Ekonomija Aerodromi Crne Gore saopštili

Kompanija Airbus izabrana za noćno slijetanje u Tivat

FOTO: Aerodromi CG

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Erbas (Airbus) za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

“Istrajavajući na značaju noćnog letjenja na aerodromu TIvat, imali smo sreću da dobijemo ovako referentnu kompaniju, kao što je Erbas. Osim uvjerenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja po dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma, uključujući i njihovu novu i veću vrijednost u kontekstu predstojećeg međunarodnog tendera za izbor koncesionara”, saopštio je Bulatović.

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu, navode iz kompanije.

“Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta, ustvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi, nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mjesta u Tivtu. Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski već i strateški značaj za našu zemlju”, rekao je on.

Crna Gora i za narednu deceniju ostaje dominantno avio destinacija.

“Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspješno izrađenih procedura od strane stručnjaka Nav Blue-Airbus, započnu sa realizacijom noćnih avio operacija u Tivtu”, zaključio je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Turizam
Gost
Turizam

A što mislite da se uvede treća smjena na aerodromu u Podgorici ? Sa novim obilaznicama i trećim trakama relativno se brzo stigne do mora !

Primorac
Gost
Primorac

Bice izgleda dragi putnici drzite se slijećemo u vinograd ili u more ili eventualno na pine hahahaha

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Znači Boingovi avioni neće slijetati?

Ceda
Gost
Ceda

Onda vam ni porto montenegro ni gradjani tivta nece moci spavat ali sto koga nriga za gradjane.Oni su zadnja rupa na svirali.profit i samo profit zivot je izgleda najegtiniji.

dr.boing
Gost
dr.boing

Tivat nece nikad imati nocno slijetanje takva je konfiguracija terena. Ovo su samo spinovi, ovo je samo neki vid zamajavanja javnosti da bi
se skrenula paznja javnosti sa privatizacije. To je neizbjezno.
,

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

bla bla bla.. turisticka destinacija to niko ko mi a nemamo nocno slijetanje a ovamo niko nam nije ni do koljena i sad od toga se pravi senzacija… kako vas nije sramota da to niste uradili jos prije 10 godina barem.. za titovoga vakta je bilo no ste ga urnisali!! cu bit ce novih radnih mjesta.. ih jado moj!!

lapo
Gost
lapo

Airbus ce odraditi sve sto treba da se omoguci nocno sledanje, SD ce to implementirati na njihov nacin uz punjenje svojih dzepova tako da maksimum sto se moze ocekivat je da bude omoguce predvecernje sletanje. Ako Brajovic bude radio tender, posjetite ga da treba ukljucit u tender i signalizaciona svijetla i elektricne instalacije… cisto da ne zaboravi kao sa petljom… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Aerodrom Berlin, Tegel, kada sam sletio prije neki dan, samo jedan zemaljski stjuard kojinje docekao sve putnike. U oovratku, aerodrom u Pidgorici, minimum 15 zemaljskih sjuardesa… od izlaska iz aviona, preko cikele piste, kroz zgradu do pasoske kontrole. Kao du putnici ovce i da ne umju naci put do izlaza… zasto… kako i koliko mi to sve placamo? Ne mogu… Više »

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Svudje ti je Ivane na jedan avion maksimum 4.covjeka zajedno sa utovarnim radjicama i to na aerodrome dje je promet saobracaja 10.puta veci nego kod nas cak i vise,ali to smo mi,kod nas 20.ljudi na jedan avion,5.radi ostali ruke u dzepove i vrte se.

Beharovic
Gost
Beharovic

Ivane ti bi radije da je ovaj narod nezaposlen

Podgorica
Gost
Podgorica

Oće li da zaposle sve iz Sd ?

Navijač
Gost
Navijač

“Aerodromi Crne Gore izabrali kompaniju za noćno slijetanje u Tivat”. Znači ta jedna kompanija ce moći da slijeće noću, tako se zaključuje iz naslova. Valjda bi trebao naslov da glasi nešto kao “Aerodromi Crne Gore izabrali kompaniju koja ce omogućuti noćno slijetanje u Tivat”.

Nostradamus
Gost
Nostradamus

Aerodrom u Tivtu je najbolje srusiti komplet pa ponovo novi napraviti nedje kroz Grbalj em u sred grada trenutno. Jos nekvalitetno zapusteno pocevsi od terminala do parkkinga prilaznim puteva svega zivog.

E pa čuš!
Gost
E pa čuš!

Đe bi to u Grbalj mogao aerodrom da se napravi!?

Marko
Gost
Marko

Rok? Nema tu najvece napore i slicno, samo rok.

Send this to a friend