Ekonomija

A2A neće potraživati od EPCG 7,75 miliona eura

Italijanska kompanija A2A odustala je od potraživanja od 7,75 miliona eura od Elektroprivrede za sporne konsultantske usluge i, u međuvremenu, vratila prethodno naplaćenih 4,34 miliona.

“Potpisanim ugovorom, a sve u cilju punog i konačnog poravnanja bilo kojeg mogućeg zahtjeva, bilo koje od ugovorenih strana, u vezi sa konsultantskim uslugama A2A se obavezao da povuče sve fakture koje je dostavio EPCG u punom iznosu od 7,75 miliona eura odnosno da plati iznos od 4,34 miliona eura u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora”, navodi se u revizorskom izvještaju EPCG koji je dostupan na veb sajtu energetske kompanije, čiji je A2A suvlasnik.

A2A je platio taj iznos 6. novembra, a EPCG je objavila izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, te su zainteresovani akcionari i javnost saznali da je energetska kompanija 23. oktobra tajno potpisala ugovor o poravnanju sa A2A.

A2A je rukovodio EPCG od kraja 2009. godine do početka avgusta, kada je napustio rukovodeća mjesta.

Predmet ugovora o poravnanju, kako se navodi u revizorskom izvještaju za prošlu godinu, bilo je rješavanja spora koji je nastao po osnovu fakturisanih konsultantskih usluga A2A za EPCG u periodu od 2010. do kraja 2012. ukupne vrijednosti 7,75 miliona eura, kao i iznos koji je EPCG platila A2A na osnovu dostavljenih faktura u iznosu 4,34 miliona eura.

Ž.N.

Send this to a friend