. septembra u NR Kini.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore napravila je istorijski rezultat i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u košarci koje će se održati u NR Kini u periodu od 31.08 – 15.09.2019. godine.

Na Svjetskom prvenstvu će učestvovati 33 reprezentacije, koje će mečeve igrati u osam gradova. U grupnoj fazi Crna Gora će u gradu Nanjing odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

U vodiču su predstavljene osnovne informacije o prvenstvu, viznom režimu, gradskom prevozu, cijenama i gradu Nanjingu gdje će reprezentativci Crne Gore započeti takmičenje.

Osim naših košarkaša i navijači treba da odrade pripreme za put na Svjetsko prvenstvo

  • Nosiocima običnih pasoša je neophodna viza za ulazak i boravak na teritoriji NR Kine. Za izdavanje vize nadležna je Ambasada NR Kine u Podgorici. Nosiocima diplomatskih i službenih pasoša nije potrebna viza.
  • Neophodno je da pasoš ima validnost dužu od šest mjeseci od planiranog perioda boravka.
  • Preporučuje se posjedovanje putnog osiguranja.
  • Većina aplikacija za komunikaciju (Viber, WhatsUP…) i društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter…) nije moguće koristiti bez VPN-a.
  • Instalacija VPN-a u Kini nije moguća tako da je neophodno istu instalirati prije dolaska. U Kini je veoma popularna i rasprostranjena upotreba aplikacije WeChat.
  • Kineski Juan je jedina valuta u upotrebi. Većina internacionalnih hotela sa pet zvjezdica ima mjenjačnice u sklopu recepcije. Ukoliko novac mijenjate u nekoj od banaka neophodno je da ponesete pasoš. Upotreba bankovnih kartica (Visa, MasterCard, American Express i sl.) naročito podizanje gotovine nije moguća na svim mjestima.

S.Đ.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
free samplesAwesomekobac MilanPG-081oganj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

nece ih mnogo biti sa obicnim pasosima neka se Darko ne boji….uglavnom ce ici budzet navijaci kao u Peking na Olimpijske igre(citaj porodice i kumovi DPS i privezaka Sd,BS i kompanije) naravno o trosku poreskih obveznika Crne nam Gore

Awesome
Gost
Awesome

Ambasador Darko Pajović. Ekselencija razumiješ..

kobac Milan
Gost
kobac Milan

Mišljah odit tamo , ali ostajem oden , da čuvam ognjište od ovog Gjeorgjijeva.

PG-081
Gost
PG-081

Ovo je upustvo za ove sto zive i plaćaju račune na račun ljubavi prema državi

oganj
Gost
oganj

Ahahahahahahaahhahahahahahahahahaahahaha

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Niđe ka u Kinu!!!

Krusevljanina
Gost
Krusevljanina

Ima li kakav vodic kako da mi porodica prezivi sa 350 eura mjesecno?

Send this to a friend