Društvo

Vuković u posjeti Jerevanu, gradu pobratimu Podgorice

Gradonačelnik Ivan Vuković je u protekla dva dana, kao dio državne delegacije na čelu sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem, boravio u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije.

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, osim prisustva sastancima sa najvišim zvaničnicima ove države, predsjednikom Jermenije, predsjednikom Vlade i predsjednikom Skupštine, imao priliku da se sretne i sa gradonačelnikom Jerevana, Hrachya Sargsyanom.

“Jerevan je grad pobratim nekada Titograda, danas Podgorice. Krajem sedamdesetih godina dva grada su potpisala ugovor o bratimljenju i to je iskorišćeno kao platforma za intenzivnu komunikaciju, saradnju i razmjenu u mnogim oblastima. Mnogi Podgoričani i dan danas pamte dolaske jermenske đece u današnju Podgoricu i odlaske mališana iz Titograda u Jerevan, tako da sam sa kolegom razgovarao o mogućnosti da se ta praksa obnovi i da se u duhu tog višedecenijskog prijateljstva obnovi saradnja, da se obogati na kulturnom planu i u drugim oblastima jer postoji ogroman potencijal za to”, kazao je Vuković i istakao da je svom kolegi uputio poziv da posjeti Podgoricu na jesen, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Gradonačelnik Podgorice posjetio je i Centar za razvoj kreativnih industrija u Jerevanu, TUMO centar, za koji kaže da je veoma zanimljiva inicijativa, te da “postoji realna mogućnost da takav jedan centar dobijemo u Podgorici već naredne godine”.

Vuković je istakao da će boravak svog kolege u Podgorici, između ostalog, biti dobra prilika i da se definiše plan aktivnosti s tim u vezi.

“Bilo je zadovoljstvo biti među prijateljima, evocirati uspomene na neka stara dobra vremena i pogotovo praviti planove za naredne aktivnosti koje nas skupa očekuju”, zaključio je Vuković.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Aa1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aa1
Gost
Aa1

U znak tog prijateljstva postoji i Jerevanska ulica na Zabjelu. Pa posjeti i nju ponekad, da vidis na sta lici, dako je sredite prije no sto taj co’jek dodje

Send this to a friend