Društvo

Završena škola u Sukobinu vrijedna 340.000 eura

Nova škola u Sukobinu u opštini Ulcinj vrijedna 340.000 eura za oko 80 djece, otvoriće svoja vrata ove školske godine, a učenici i nastavnici ovog kraja moći će da stvaraju u savremenim uslovima i prijatnom ambijentu, poručili su ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić, koji su danas obišli ovu školu.

Škola je izgrađena na mjestu na kojem se nalazila stara škola u Sukobinu, a kako je rekao Šehović, finansijska sredstva su obezbijedili: dijaspora SAD iz Ulcinja koja je uložila 100.000 eura, kao i Ministarstvo prosvjete i Opština Ulcinj, koji su uložili po 120.000 eura.

Šehović je rekao da je novi školski objekat, koji se prostire na 500 m2, urađen po svim savremenim standardima, te da posjeduje četiri učionice, zbornicu, kao i da je prilagođen osobama sa invaliditetom.

“Kada je u pitanju obrazovna infrastruktura u Ulcinju, zadovoljstvo mi je da saopštima da u narednih par mjeseci očekujemo raspisivanje tendera za izradu glavnog projekta i izvođenje radova za izgradnju vrtića vrijednog oko 1,5 milion eura koji se realizuje u saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, te stvaranje pretpostavki za početak gradnje ovog objekta važnog za ulcinjske mališane, a za koji je već izabrano idejno rješenje“, rekao Šehović.

On je istakao da je na sastanku sa predsjednikom Opštine Ulcinj bilo riječi i o drugim obrazovnim objektima, te da se zajedničkim naporima traži rješenje za smještaj Muzičke škole, koja ima dugu tradiciju. Šehović je zahvalio dijaspori u SAD na čelu sa Cafom Bogom i Opštini Ulcinj za značajan doprinos projektu izgradnje škole u Sukobinu.

Nakon obilaska škole u Sukobinu, predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić rekao je da je zaokružen još jedan uspješan projekat u Ulcinju, a da mu još veću vrijednost daje to što je iz oblasti obrazovanja.

On je istakao da je ovaj projekat primjer dobre saradnje Opštine, Ministarstva i dijaspore SAD i naglasio da će se saradnja u ovom pravcu i nastaviti.

Nrekić je rekao da će vrtić u Ulcinju, koji je sledeći važan infrastrukturni objekat iz oblasti obrazovanja, imati veliki značaj za najmlađe sugrađane i njihove roditelje.

Direktor OŠ “Bedri Elezaga” Arsim Cuca je rekao da će nova škola najviše značiti mještanima Sukobina, đacima i nastavnicima koji će imati savremene uslove za rad i učenje.

Send this to a friend