Ekonomija

Abdić: Podrška preduzetnicima još jedan korak ka oživljavanju Stare Varoši

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava preduzetnicima za razvoj biznisa u Staroj Varoši, još jedan je dokaz da je uprava Glavnog grada na jedan potpuno drugačiji, ali održiv način pristupa revitalizaciji ovog važnog dijela Podgorice, rekao je Nermin Abdić funkcioner Demokratske partije socijalista.

“Prije nešto više od dvije godine obećali smo da ćemo posvećeno raditi na revitalizaciji i valorizaciji turističkih lokaliteta, posebno onih koje odražavaju duh stare Podgorice. Nedavno je predstavljen projekat Tamnice Jusovača koji će izmijeniti sliku toga dijela grada, a za ovo vrijeme gradska uprava pokazala je da radi na unaprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši, akcentujući njen kulturno-istorijski i identitetski značaj za Podgoricu.

U tom cilju u protekle dvije godine realizovano je niz investicija – rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića, Ulice Braće Zlatičanina, a radi se i na rekonstrukciji ulica Keše Đurovića, Predgrad i Gojka Radonjića, sve sa namjerom vraćanja autentičnog izgleda, sjaja i mjesta koje zaslužuje Stara Varoš kao istorijsko gradsko jezgro Podgorice”, navodi se u saopštenju Abdića.

Obećali su, kako kaže, i jači ekonomski razvoj Glavnog grada i usmjeravanje resursa na snažnu institucionalnu
podršku razvoju preduzetništva, aktiviranje sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, dalju izgradnju
infrastrukture neophodne za razvoj privatnog sektora.

“Zahvaljujući realizaciji ovog konkursa deset naših sugrađana dobilo je priliku da razvije svoje biznis ideje, zaposli minimum još deset ljudi, te da pružajući razne nove sadržaje u Staroj Varoši upotpuni sliku ovog nezaobilaznog turustičkog lokaliteta Podgorice.

Otvaranjem novih suvenirnica, galerija, ugostiteljskih objekata koji nude autentičnu hranu i piće sa ovih prostora, ostvaruje se san svih Podgoričana da duh Stare Varoši ne postoji samo u pjesmama, već da dio njega mogu osjetiti i ponijeti sa sobom svi oni koji posjete našu Podgoricu”, zaključuje se u saopštenju Abdića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bandiera rossa
Gost
bandiera rossa

Moj politički protivnik, ali istinski humanista i dobar čovjek.

Darina
Gost
Darina

Bravo doktore, bravo za tvoj valjan i odgovoran rad.

Varošani
Gost
Varošani

Aj polako vrjeme ti je.

Cetinje 21
Gost
Cetinje 21

Ziv bio doktore sve ti zdravo i veselo bilo
Pozdrav sa Cetinja …

Dzenan Ahiret
Gost
Dzenan Ahiret

A kako je lijep,slavili su doma kad se rodio

veki
Gost
veki

pričaš o staroj varoši a živiš na stari aerodrom, naselje gdje su sve sjevernjaci

Send this to a friend