Ekonomija

Apartmani u Crmnici skuplji nego na primorju

Foto: Jedro.me

Sezona u Crmnici i u Virpazaru na Skadarskom jezeru počela je ranije nego na pjeni od mora,a  razloga za zadovoljstvo imaju i Crmničani.

Apartmani u privatnom smještaju u Crmnici se izdaju u prosjeku oko 50 eura za dvije osobe, a interesovanje gostiju za seoski turizam je veliko što potvrđuje visok stepen unaprijed rezervisanih smještajnih kapaciteta u ovom kraju.

Agroturizam uz sadržajnost Skadarskog jezera, bogatu floru i faunu, istorijske spomenike i vjerske objekte iz godine u godine privlače sve više turista koji su uglavnom ovaj dio Crne Gore prvi put vidjeli kroz izletnički program, ali se i vraćaju te u ovom kraju provode produžene vikende pa čak i duže vremena odmaraju.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić kaže za Jedro.me da prve organizovane grupe turiste dolaze ove sedmice u Crnu Goru.

“U njihovom programu su Virpazar i Skadarsko jezero. Kvalitet domaćih proizvoda iz godine u godinu je sve bolji i sigurna sam da ćemo nastavljati taj trend. Na nama je obaveza, kao i na lokalnoj turističkoj organizaciji da dodatno promovišemo naše autentične proizvode. Ova godina će biti godina posvećena hrani i imati za cilj upravo da se obezbjedi veća zastupljenost domaćih proizvoda u sektoru crnogorskog ugostiteljstva”, kazala je Radak Kukavičić dodajući da ruralni dio barske opštine ima ogromni potencijal.

Kako kaže, sezona u Virpazaru skoro traje cijele godine.

“Ankete pokazuje visok stepen zadovoljstva gostiju koji posjete ovo mjesto. Sigurna sam da ćemo zajedno učiniti da ponuda ovog kraja bude još kvalitetnija, raznovrsnija i drugačija, da će uz ono što nam je priroda podarila, Nacionalni park, i agroturizam biti velik motiv dolaska turista”, zaključila je direktorka NTO.

Osim prirodnih ljepota, odlične hrane, turisti se mogu baviti i raznim aktivnostima. Zbog raznovrsnog biljnog i životinkskog svijeta, krstarenja Skadarskim jezerom predstavljaju pravo uživanje.

Bujna vegetacija Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu, čini ga drugačijim. Obala mu je živopisna i obiluje poluostrvima i zalivima, a jezero je puno lokvanja i trske, što doprinosi posebnom ugođaju koji upotpunjuje posmatranje ptica.

Za bicikliste postoji sedam biciklističkih staza, od kojih je pet staza za klasični, a dvije su za planinski biciklizam, dok su ljubiteljima šetnje kroz prirodu na raspolaganju pješačke staze.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JAAA
Gost
JAAA

Na more bre guzva…lepse je na selo…lepsi i zdravi je seocki turizam

KLM
Gost
KLM

Ja svratih u Virpazar u Januaru nijesam kafu ima dje popiti.Nista nije radilo.Valjda je sad bolje

sds
Gost
sds

Imas hotel Vir koji radi stalno, a u najgorem slucaju ponesi plinsku bocu i cikaru kafe pa kuvaj ako ti se basta.

E,moj Saša
Gost
E,moj Saša

Podjemo na ručak prošle godine na Virpazar,odrase nas kao ćurke,stid vas bilo! Pi.

sds
Gost
sds

Virpazar je za elitne turiste a ne za raju.

zena
Gost
zena

Na koji god dio primorja da mislite, ovo nije tacno. Ima lijepih vila tamo, ekskluzivnih, u vlasnistvu stranaca, a ovo ostalo boba ne valja. Sto je problem da budete realni?

Toni
Gost
Toni

Problem je u tome što ne možemo biti realni, nije nam u genima.

Dejo 821filiala
Gost
Dejo 821filiala

Hotel 5 zvezdica za ljetovanje 200 eura dan. Ravena.

alo
Gost
alo

Onda dodje jeftinije u Toskanu provesti par dana nego u Crmnicu. Nemaju jezero zaista ali svaka kuca za izdavanje ima bazen i stare su u prosjeku par stotina godina. Sve za oko 25 eura dnevno za dvije osobe. Izguglajte na booking.com Poggibonsi. Tako da im je bolje da skalaju malo sa cijenama da bi se ti ljudi vratili jos koji… Više »

Toni
Gost
Toni

Ne može to kod nas. Mora biti najskuplje i najbolje da bismo se što bolje pohvalili. Odmah da se uzme što više se može, a za sledeću godinu ćemo lako.

Jovanka
Gost
Jovanka

A Maxe. Nidje veze.

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

moramo i mi u nk nesto cinjeti

Jovanka
Gost
Jovanka

Vi u Nk slobodno stavite vecu cijenu, nece vam doc niko svakako.

Send this to a friend