Ekonomija

Agencija za nadzor osiguranja nije naložila smanjenje provizija

Agencija za nadzor osiguranja nije naložila smanjenje provizija za prodaju osiguranja, saopštili su iz ove agencije nakon, kako tvrde netačnih informacija objavljenih u medijima.

“Agencija nije dala nalog društvima za osiguranje da smanje provizije za prodaju osiguranja. Društva za osiguranje u potpunosti samostalno upravljaju svojim troškovima, pri čemu su dužna da u svakom trenutku obezbijede redovno izvršavanje svih obaveza iz poslovanja i stabilnost u poslovanju”, navode oni.

Kako ističu, tehnički centri kao pravna lica uopšte ne mogu ostvarivati proviziju po osnovu poslova prodaje osiguranja.

“Naime, tehnički centri predstavljaju samo fizičko mjesto prodaje osiguranja, na kojem osiguranje prodaju društva za osiguranje, odnosno društva za zastupanje u osiguranju. Shodno navedenom, proviziju mogu ostvariti samo zastupnici u osiguranju, pa stoga provizija koju društvo za osiguranje plaća za usluge prodaje osiguranja zastupniku ne može uticati na visinu cijene tehničkog pregleda. Iznos provizije koju društvo za osiguranje ugovara sa zastupnikom nije propisan zakonom, već je utvrđen tarifama svakog društva za osiguranje, koje su predmet poslovne politike tog društva”, zaključuju u Agenciji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cuca
Gost
Cuca

U Niksic se cenka oko toga kolika ce biti registracija, licno se uvjerio. Drzava treba da zastiti gradjane od tih manipulacija i da se zna koliko je registracija a ne da se pogadja kao na pijacu!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Da,da……..prosle godine su im smanjili proviziju sa 30 na 20 posto,a sada sa 20 na 10 posto,a oni su povecali tehnicki za tih 10,pa sad jos 10 posto!

Alokin
Gost
Alokin

Vacina njih ne prodaje zeleni karton jer nema proviziju na to

nilke
Gost
nilke

E neka su jer se ti tehnicki napunise od osiguranja a ne od tehnickog zasta i postoje

Send this to a friend