Društvo

Zaposleni u privredi koji ne rade u mjestu boravka da obezbijede putne naloge i potvrde

MInistarstvo ekonomije

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa pojasnilo je danas da su zaposleni u privrednim subjektima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva kao i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost i registrovani poljoprivredni proizvođači izuzeti od zabrane putničkog međugradskog saobraćaja, ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad, kao i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za promet živih životinja za proizvodnju hrane, proizvodnju, preradu i distribuciju hrane i hrane za životinje, za nesmetano pružanje veterinarskih usluga i za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

https://twitter.com/MinEkCG/status/1243133830267047937

Kako navode u Ministarstvu ekonomije, u tom cilju, potrebno je obezbijediti putne naloge za zaposlene u privrednim subjektima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva, kao i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost i potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom.

“Za poljoprivredne proizvođače potrebno je obezbijediti rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 24. marta 2020. godine. Za sva dalja pitanja Operativni štab stoji na raspolaganju. Budite zdravi”, poručili su iz Ministarstva.

Send this to a friend