Ekonomija sastao se sa rukovodstvom Port of Adria

Abazović: Počeli pregovori o objedinjavanju Luke Bar

Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović započeo je danas pregovore o preuzimanju sa turskom kompanijom Port of Adria koja upravlja dijelom Luke Bar. Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Damjanović, ministar finansija, dok su pomenutu kompaniju predstavljali Mehmet Kutman, predsjednik i Sedat Kara, izvršni direktor Port of Adria.

Abazović je istakao da Vlada Crne Gore ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, kako je naglasio, “uz ozbiljan plan i uspješno poslovanje ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to do sad bio slučaj”.

,,Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo”, istakao je tim povodom Abazović.

On je ocijenio da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar pokazala kao “potpuno promašena politika”.

“Vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promijeniti cijelu Crnu Goru”, dodao je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
no1
Gost
no1

Svaka cast! Podrska za ovo!

Merkur
Gost
Merkur

Ko je bio u Drac i video luku, zna kakva je razlika! Luka Drac je ogromna – kolos. Mi u luku Bar nismo izgradili nista, sve je jos iz doba SFRJ.

Oki
Gost
Oki

Sreca nasa sto Luka Drac nema dubinu da primi velike brodove inace se nebi mnogo poslovalo sa Lukom Bar,na zalost ne ulaze se u zeljeznicu,puteve pa i u samoj Luci Bar sva skladista su napravljena u doba SFRJ i od tada ama bas nista se nije ulagalo u nju.

svašta
Gost
svašta

Ovo treba spriječiti. Obavezno.

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Kako su je rastavljali tako je sad spajaju, na štetu Bara i CG… Iz pozadine usti štetočina cg ekonomije , a vlasnik ministra finansija… Veso Vukotić srećan, damjanović njegov najbolji sljedbenik…

Sasa
Gost
Sasa

Vila gradi ,Dritan razgradjuje….

Danica
Gost
Danica

Ako ne nađete tržište tj Srb i Mađarsku luka je gotova. Albanija čuda čini sa Lukom Drač a đe smo mi

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Spremaju kao jedan paket za nekog srpskog tajkuna.

Valter
Gost
Valter

Kakav fukarluk spremaju Dakini eksponenti?

Helga
Gost
Helga

Čuš, ka da to nije jasno od prvoga pomena. Otkupljuju vlasništvo da bi je poslije prodali zna se kome.

Darija
Gost
Darija

E kuku nama

Send this to a friend