Društvo

Vuković se televiziji nada za pola godine

Ivan Vuković

Televizija je skupa igračka ali je stvar potrebe Glavnog grada i moje očekivanje je da u narednih pola godine možemo krenuti barem sa nekom eksperimentalnom fazom, saopštio je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, komentarišući pokretanje postupka gradske televizije, piše Dan.

On je naveo da se prije desetak godina pokušalo sa osnivanjem TV kuće ali da tada nije bilo interesovanja potencijalnih partnera za to jer je to bilo zamišljeno u formi privatno-javnog partnerstva.

“U međuvremenu, promijenila se zakonska regulativa i mi nemamo mogućnosti da to radimo po tom modelu pa ćemo ići na osnivanje klasičnog javnog emitera. To će potrajati jer moramo ispoštovati sve procedure, moraju se stvoriti neophodne finansijske pretpostavke. Kada je finansijska strana u pitanju to će sigurno predstavljati dodatni trošak za Glavni grad, ali potpuno opravdan. Očekujem da ćemo kroz marketing uspjeti da obezbijedimo značajan dio sredstava koji su nam potrebne za funkcionisanje televizije. Imam predstavu koliko to može da košta ali ne bih da špekulišem, sve je na nivou procjena”, rekao je Vuković.

Formiranje televizije kroz formu privatno-javnog partnerstva više ne poznaju Zakon o medijima i Zakon o elektronskim medijima.

Indikativno je da se ova priča o pokretanju televizije aktuelizuje u susret parlamentarnim izborima, smatraju u gradskom odboru SNP-a Podgorica.

Oni su stava da je TV kuća neophodna gradu ali pod određenim uslovima.

“Po nekim mišljenjima prostor koji je predviđen za RTV Podgorica je neuslovan. Dakle, i ekonomska opravdanost i isplativost jednog takvog projekta prilično su upitne. Još jedna, ne manje važna činjenica koju treba imati u vidu, jeste kakav bi se sadržaj na jednoj takvoj televiziji emitovao. Naime, sasvim smo sigurni da gradonačelnik Vuković ne bi silazio s malih ekrana, već bi televiziju stavio u službu vlastite promocije”, navode u SNP-u.

10

avatar
1000
8
2
0
 
9
MLAĐI ĐUTURUMCrtaniFilm🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣StudentSnjeguljica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MLAĐI ĐUTURUM
Gost
MLAĐI ĐUTURUM

Nećeš ti biti tada na vlasti

CrtaniFilm
Gost
CrtaniFilm

Oće li puštati Štrumpfove ?

Student
Gost
Student

Dokle se stiglo sa istragom OKO zastave u tvom gradu
Kada ce javnost znati vise detalja

Snjeguljica
Gost
Snjeguljica

STO JE BILO SA PALJENJEM CRNOGORSKE ZASTAVE
DAL SU UHAPSENI ONI PUNOLJETNI

Slavko
Gost
Slavko

Umjesto da rijesi parking, najzagadjeniji vazduh u regionu, azbestne cijevu u vodovodu koje truju… on otvara nekakvu televiziju koja nicemu ne sluzi. Samo vi glasajte DPS. – samo da slikam koliko cdm voli Podgoricu pa nece da objavi komentar koji je se tice.

viki
Gost
viki

nešto mi govori da će biti sigurno do izbora…da gledamo njegovu nevjerovatnu harizmu

Brat nas
Gost
Brat nas

Opet ovaj pred izbore sve zivo otvara
Hahahaha

cg 💕
Gost
cg 💕

A ko je ovaj?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Migoin nasljednik
🤣🤣🤣🤣🤣

Ludak
Gost
Ludak

Oni su majstori za „ pravljenje” igračaka, parkova, brda, asfaltnih trotoara, lavirint kvartova, crnih oblakodera,… afera, analitičara, istori čara,… Oj- ha !

Send this to a friend