Ekonomija

Agenciji za gazdovanje gradskom lukom 217.000 eura za projekat Reglports

Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi obezbijedila je partnerstvo Agenciji za gazdovanje gradskom lukom na projektu „Reglports“, namijenjenom unaprijeđenju usluga u malim lukama prekograničnog područja, čime je Agencija ostvarila pravo na budžet u iznosu od oko 217.000 eura.

“Projekat Reglports dio je Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora, a kroz koji su našem gradu odobrena dva projekta na kojima je partner-Adrinet i Co.Co.Tour, te jedan na kojem je saradnik partneru Agenciji za gazdovanje gradskom lukom-Reglports”, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Intereg IPA program prekogranične saradnje „Italija-Albanija-Crna Gora“ uspostavljen je radi pružanja dodatne podrške IPA saradnji u regiji južnog Jadrana kroz podsticanje pametnog, inkluzivnog i održivog razvoja. Cilj programa je da olakša razmjenu znanja i iskustva među korisnicima u tri zemlje, razvija i primjenjuje pilot akcije, mjeri izvodljivost novih politika, proizvoda i usluga, kao i podrška investicijama u oblastima od interesa.

Intereg IPA program podržava inicijative koje se odnose na oblasti jačanja prekogranične saradnje i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, pametnog upravljanja prirodnim i kulturnim nasljeđem radi razvoja održivog prekograničnog turizma i teritorijalnih aktivnosti, zaštite životne sredine, upravljanja rizikom i strategije niske emisije ugljendioksida, kao i povećanja prekogranične pristupačnosti, promovisanja održivih transportnih usluga i objekata, kao i poboljšanja javne infrastrukture.

Send this to a friend