Društvo

Vuković: Preporuke se moraju poštovati, u suprotnom rizikujemo ponovno uvođenje drastičnih mjera

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković  danas je sa rukovodiocima gradskih službi i preduzeća razmortio aktivnosti i planove zajedničkog djelovanja svih subjekata kako bi se smanjili nivo epidemiloškog rizika u gradu, pružila neophodna podrška državnim institucijama u borbi sa koronavirusom i organizovalo nesmetano funkcionisanje svih gradskih službi u novonastaloj situaciji.

“Neophodno je upoznati građane da je situacija takva da se mjere moraju poštovati u potpunosti i bez izuzetka, jer u suprotnom rizikujemo ponovno uvođenje pojedinih drastičnih mjera koje podarazumijevanju ograničenje kretanja ljudi, zatvaranje ugostiteljskih objekata i slično što svakako niko od nas ne želi. Kao što smo u pvoj fazi ovog talasa zajedničim djelovanjem zaustavili virus i postigli da je Crna Gora u jednom momentu bila jedina coronafree država i sad imamo obavezu da zajedničkim naporima dođemo do željenog rezultata“, istakao je gradonačelik Glavnog grada i član NKT-a.

Na sastanku je konstatovano da je na bazi raspoloživih podataka trenutno koronavirus prisutan mnogo više nego što je to bio slučaj u prvoj fazi njegove pojave i širenja, što dodatno implicira odgovoran i posvećen odnos svih relevantnih državnih, ali i lokalnih subjekata, kako bi na najbolji mogući način odgovorili najvažnijem javnom interesu, a to je zdravlje građana.

Glavni grad je u fazi pojave koronavirusa bio primjer dobre prakse i efikasnog postupanja drugim lokalnim upravama, a dao je i značajan doprinos naporima NKT-a na planu suzbijanja daljeg širenja ovog virusa. U skladu sa tim, a imajući u vidu sve opasnosti i potencijalne rizike, službama i preduzećima su dati konkretni savjeti i sugestije za njihovo buduće djelovanje.

Konstatujući da je Glavni grad i ovog puta spreman za sve vrste izazova, zaključeno je da će se radni proces odvijati nesmetano, uz poštovanje svih mjera propisanih od strane NKT-a i Instituta za javno zdravlje, a da će gradske službe i preduzeća ponovo biti snažan oslonac državnim organima u ovoj zajedničkoj borbi.

 

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
NimJoNema srećePovaretaSurovi svi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NimJo
Gost
NimJo

Pa uvedite sad! Evo ja vam kazem da se nece postovati, uvedite sad bre

Nema sreće
Gost
Nema sreće

Ni ona djevojka do njega ne nosi masku, iako je u zatvorenom prostoru. O čemu mi uopšte pričamo?

Povareta
Gost
Povareta

Kako virus ljeti? Cccc

Surovi svi
Gost
Surovi svi

Sve zapataj pred izbore I onda kuc kuc na vrata I maske stavite da ve ne poznaju .Neka glasaju koga im sapnete

😀

Send this to a friend