Ekonomija

Adžić: Ovo je bila izazovna godina za avio industriju

Jelena Adžić, Fto: gradski.me

Uprkos brojnim problemima uzrokovanim ruskom agresijom na Ukrajinu i pandemijom koronavirusa, Crna Gora je uspjela da se poveže sa preko 16 različitih destinacija, istakla je u emisiji Lice Podgorice Gradske RTV portparolka kompanije Air Montenegro Jelena Adžić. Dodaje da je u odnosu na prošlu godinu zabilježen rast od 50 odsto, kada je riječ o broju prevezenih putnika.

Iako se ljetnja sezona privodi kraju, iz kompanije Air Montenegro kazali su da je u odnosu na prošlogodišnju, utrostručen broj destinacija sa kojima se spaja Crna Gora i povećan broj frekvencija ka postojećim linijama.

“Ono što je važno naglasiti u svemu je da je i ova godina bila itekako izazovna za avio industriju i za mnogo veće avio kompanije, i da smo se susreli sa nekim posljedicama kao što su bili problemi u avio saobraćaju, pandemija, sukob u Ukrajini, ali i pored svega toga uspjeli smo da se prilagodimo svim situacijama i povežemo Crnu Goru sa preko 16 različitih gradova“, kazala je Adžić.

Kako objašnjava, ljetnja sezona je i produžena jer su mnogi čarter letovi planirani do oktobra.

Dodaje da je od početka januara do sada prevezeno preko 250 hiljada putnika, kao i da je ta brojka značajna jer je u poređenju sa prošlom godinom zabilježen rast od 150 odsto.

“S obzirom da govorimo o jednom manjem tržištu kao što je naše, i pored svega što sam rekla da se dešavalo u avio industriji, zaista smo zadovoljni postignutim“ , poručila je Adžić.

Od početka godine do septembra realizovano je preko 300 letova, što bi, kako zaključuje Adžić, značilo da će do kraja oktobra po procjenama biti 50 hiljada putnika samo u okviru čarter saobraćaja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

Jeli ova u nekom srodstvu sa onim finim Ađžićem. ?

Send this to a friend