Društvo

Vučinić: Nije kriv inspektor, kriva je administracija

Izvještaj inspektora za kulturna dobra, na temelju koga je Tužilaštvo odlučivalo o krivičnoj prijavi protiv Mitropolije crnogorsko-primorske podnijetoj zbog gradnje u manastirskom kompleksu na Prevlaci kod Tivta, bjelodani je primjer zavjere protiv Crne Gore, koja moćnom organizacijom iz pozadine, u konačnom, gura državu u slom ustavnoga poretka i propast, ocijenio je za Pobjedu koordinator Crnogorskog pokreta Stevo Vučinić.

Komentarišući odluku Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, koje je prošle sedmice odbacilo krivičnu prijavu ove organizacije, Vučinić je istakao da “nije kriv inspektor” koji je “u izvještaju napisao da se na Prevlaci ne gradi, nego su samo izvršeni zaštitni konzervatorski radovi”

“Krive su visoke adrese koje su decenijama pokrovitelji, inspiratori i inicijatori zločinačkom djelovanju Beogradske patrijaršije, uperenom protiv crnogorske kulturne baštine. A njihovi instrumenti, u vidu inspektora, što voljno što nevoljno, oblikuju takvu politiku u zakonsku formu”, kategoričan je Vučinić.

Kotorsko tužilaštvo je u postupku “na osnovu izjašnjenja inspektora za kulturna dobra Uprave za inspekcijske poslove utvrdilo da su izvođeni određeni zemljani radovi, ali da su imali za cilj da spriječe obrušavanje ostataka zida Crkve Svetog Mihaila arhanđela”, te ocijenilo prijavu Crnogorskog pokreta neosnovanom.

Zapažanja inspektora, kako je, pak, kazao Vučinić “opovrgavaju snimci dovršene krstionice nad morem i betoniranih objekata nad samim lokalitetom, koje je objavila sva štampa i portali”.

“Dok svako slovo iz obrazloženja toga izvještaja zrca podmuklim cinizmom. Dakle, na tivatskoj Prevlaci ne vrše se konzervatorski radovi, nego se namjerno razaraju temelji dukljanskoga manastira Svetoga arhanđela Mihaila i nadgrađuje buduće sjedište Bokokotorske episkopije Beogradske patrijaršije”, istakao je Vučinić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Dukljanski u Boki? Zemljo otvori se! Ajde Stevice,gnjuraj po nahijama,ostavi se Boke i nas Bokelja svih vjeroispovjesti.

Danko
Gost
Danko

Zaludu ! Para busi dje burgija nece!!! Da imamo vise para morali bi da platimo inspektora da napise kako jeste! Vazda bilo, vazda bit ovdje!!!

Region
Gost
Region

Vatikan kažeš nema para, od kad

Peka
Gost
Peka

Nikako Stevica da preboli lovu koju SPC ubira od svojih vjernika ..nikako da shvati da te love ne bi bilo ukoliko bi sjutra sve crkve i manastiri pripali Mikailu, iz prostog razloga što niko dolazio ne bi. Ljudi bi se radije na livadi pomolili Bogu, nego kod njegove ekipe iz CPC ( Comunistička Pravoslavna Crkva, naslijednica nekadašnje crnogorske udbe)

CPC vjernik
Gost
CPC vjernik

Dok god se nasa sveta CPC ne okane tebe i Raspopa Mirasa nikad mi necemo imat nasu svetinju CPC.Djeste god modli posijaliste mrznju,klevete,ogovaranje ko sta radi a ujedno i pljacku.Kakva smo mi to crkva gdje god da osnujemo nas stub crkovni prvo se bira Blagajnik.Stevo molimo te idi u penziju ti i huskac Milo Vujovic…Zivjela nasa CPC

Boris
Gost
Boris

piiiiiiiiiiii

cgpg
Gost
cgpg

strašno je koliko su naših crkava i manastira svetosavci preuredili i promijenili , a sve zahvaljujući mudrom ćutanju “velikih Crnogoraca” na vlasti

CPC ZELENAS
Gost
CPC ZELENAS

Organizovali smo skup CPC i dogovorili se da vodimo svoju brigu Stevo,ti ponovo tudje probleme drobis.

VukMamdušić
Gost
VukMamdušić

Stevo , Stevice jesam li ti rekao da komunista je uvjek ateista pa ti ne da ne mozes da das doprinos Crnogorskoj Crkvi sa raspopom Dedejicem nego neces da das ni 1 euro da makar sazidate jednu crkvu i sad ti krivo sto Mitropolika Crnogorsko Primorska obnavlja Crkve i pravi hramove nemoj Stevo, Stevice ovaj gore sve vidi pusti se… Više »

Toni
Gost
Toni

Napisao sam ovo najmanje tri puta na ovom portalu – blizu Nikšića im je čovjek poklonio zemlju za izgradnju hrama, a taj plac, koliko vidim, nije ni od korova očišćen. A ima tome daće tri godine.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodin Vučinić je ,,zaboravio” da kaže da je upravo na Miholjskoj prevlaci kod Tivta, Sveti Sava prije tačno 800 godina osnovao Zetsku Episkopiju, koja je preteča naše Mitropolije. Gospodin Vučinić nije jedini ,,pravoslavac”, (mada srećom veoma ih je malo)u Crnoj Gori, kome smeta obnova i podizanje pravoslavnih objekata.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jurodivi Stevo na aparatima

amo
Gost
amo

A sto se ne oglasi Amfilohije povodom ove tragedije sto ucinje njegov pop,a zna da blati drzavu i sve one koji se osjecaju crnogorcima.Dje ste sad posrbice da odgovorite,bice i za pogibiju jedne familije i momka kriva CPC ili mozda Milo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nema Amfilohije za to vremena. Mora se sravnit prošla godina. Stanovi za tržište, hoteli, poslovni prostori i vašar koji je od Ostroga napravio. Sad se pune džakovi eurima i spremaju se za Srbiju. A ovog mrča što je za njega radio posa, će ladno niz vodu puštit.

Ve$a je magare
Gost
Ve$a je magare

Stara…, šta ti dodje Ve$a? Koliko zajedničkih osobina imate.

Tomos
Gost
Tomos

Trebao bi, mogao bi, i morao bi da se obrati, i to lično, tamo gdje treba kod tih Familija, onako kako zaslužuju te Familije, ali ne tebi.
Ponovo bez poštovanja pokrećeš temu, i uvlačiš te ljude u priču kojoj joj nije tu mjesto. O Stevu, renoviranju Crkve i insprkcijama, što je sramota…

murko
Gost
murko

Kada bi ova ideološka trvenja preveo na moderan jezik, mogao bih da sastavim fudbalske timove suprostavljlenih Crnogoraca. Moj tim su Crnogorci koji nisu negirali svoje srpstvo. Na zalost 11 je malo, moraću mnoge dobre da izostavim. Sa protivničkim timom je lakse, tu su sve poletarci, jer njihov tim donedavno nije ni postojao. Casna starina i najumnija glava je Nikolaidis. On… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Ovi tvoji srbi sto tobos igraju za CG samo bi davali autogolove,ovi Ristovi…

Filipini
Gost
Filipini

Napravi ti tim stavi Zenku na go

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Murko, da li stvarno misliš da si smiješan. Što bi narod reka: blago ti u pamet.

Toni
Gost
Toni

Selektor je Baletić iz Nikšića, to mu je zanat. Trenira košarkašice, a pomalo daje i na kamatu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sto cini okupatorska sekta.spc u cg..Ogromam broj jos sjedi u ksncelariama i.radi na stetu CG…
..

Prc CG
Gost
Prc CG

Jedini okupator u CG ste vi sektaši ,koji bi da budu ono sto nikad nisu.Jedini okupatori u CG je vladajuća garnitura,jer nam je okupirala osnov čovjekovog opstanka a to je dostojanstvo,dovela nas na rub egzistencije a ujedno dozvoljava sekti kao sto ste vi da mlati praznu slamu i izmišlja koje kakvu crkvu…..!!!

Oluja 2
Gost
Oluja 2

Okupatorska sekta. Ali nećete još dugo. Oluja 2!

Tomos
Gost
Tomos

Da li je moguće da ovaj portal objavljuje ovakve komentare. Da li mislite da se to ne može slikati i čuvati i jednog dana da morate objašnjavati to
Zašto potencirate rasnu, vjerski i bilo koji mržnju…
Očekujete da se neko hvata na to i da odgovori, sličnom retorikom. Sramota…

Djoko
Gost
Djoko

Dobro me nasmija,vi uopste nemate medjuvjersku,medjurasnu mrznju…vi cim ste za svece proglasili popa Macu i Siljka,cetnicke koljace odmah ste se sami svrstali uz Sotonu

Tomos
Gost
Tomos

Pomješao si nešto drug, a to što ti je nešto smješno, bravo…

Tomos
Gost
Tomos

Mislim na konkretan komentar, a mogu navesti na stotine imena da je potrebno, ali nije…

Tomos
Gost
Tomos

Polemisati, da poželjno je. Ali bez mržnje prema bilo kome..

yugo
Gost
yugo

Nije kriv Vučko, kriv je Bog.

Nk86
Gost
Nk86

Samo mu pogledajte glavu i facu.

Govedinka
Gost
Govedinka

Simovićev resor!

Djoko
Gost
Djoko

A kad ce ovi Ristovi uvozni popovi pocet avione i podmornice da voze?

Grundig
Gost
Grundig

Kada tvoji budu putovali svemirom

Grundig
Gost
Grundig

Kada budu svemirski brodovi dostupni

Toni
Gost
Toni

Kad tvoji makar temelj za crkvu iskopaju. Tada će već auta lećeti po bijelome svijetu.

Sistem
Gost
Sistem

Samo se oglase ako se nešto renovira, gradi da prijavljuju. Ljudine

asnusmne
Gost
asnusmne

lepo mi se oblacis a ……………………………..

razocarang i
Gost
razocarang i

Ma daj vise prestani sa lupetanjem.Dosadio si i Bogu i ljudima.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bogu i ljudima sigurno nije dosadio. A vama, koji radite protiv interesa Crne Gore sigurno jeste. No doći će i to na svoje. Nećete se bavit biznisom ka što ste naučili. Od hotela, pravljenja stanova za tržište, prodavanje švercovanog meda, turizmom, izdavanjem prostora i placeva… Svemu tome se bliži kraj.

Tomos
Gost
Tomos

“Stara Podgorica” vjerovatno misliš na onu Podgoricu prije oslobođenja od Turaka..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tomose, ako znamo da te je Amfilohije doveo iz južne Srbije da srbuješ po Crnoj Gori, onda tvoje provokacije nemaju baš neku snagu. Poštuj što ti je Crna Gora dozvolila da po njoj pljuješ i izmišljaš svakakve gluposti. Ali moraš znati da se bliži dan donošenja zakona, koji će vas crkvena lica postaviti na svoje mjesto.

Tomos
Gost
Tomos

Ja sam svoj na svome, i jesam za Podgoricu ali ne “staru” već ovu ovakvu, 140g slobodnu.
Znam to “slobodnu” to ti smeta…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Niti si svoj, a još manje na svome.No jeftini plaćenik koji pljuje po Crnoj Gori. To što ti radiš ima svoje ime ali nema potrebe da ti ja to govorim.

Tomos
Gost
Tomos

Ne drug, takvi kao ti su “jeftini” i tih ima. Vidiš i sam po komentarima, te kao ti mogu kada hoće da nabave da pišu, nisi jedini. Lako vas je poznati, Pravoslavni nik a veze sa tim nemate, i natavno pišete i radite kontra Pravoslavlja, ali se kao borite za njega haha. Pominjete Crnu Goru, ali samo pominjete, neka se… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Tomose. Ti imaš komentara koliko svi ostali zajedno. Interesuje me samo Crna Gora i kad je politika ne komentarišem. Najviše mi smeta okupatorska srpska crkva za koju ti radiš. I po ranijim komentarima se viđelo da si pop i da nijesi iz Crne Gore, tako da nas ne možeš prevariti.

Reg
Gost
Reg

“Beogradska Patrijašija” u Tivtu, sprdaš li se to je Stevice.
Stevice Crnogorsko i tu 99%Crnogorci dolaze, nego je problem jer nije tvoje i Miraševo izgleda

Djoko
Gost
Djoko

Bice,bice

Reg
Gost
Reg

Neka sagrade svoje, MI IH PRIJAVLJJVATI NEĆEMO, već sa bocom doći

Stevo mutni
Gost
Stevo mutni

Oće Djokac!

Tomos
Gost
Tomos

Ponavljam. Da li neko zna bilo šta a sa je uradio Nvo Miraš, za zaštitu Pravoslavlja, makar novinski članak, bilo što haha. Da nisu pokušali zaštititi “genocidnog” Njegoša, Krst na Grbu, Krst na Zastavi haha. Ne nego još traže da se skine onaj Krst sa Sat Kule… Za to Nvo Miraš i podržavaju “braća” na portalu…Jer kada se skloni Crnogorski… Više »

Djoko
Gost
Djoko

Vasa tenda ispade sa mnogo gorim posledicama,ali niko to ne pominje…

Tomos
Gost
Tomos

Vjerovatno si nešto htio da kažeš ali.. Pokušaj ponovo…

Djoko
Gost
Djoko

Bog sve vidi i sve zna

Tomos
Gost
Tomos

Mislio sam da komentarišemo Steva i njegovo navijanje sa se ruše Crkve, ili im se zabrani renoviranje po CG…

Djoko
Gost
Djoko

Znas tili dobro zastupnice spc apage satanas sto sam htio reci

Filipini
Gost
Filipini

Ne drug, ti si sa Stevom i Nvo Mirašem na talasnoj dužini…

Tomos
Gost
Tomos

Svako je tebi kriv, i tebi i Nvo Miraš.
Najradije bi sve “čekićima” rušili…
Naravno podržali bi vas, oni koi su vazda podržavali napad na Crkve. I na portalu naravno pod nikm Crna Gora, Nikšić, Kotor, Berane ili neka specifična Pravoslavna imena..smješno i naivno…

zoki
Gost
zoki

mitropolija bi trebala da kupi jednu jahtu i na nju da obavlja funkcije, para im ne fali

Sistem
Gost
Sistem

Leteći ćilim nemamo

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

predajte tuzbj protiv sudije visoj sudskoj istanci sa dokazima i slikama koje su ocigledne…kad padne jedan sudija nece ih pomagat

Filipini
Gost
Filipini

“Ne će ih pomagati” koje “njih” Pravoslavce.
Stidi se

Podgorica
Gost
Podgorica

morace Okupatori da odu, jedva čekamo

Tomos
Gost
Tomos

Podgoricu smo oslobodili prije 140g i stavili Krst kso simbol oslobođenja na Sat Kuli, isti o aj koji pokušavate da skinete…čak je Nvo Miraš dao vam podršku u tome. Ta to mu i ponamžete.
Vi ste sa “okupator” pođe..haha…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, Najbolji si ti Tomose. Amfilohije te je doveo iz Srbije da posrbljavaš Crnu Goru, a ti stalno pišeš mi Crnogorci. Pročitaj ko je oslobodio Podgoricu od Turaka. Ti si tad u Kuršumliji još bio pod Turcima,

Tomos
Gost
Tomos

Okle je doveo Petra Prvog Njegoša, Petra Drugog Njegoša…Kralja Nikolu…Pročitaj ti ko je oslobodio i objasni što ti smeta Krst koji su kao simbol oslobođenja stavili Crnogorci..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Petroviće nije niko “doveo” sami su došli. Tebe je dovela srpska crkva da srbuješ po Crnoj Gori. Niko nije napisao da crnogorcima smeta krst, nego je to tvoja manipulacija po zadatku koji si dobio od Amfilohija. I to što ti radiš ima svoje ime.

Tomos
Gost
Tomos

Naravno da ne smeta Crnogorcima Krst, a li ti te Crnogorce kojima ne smeta Krst nazivaš ristićima, četnicima, uveženim popovima.. U tome je problem. Jer ti te Crnogorce ne prestavljaš na portalu, već napadaš.
I naravno i to ima svoje ime…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, znaš li kada su tvoji preci došli u Moraču?

Независна Бока
Gost
Независна Бока

Бока никад, до 1945. није била црногорска, нити је иједан бокешки вјерски објекат био црногорски
А горе окупације од ове црногорске никад није било.
Црногорце не занима религија и вјера већ само имовина Српске Православне Цркве.
Тако мичите шапе од Боке
НИКАД НИЈЕ БИЛА ЦРНОГОРСКА

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“Bokelj” pročitaj malo istoriju. Boka je bila dio Duklje i Zete. A godine 1813-e Crnogorci iz Boke su se na referendumu izjasnili da se pripoje Crnoj Gori. To je poništeno na Bečkom kongresu 1815-e na zahtjev Rusije i dato Austriji. No je lakše lupat no čitat.

Grundig
Gost
Grundig

A ti pročitaj da su to bile citiram-Srednjevjekovne Srpske Države

Krstas
Gost
Krstas

Okle sad Rusija ?Pomogla CG to jeli?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Krstaš, pročitaj istorijska dokumenta. Na zahtjev Rusije Boka je 1815-e uzeta Crnoj Gori i data Austriji. Nikakva gimnastika ne može promijeniti nešto što je u dokumentima zapisano prije 200 godina.

Bokelj
Gost
Bokelj

@Stara Podgorice, jesi li ti čuvao kutije 1813. godine za “referendum”? Imaš u muzeju grada Perasta, originalna dokumenta iz tog perioda. Pokušaj ujedinjenja “dvije nezavisne pokrajine” je trajao oko 7 mjeseci. Tvz. Vlada koja je upravljala sa ove dvije pokrajine imala je 30 poslanika Bokelja i 9 Crnogoraca. Sveti Petar bez njih ništa nije mogao da odluči.

Djoko
Gost
Djoko

Kako je u Trebinje?

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Stevo
Dobro si sve napisao samo si falio nije bio prije dolaska nemanjića koji su sve gradove uništili Kotor su “samo” zapalili
Dukljanski već BENEDIKTINSKI manastir .

Avro
Gost
Avro

Budući mitropolit CPC!

sveti tajo
Gost
sveti tajo

Jeli sve po propisima izgradila islamska i katolička zajednica u CG?Da li si Stevo (negotinsko moravsko ime pretezno )uočio ikada ijednu nepravilnost i saopstio ?Kad te svrbi a ti se pocesi da budem duxovt na zoru xaxaxa.Vjezbajte piyda vam materina kako kaže poznati Zagrebacki penzioner…

KUTIJA MILIONA
Gost
KUTIJA MILIONA

Necu te vala poperit na kutijju jer nijjesi uzeo koverticu…cekam rasplet da zaradim
MOZDA I JA POSTANEM MILIONER

DjuroANTIDPS
Gost
DjuroANTIDPS

Nisi kriv ni ti Stevo, vec onaj ko te pušti da nas truješ.

Djoko
Gost
Djoko

Djuro,pozdravio te Pero

DjuroANTIDPS
Gost
DjuroANTIDPS

I tebe Djoko, pozdravio Skender.

Djoko
Gost
Djoko

Pero koji ti je s…o

DjuroANTIDPS
Gost
DjuroANTIDPS

I tebe Skender uz gelender.

TUĐE NEĆU ....
Gost
TUĐE NEĆU ....

TRUJE CRNOGORCE SPC OKUPATOR

Send this to a friend