Društvo Zamjenica gradonačelnika Podgorice na konferenciji o liderstvu žena

Vujačić: Žene se nameću kao lideri, već kao timski igrači

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić kazala je da se žene ne namećemu kao lideri, već kao timski igrači i da je to jedan od razloga zašto se žensko liderstvo ispostavi kao uspješnije i efektivnije.

Vujačić je učestvovala na panel diskusiji na temu “Liderska snaga žena i njen uticaj”, u okviru prve regionalne konferencije „Vision of Woman“, koja je organizovana od strane nevladinog udruženja Vision of Humanity,.

„Ono što vrlo često predstavlja prepreku ženama na njihovom putu ka uspjehu je tradicionalno shvatanje uloge žene u našem društvu. Nažalost, još dok ste djevojčica posmatraju vas isključivo kao buduću dobru suprugu i majku. Na taj način, stičemo i mi tu percepciju i mislimo u tom pravcu. Naši ženski članovi porodice, koje su nam bile uzor, bile su posvećene porodici, često praveći ustupke te vrste, često žrtvujući svoju karijeru i to je ta stepenica ka liderstvu koja predstavlja osovnu prepreku. Ali ako imate dovoljno samopouzdanja i možete da pomirite svoje uloge dobre supruge, majke i poslovne žene koja je na liderskoj poziciji, onda možete da pomjerite i te razlike. Možemo, naravno, govoriti i o zakonodavom okviru, kreiranju poslovnog ambijenta, ali najznačajniji korak je da krenemo od nas samih“, istakla je Vujačić na konferenciji.

Ona je govorila i o tome koja je razlika između liderstva žene i muškarca u savremenom društvu, budući da se žensko liderstvo ispostavilo kao efektivnije.

„Postoje razlike, jer žena ima više senzibiliteta za probleme drugih u okolini. U jednom trenutku se, naravno, morate nametnuti i kao autoritet i kao vođa tima, ali kao timski igrač možete biti bolji lider“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, veći broj žena lidera bi dao doprinos promjeni društva u cjelini, jer, kako kaže, mi smo primjer svim onim ženama koje imaju nedostatak samopuzdanja i sumnjaju da nešto mogu da postignu.

“Uspjeh dolazi nakon godina truda, rada i usavršavanja. Na taj način dokazujete da možete da radite ono što društvo od vas kao žene ne očekuje“, zaključila je Vujačić.

17

avatar
1000
6
11
0
 
7
Johny BravoItanaMomaPg bLela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Itana
Gost
Itana

Prepametna, sposobna i prezgodna!
Bravo Slađana!

Pg b
Gost
Pg b

Sve je vise zena medju liderima,nemam nam EU bez jednakosti

Molok
Gost
Molok

Zena u Crnoj Gori nikad nece naici na podrsku. Ne sumnjam da ce i potpredsjednicu osuditi za sve sto progovori samo zato sto je zena. Da je musko, potrcali bi da je podrze sto god da uradi.

Pire
Gost
Pire

Ne osuđuju nju ljudi zato što je žena, nego što propagira drugima da treba da se trude i da rade, a ona napreduje zahvaljujući političkim opredjeljenjima.

Pirat
Gost
Pirat

“Uspjeh dolazi nakon godina truda, rada i usavršavanja. Na taj način dokazujete da možete da radite ono što društvo od vas kao žene ne očekuje“, zaključila je Vujačić. Nije Vujačić prava osoba koja treba da dijeli ovakve savjete. Ona je završila medicinski fakultet u Podgorici, koji nema baš takvu tradiciju i kredibilitet kao onaj u Beogradu ili Novom Sadu. I… Više »

Lela
Gost
Lela

Ja sam koleginica doktorice, znam je i kao studentkinju i kao doktoricu. U oba slucaja je vazila za jednu od boljih. A ono sto je vaznije je da je uvijek bila jednako dobar i covjek. Oni koji je znaju ce uvijek podrzavati njen izbor, pa i kad ne podrzavamo njeno politicko opredeljenje.

Pire
Gost
Pire

Mladja sam generacija od nje, a sjećam se da smo slušali neke iste predmete, tako da sigurno nije briljirala kao student.

Lela
Gost
Lela

sto ste napali djevojku nekim izmisljotinama samo zato sto se sad bavi politikom, da je znate tako dobro ne bi ovako pisali, evo ni ja ne glasam niti me to zanima, ali mi nije ona kriva 🙂 sladjo, samo ti guraj 🙂

Moma
Gost
Moma

Ti si bolesna!
Znas kako… uspjeh se ne prasta…
Moras lijeciti te frustracije…

Cipiripi
Gost
Cipiripi

Uh, veliki strucnjak za sva pitanja ova Vujacic, a zavrsila “čuveni” medicinski fakultet u Podgorici. Drži govor kao da je na Sorboni diplomirala, a ne na Kruševcu.

Moma
Gost
Moma

A sto ti ne ides u Srbiju da zivis???? U voljenoj zemlji da napredujes? 😂

Cipi
Gost
Cipi

ona je jedno lijepo osvjezwenje politicke scene

Cipiripi
Gost
Cipiripi

Nisi je vidio uživo

Marko M
Gost
Marko M

Ja sam je vidio uzivo.Jedna od zgodnijih cura u grad

Moma
Gost
Moma

Tako je Marko!
Sladja prezgodna i prepametna!

Sony
Gost
Sony

Meni je uzivo ljepsa 10 puta 🙂

Johny Bravo
Gost
Johny Bravo

Uzivo je top!

Send this to a friend