Ekonomija

Anđušić: Cijena goriva skače, standard pada, a ministar se bavi svojom političkom karijerom

Foto: Mihailo Anđušić

Jutros je ponovo građanke i građane, sačekalo novo poskupljenje goriva. U situaciji teške ekonomske krize, stalnog skoka cijena, poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vrtoglavog skoka nezaposlenosti, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić umjesto što – uostalom kao i veći dio Vlade – pravi ekskurzije po bijelom svijetu na račun građana, i obilazi crkvene poglavare, bilo bi blagotvorno da se posveti realnosti u kojoj žive građani zemlje čiji je ministar, člana Izvršnog odbora DPS Crne Gore Mihaila Anđušića.

Prema njegovim riječima, dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da “zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće”,  kako kaže, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva.

“Da ministar baš ni o čijim interesima ne vodi računa, govori i podatak da će novi skok cijena goriva dodatno pogoditi već ugrožene poljoprivrednike, koji su zbog ignorantskog odnosa resornog ministarstva i kasnog usvajanja Agrobudžeta dovedeni na rub egzistencije”, ocijenio je Anđušić.

O Spajićevom ekspertizmu govori i činjenica da je javni dug, ukazuje funkcioner DPS, od njegovog ministarskog “ustoličenja”, “uvećan za 500 miliona eura”, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25 odsto, a Crna Gora “bilježi drastičan pad direktnih stranih investicija”.

“Očigledno je da ministar Spajić, zadužen za državne finansije, ali i za socijalna pitanja, svojim nedjelovanjem i plasiranjem politikanskog pamfleta “Maršalov plan” pokazuje da mu je prioritet nova izborna trka a ne poboljšanje standarda građana”, istakao je Anđušić.

Davljenik se za slamku spasa hvata, napominje on, a ova Vlada ni tu slamku ne može da nađe.

“Sva istraživanja pokazuju, da je ogromna većina građana nezadovoljna radom Krivokapićevog kabineta, i da je izvjestan skori kraj najgore Vlade u crnogorskoj istoriji, čije je ovaj mlađani ekspert zaštitno lice”, zaključio je Anđušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mili
Gost
Mili

E vala ste se vi posvetili realnosti i zivotnom standardu gradjana toliko, da nam je i za vrijeme vase vlasti gorivo bilo luksuz. Toliko o tome koliko brinete vi, a ovi ukoliko ne budu brinuli, bice bivsi isto kao sto ste to sada vi ! Dosta je gradjanima praznih prica, gradjani zele djela i ukoliko izostanu svaka vlast bice kaznjena… Više »

Cdms
Gost
Cdms

Gori od vas ne mogu biti ni da se još potrude….

Za Crnu Goru!
Gost
Za Crnu Goru!

Zbogom DF, Zbogom!!!

Send this to a friend