Ekonomija

Abazović: Crna Gora kazahstanskim turistima garantuje sigurnost

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Kazahstana, Maratom Kožajevim, te naglasio da naša država kazahstanskim turistima garantuje sigurnost.

Kožajev je iskoristio priliku da potpredsjedniku Vlade Crne Gore čestita Dan državnosti, istakavši da dvije zemlje istovremeno obilježavaju 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Upoznao je Abazovića sa sistemom unutrašnjih poslova i sistemom bezbjednosti u Kazahstanu, reformom i optimalizacijom policije, unapređenjem tehnologije u radu kroz digitalizaciju sistema.

Naveo je da ministrastvo unutrašnjih poslova Kazahstana aktivno sarađuje sa mnogim globalnim organizacijama i da su otvoreni za saradnju sa Crnom Gorom.

Kožajev se zahvalio Abazoviću na posjeti, poželivši uspjeh, napredak i mir Crnoj Gori.

Abazović se zahvalio na dobrodošlici i čestitki za Dan državnosti, istakavši da je zadovoljstvo biti u teritorijalno dalekoj prijateljskoj zemlji.

Upoznao je ministra Kažajeva sa prioritetima u radu Vlade, reformama koje su nastupile izglasavanjem novog Zakona o unutrašnjim poslovima, radu nadležnih organa na suzbijanju nasilnog ekstremizma, internacionalnog šverca narkotika i cigareta, istakavši rezultate koji su u tom smislu postignuti u prethodnom periodu.

Osvrćući se na značajan porast interesovanja kazahstanskih turista za Crnu Goru i veliki broj njihovih državljana koji na dnevnom nivou borave u Crnoj Gori, Abazović je kazao da je naša država sigurna destinacija i da država njima garantuje sigurnost.

Abazović i Kažajev razgovarali si još i o saradnji policije i Tužilaštva u Kazahstanu, kao i važnosti saradnje sa međunarodnim organizacijama u suzbijanju organizovanog kriminala.

Send this to a friend