Društvo Željko Aprcović o incidentu

Vojska sonarom pretražuje dno da ustanovi ima li oštećenja na cjevovodu u zalivu

Željko Aprcović

Komentarišući incident koji se dogodio u Kotoru se 6. novembra ove godine, kada je jedan od kruzera, orući sidrom po morskom dnu, pokidao podmorski vodovodni cjevovod koji ide od kuće rođenja moreplovca Iva Vizina na Prčanju do Dobrote na drugoj strani zaliva, gradonačelnik Kotora Željko Aprcović je, gostujući na Skala radiju, kazao da je podnijeta krivična prijava protiv nepoznate osobe, kao i da je u kontaktu sa predstavnicima Osnovnog  državnog tužilaštva iz Kotora.

Gradonačelnik Kotora je saopštio da je Vojska Crne Gore juče uputila brod sa sonarom koji treba da istraži morsko dno, kako bi se ustanovilo kolika su oštećenja cjevovova, koji je ucrtan u plovnim mapama.

“Sondama će se ustanoviti da li su cijevi na svom mjestu ili su isplivale, čime bi se stvorila nova moguća šteta plovilima koja plove Bokokotorskim zalivom”, rekao je Aprcović.

Dat je nalog policiji da urade izviđajne radnje i da se izuzmu određeni satelitski snimci.

“Potrebno je ustanoviti ko je bio pilot na tom brodu i koja ga je agencija dovela”, ističe Aprcović.

Sve ovo je važno, kazao je Aprcović, jer je u interesu ostvarivanja prava  za naknadnu štete koja iznosi, po knjigovodstvenoj vrijednosti  oko 400.000 eura.

Aprcović se nada, kako je kazao, da će se uskoro otkriti vinovnik ovog djela kako bi opština  naplatila štetu kod odgovarajućih osiguravajućih kuća.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
LjutaRolex
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rolex
Gost
Rolex

Zasto ne kazes a to svi znaju koji brod je napravio stetu,posretstvom koje agencije je brod uplovio u Boku i koji je pilot bio na brodu i koje pilotske sluzbe.Taj cijevovod nije azuriran na elektronskim kartama,vec na lokalnim sto znaci da pilot snosi direktnu krivicu za stetu,a dijelomicno i brod.Problem je i do Lucke Kapetanije Kotor zasto ne zabrane ulazak… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Najgori su ovi sto sve znaju.. znanje ti je kao ovog pravnika politicara……pilot daje savjete a kapetan broda odgovara….mora da radis u Luku ili Lucku kapetaniju gdje su poznati po znanju..

Send this to a friend