Ekonomija

Američke kompanije žele da u Podgorici grade expo centar, akva park…

Američke kompanije su zainteresovane za investicije u glavni grad Crne Gore, a među njima i sajamski centar, saopšteno je danas na sastanku gradonačeniku Ivanu Vukoviću i ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću. Takav stav prenijeli su suosnivač kompanije Ice Gliders Sevastjan Ploščanski i potpredsjednik IBG & Plate grupe Farzad Kaj.

“Gradska uprava ima ambiciju da realizuje značajne kapitalne projekte i u tom dijelu nam je veoma važno što postoji interesovanje potencijalnih partnera koji su spremni da na efikasan i kvalitetan način zajednički ostvarimo zacrtane ciljeve”, istakao je Vuković.

On je goste upoznao sa projektima koje realizuje gradska uprava, kao i sa paniranim investicijama za naredni period koje će obilježiti novu razvojnu etapu Podgorice.

Predstavnici američkih kompanija, poznati po brojnim realizovanim građevinskim projekatima u SAD, posebno kada je u pitanju izgradnja održivih projekata i inplementacija politika iz oblasti zaštite životne sredine, posebnu zainteresovanost su iskazali za izgradnju sajamskog centra u Podgorici.

Oni su, prezentujući potencijalna rješenja, ponudili mogućnost Glavnom gradu da po medelu javnog privatnog partnerstva izgrade expo centar, akva park i  mnoge drugi sadržaje.

Zahvaljujući na inicijativi da se realizuju tako značajni projekti u Glavnom gradu, Vuković je naglasio otvorenost gradske uprave da se u predviđenoj zakonskoj proceduri uspostavi partnerstvo koje će omogućiti realizaciju kapitalnih projekata i izgradnju sadržaja koji trenutno nedostaju Podgorici.

Radulović je takođe iskazao spremnost Ministrastva održivog razvoja i turizma da sa aspekta svoje nadležnosti stvori planske preduslove  za realizaciju biznis ideja koje će povećati kvalitet života i obogatiti turističku ponudu Glavnog grada.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

u Niksic to da se pravi no sto

💱 welcome
Gost
💱 welcome

ako se vama u PG gadi ovaj projekat, slobodno ga preselite u NK 💲

Causesku
Gost
Causesku

A dako se najedu vise.

Ichkovic
Gost
Ichkovic

Kompanija koja pravi klizalista i druga boga pitaj sto radi. Nidje nista o ovim ljudima nema. Bas ozbiljne kompanije, hahahahahahaha

Gruban Malić
Gost
Gruban Malić

Čuješ već, samo koliko su Ameri uložili u svoj protektorat, preko Filipa Morisa i ostalih kompanija, te su Zelenika i Bar živnuli bili tih 90-tih godina! Tako će i u Titograd da ulože, samo što nijesu!

💱 welcome
Gost
💱 welcome

Samo neka se ulaze kes.
Cist, prljav, papirni , metalni, bitcoin… potpuno nebitno💸💸

Tomos
Gost
Tomos

Koja je lokacija…

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ozbiljni igraci sa nase strane znaju ih podgoricani i koliko znaju i koliko mogu ova slika govori sve pogledajte im face …..odaju intelegencijom znanjem enrgijom radni vrijedni hehehehhheheheheheheh

mojsilovic
Gost
mojsilovic

zacesljani

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Pogledajte ove experte iz Glavnog grada. Nijedan nema dana radnog staža u privredi. Mladi DPS lideri na zadatku. Amerikanci u punom sastavu,sa dvije of šor kompanije. Mašala!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Plocanski je pravo americko prezime. U Cg ne stize niko od investitora sa bonitetom. Stizu ili Arapi ili bivsi Rusi/Izraelci koji su dosli do americkog pasosa

Send this to a friend