Ekonomija

Adriatic Properties: Na bijeloj smo listi, neistine URE nanose poslovnu štetu

Sveti Stefan

Nakon što je Blažo Rađenović iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da formira predmet vezan za poslovanje grčkog biznismena Petrosa Stathisa u Crnoj Gori, ogasili su se iz Adriatic Properties-a, saopštivši da njegove optužbe, kao nekog ko podržava aktuelnu lokalnu političku vlast, nastavljaju da odražavaju negativnu klimu za investitore, te da ih smatraju uvredom koja im nanosi poslovnu štetu.

Rađenović je od premijera Duška Markovića i ministra turizma Pavla Radulovića zatražio da raskinu ugovor o zakupu elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan-Miločer i to na osnovu, kako je kazao, “prikazanog gubitka koji iz godine u godinu iskazuje najbolji i najeksluzivniji crnogorski brend poluostrvo Hotel Sveti Stefan i Kraljičina plaža”.

“S obzirom na to da su ocjene budvanske URE da iskazujemo minus zbog utaje poreza velika neistina s ciljem dobijanja glasova, ne želimo da se dalje bavimo temom na ovom nivou, već da se bavimo činjenicama. Finansijski minus koji iskazujemo rezultat je nerealizovanja kompletne investicije za koju više godina čekamo potrebne dozvole, između ostalog i iz Opštine Budva”, naveli su Adriatic Properties-u.

Vjerovali su, ističu, da će objavljivanje finansijskih iskaza objasniti svima koliko štete investitorima pravi nepravovremeno izdavanje dozvola.

“Nijesmo sami htjeli da medijima damo iznose ovih finasijskih minusa kako se ne bi smatralo da time vršimo pritisak, međutim, vjerovatno da bi opravdali sopstvene greške, gospodin iz ove partije je brže-bolje potrčao da kaže kako je prikazivanje minusa motivisano utajama”, dodaju u toj kompaniji.

Tom logikom, naglašavaju, svaka firma koja prilikom investiranja pravi minus njima je sumnjiva, kao i svako ko ne može da investira do kraja kako bi vratio investiciju.

“To su, naravno, apsurdi koji vjerovatno ne prolaze ni kod najvećih laika. Činjenica je da „Adriatic properties“ i dalje čeka dozvole za dodatnih 80 miliona investicije, da je finansijski iskaz rezultat kako za 2018. godinu tako i za sve prethodne godine istinit i tačan, što potvrđuju i potvrđivaće razne kontrole i izvještaji od strane renomiranih i međunarodno priznatih revizorskih kuća koje rade reviziju i kontrolu naših finansijskih iskaza, kao i kontrole od strane Poreske Uprave Crne Gore i drugih relevantnih državnih kontrola”, rekli su u Adriatic Properties-u.

Gubitak u njihovim finansijskim iskazima je, kako su kazali, u najvećoj mjeri prouzrokovan obračunom amortizacije u iznosu od 1.601.719 eura i kamatama na kredite koji su uzeti kako bi se izvršila komplatna rekonstrukcija rezorta Miločer i Sveti Stefan u iznosu od 5.535.257 eura.

“U periodu od posljednje tri godine kompanija „Adriatic properties“ na ime plaćenog PDV-a, poreza i doprinosa, kao i drugih državnih dažbina, platila je iznos od 5.758.836 eura i nalazi se na bijeloj listi poreskih obveznika, a to znači da redovno i pravovremeno izmiruje sve svoje poreske i druge državne obaveze”, zaključuju u Adriatic Properties-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Samo natjerajte da firme koje angazujete za druge poslove kao obezbedjenje idr adekvatno plate radnike.

Send this to a friend