Društvo

Vuković: Tražimo alternativno rješenje za Ljubović, plan saobraćajnicu primaći zgradama

Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković poručio je danas da traže alternativno rješenje za gradnju na brdu Ljubović. On je kazao da bi to značilo da se saobraćajnica pomjeri više prema zgradama, da se ne bi rušilo brdo. Istakao je i da nije bilo zakonskih prepreka da se započne ta investicija.

Vuković je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kazao da je u vrijeme usvajanja Detaljnog urbanističkog plana za taj dio grada, bio u SAD-u, gdje se bavio naučnim radom.

Odgovarajući na pitanje odbornika Demokrata Mitra Vukovića šta će biti sa Ljubovićem, Vuković je kazao da su prilikom usvajanja plana bile samo dvije tehničke primjedbe.

“Vi ste usvojili taj plan, niko ništa nije rekao protiv. Kada je bio na dnevnom redu Skupštine, bile su samo dvije tehničke primjedbe. Jednu je imala Branka Bošnjak, a drugu čini mi se Vlado Čađenović”, rekao je Vuković.

On je dodao da se traži alternativno rješenje. Kako je rekao, ukoliko su prihodovali 1.600.000 eura, onda su u obavezi da naprave tu saobraćajnicu.

“To nije populizam, nego naša obaveza. Tražimo način da se ta ulica primakne zgradama”, kazao je Vuković.

Gradonačenik navodi da po Zakonu nije bilo prepreka da se počne ta investicija, iako Ministarstvo ekologije tvrdi da je postoje neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

“U Podgorici ima na desetine zabilježbi restitucije, ako bi tako gledali, onda ne bi dvadeset godina bilo započeto ništa. Po Zakonu ako postoji zabilježba restitucije to nije prepreka da se nešto započne”, kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, sadašnja Vlada bavi korupcijom i kriminalom i da je zavrnula slavine.

“Glavni grad najtransparentnija lokalna uprava u Crnoj Gori. Ako kažete da ja namještam tendere, imaćete priliku da to dokažete. Podsjetiću vas da je jedna odbornica izjavila da je gradonačelnik šakom i kapom namještao tendere. Podnio sam krivičnu prijavu i ta odbornica će ovih dana biti saslušana povodom svojih tvrdnji”, naveo je Vuković.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas raspravljaju o prijedlogu završnog računa Glavnog grada za 2020. godinu, a na dnevnom redu je više od pedeset tačaka.

Sjedincu uživo pratite OVDJE.

16

avatar
1000
13
3
0
 
15
acoPodgoricaninMickaMilicaOzezi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aco
Gost
aco

Podgorica postaje gradiliste i mjesto za zaradu pojedinaca na stetu ljepote, komfornosti, udobnosti obicnog stanovnika grada.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Dozvoliti da kultni hotel bude srusen umjesto sacuvan, unaprijedjen, renoviran, dopunjen sadrzajima sa onakvom pozicijom, moze samo neko ko nema osjecaj za Podgoricu. Pohlepa za novcem ce vas stajati polozaja i funkcija na sledecim izborima.

Micka
Gost
Micka

Najbolji Gradonačelnik 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Milica
Gost
Milica

Bolje bi bilo vukovicu da si se malo i pozabavio ljidima koji mjesecima ti pisu i licno na rike traze tvoj prijem,jer na to imaju pravo.A ne da ih zovu sekretarice i objasnjavaju da vi se tine ne bavite,pa se cudite sto gubite izbore..zato sto ste prepustili ljude menadjerima itd a njih bas i briga.

Ozezi
Gost
Ozezi

Kako god uradiš litijanerii prerušeni u uru će bit nezadovoljni

Brcelska
Gost
Brcelska

Treba da izbusimo tunjel kroz ljubovic i kroz tunjel da se ulazi u garaze od onijeh veljijeh zgrada sto radi buric onaj sto je oburda onaj ljijepi otelj dome sa ljijepo uredjenijem dvoristem oko otelja i koji nikome nije smeta a sad su usekane one dvije velje zgrade ka puzle sljagalice…..

Hajduk
Gost
Hajduk

Sto blize to bolje

Milos
Gost
Milos

Kakvi su ovo planovi malo ovamo malo onamo. Ima li ko da je skolu zavrsio da rece kuda treba da ne saramo vise.

Nen86
Gost
Nen86

Tražim finansijsku pomoć.Redakcija CDM-a nek dostavi moje podatke gradonačelniku i predsjedniku CG.Hvala

Zzzzzzzzzz
Gost
Zzzzzzzzzz

Od osloboditelja trazi… a nazalost ce ih dosta jos trazit..

danijela
Gost
danijela

najbolji

Sve je laz
Gost
Sve je laz

Sram te bilo

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

A zasto da ga bude sramota, sto pošteno otplaćuje kredit???

Mike
Gost
Mike

Znala sam da ćete Vi gradonačelniče naći rjesenje, jer sve sto ste radili do sada bilo je u interesu Podgorice i Podgoričana. Bravo, podrska!

Katun
Gost
Katun

A biciklističke staze,tu se nešto mora mijenjati..ne valja ovako!

mossi
Gost
mossi

Biciklisticke trake su super resenje .grad u precniku 9 km 8-10 mjeseci klime povoljne za biciklizam da ne pominjem parking …upotribi biciklo dragi covjece….visi je problem gradski prevoz …el bus sledeca investicija

Send this to a friend