Društvo

Završena izgradnja Ulice Baku: Nova saobraćajna veza blokova V i VI sa City kvartom

Foto: Glavni grad

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima i predstavnici diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici, obišli su večeras završene radove na Ulici Baku, saopšteno je iz Glavnog grada.

Za gradnju je Glavni grad uložio 350.000 i oko 1, 200.000 eura za eksproprijaciju, a na kojoj su vrijedno radile Direkcija za imovinu i Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Tim povodom, zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je danas građanima predata na upotrebu moderna gradska saobraćajnica koja nosi ime po Prijestonici Azerbejdžana i koja će biti važna veza između Bloka V i Bloka VI sa City kvartom.

„U vrhu prioriteta gradske uprave pored Sistema za prečišćavanje otpadnih voda se svakako nalazi modernizacija, rekonstrukcija i izgradnja saobraćajne infrastrukture i vjerujem da smo za relativno kratko vrijeme na tom planu postigli izvanredne rezultate“, naglasio je Vešović.

On je podsjetio da je najprije izgrađen bulevar kroz Zetu, kao posljednja faza obilaznice oko Golubovaca, zatim bulevar kroz Donju Goricu i dio bulevara između Podgorice i Tuzi.

„Nedavno je rekonstruisan stari put između Podgorice i Danilovgrada i gradi se Jugozapadna obilaznica koja povezuje dva glavna magistralna koridora prema crnogorskom primorju.Takođe, počela je i gradnja bulevara između Podgorice i Danilovgrada, a završili smo i tendersku proceduru za gradnju bulevara kroz Gornju Goricu i na Zlatici, kao i za dva nova bulevara u gradskom jezgru- Zmaj Jovinog i Veljka Vlahovića“, istakao je zamjenik gradonačelnika.

Vešović je podsjetio da su učinci Glavnog grada i u prethodnom periodu bili odlični kada je riječ o rekonstrukciji i temeljnoj adaptaciji i izgradnji gradskih saobraćajnica.

„Izgradili smo Ankarski bulevar, rekonstruisali Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, rekonstruisali Ulicu Vuka Karadžića, Miloja Pavlovića, V proleterske i brojene druge saobraćajnice“, naveo je Vešović.

U mjesnoj zajednici „1.maj“ nedavno je promovisana i gradnja dvije nove saobraćajnice radnih naziva B i D.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević istakao je da se na izgradnju Baku ulice dugo čekalo i da je danas konačno otvorena za saobraćaj.

“Dužina ulice je 370 metara uz kompletnu infrastrukturu koja je urađena podrazumijeva i vodovodnu, fekalnu i atmosfersku kanalaziciju kao i tk kanalizaciju. Širina kolovoza je 7 metara sa dvije trake, a uređene su i nove zelene površine, širine metar i po sa obje strane i promijenjena javna rasvjeta. S obzirom na to da je u blizini objekat u izgradnji, kada se završe ti radovi biće dostupni i trotoari širine 3 metra. Takođe, izgrađena su 44 parking mjesta, a u narednom periodu biće izgrađeno dodatnih 31”, istakao je Raičević.

12

avatar
1000
8
4
0
 
5
GoricaAtosIvanaKotoraninNaroz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorica
Gost
Gorica

Smanjice guzve prema Delti, Ct, Dg, Nk, sav je saobracaj isao preko Cetinjskog bulevara kod Atlas kapitala.

Ivana
Gost
Ivana

Ovom dijelu grada fali velika parking garaza kao i sportdki tereni, bazen, ..

Atos
Gost
Atos

Već seozbode u drugom delu trim state radovi, ali bravo fali barem a ima prostora i za njega

Podgorica
Gost
Podgorica

Bravo pohvalno

Mirko
Gost
Mirko

Sve bi to super bilo da, kao u velikoj vecini ulica, ne parkiraju ljudi kola i zauzmi jednu a ponekad i dvije trake a policija i nadlezni nijemi. Ne kapiram kako to moze da prodje nesto sto je ocigledan problem

liberal
Gost
liberal

Trebao je tu biti bulevar sa cetiri trake

Malisa
Gost
Malisa

Evo vec ulegnuca na njoj…

Naroz
Gost
Naroz

Lijepa ulica, prošetah danas. Predlažem da se u onom dijelu iza zgrade u izgradnji produži Tološka šuma, i eventualno napravi još neki sportski objekat, da se ta zona pretvori u sportsko-rekreativnu u pravom smislu.

Podgorica
Gost
Podgorica

Već se gradi

liberal
Gost
liberal

Trebalo je na vrijeme ovdje napraviti bulevar sa cetiri trake a ne da za koju godinu postojecu prosirujemo.

Naroz
Gost
Naroz

Kroz Tološku šumu bulevar sa 4 trake i kružni tok, tako je bilo planirano. I šta bi onda ostalo od Tološke šume? Ništa.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Sve okolo bi bile zelene povrsine

Send this to a friend