Društvo

Za Dan nezavisnosti pjevaju Aco Pejović, Bojan Marović, Indira…

Crnogorska kulturna mreža CKM organizovaće 20. i 21. maja proslavu Dana nezavisnosti na Cetinju i u Podgorici.

 

“Proslava koja će se održati 20. maja na Dvorskom Trgu u Prijestonici je zamišljena kao doček Dana nezavisnosti na kojoj  će u sklopu programa kroz koji mladi crnogorski izvođači kroz pjesmu promovisati multietničnost, multikulturalnost i odnos poštovanja prema državi koncerte održati Bojan Marović i Indira Forca, a specijalni gosti će biti članovi D-mola koji nastupaju na Eurosongu, a koji će tačno u ponoć izvesti pjesmu 21. maj koju naša organizacija u čast decenije rada poklanja Crnoj Gori”, saopšteno je iz CKM-a.

Centralna proslava Dana nezavisnosti će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog sa početkom u 20 časova na kojoj će koncerte održati regionalna muzička zvijezda Aco Pejović i Bojan Marović kojem će ovo biti prvi koncert u Podgorici posle 12 godina.

 

“Pored njih u programu đe nastupiti polaznici škole pjevanja D-moll i njihova grupa, kao i djeca koja će izvoditi poznate crnogorske pjesme. Na oba događaja će nastupiti Vojni orkestar što daje poseban nivo proslavi”, navode u CKM-u.

Slogan ovogodišnje proslave je “Cna Gora iznad svih“.

“Država treba da nam bude svetinja, i svi zajedno treba da damo doprinos da ona bude jača i bolja, bez obzira na nezadovoljstva koja ponekad imamo na rad pojedinih njenih institucija. To što smo sa olovkom u ruci, što i nije baš rijetka praksa u svkjetskoj istoriji, uspjeli da obnovimo njenu suverenost, treba da nam bude motiv da tekovine 21. maja jačamo kako bi bile vječne. Učinićemo sve da na jednom mjestu i istim povodom okupimo pripadnike svih naših naroda, svih vjera i političkih uvjerenja, da zajedno proslave Dan nezavisnosti naše države”, poručuju u CKM-u.

22 Komentara na "Za Dan nezavisnosti pjevaju Aco Pejović, Bojan Marović, Indira…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend