Ekonomija

Auto-put i rekonstrukcija mosta na Đurđevića Tari simboli prijateljstva sa Kinom

Projekti izgradnje auto-puta Bar-Boljare i rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari predstavljaju svojevrsne simbole prijateljstva Crne Gore i Kine, kazala je članica Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Svekineskim narodnim Kongresom Nada Drobnjak, koja se danas, zajedno sa koleginicom Brankom Tanasijević, sastanala sa delegacijom Kineske asocijacije za javnu diplomatiju – CPDA.

Kako je saopšteno iz Skupštine, ističući zadovoljstvo zbog posjete kineske delegacije i tradicionalno dobrih odnosa dvije države, Drobnjak je zahvalila na dosadašnjoj kineskoj podršci koja se ogleda u velikom broj donacija i realizaciji razvojnih projekata koji su od izuzetnog značaja za našu državu.

“Tanasijević je napomenula da je kao predsjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine u prethodnom sazivu sa delegacijom Odbora imala priliku da posjeti Kinu, te sa prisutnima podijelila svoj utisak da se kineska ekonomija ubrzano razvija, a da obrazovni sistem predstavlja paradigmu za cijeli svijet. Ona je takođe iskazala zadovoljstvo konstantnim rastom broja kineskih turista koji posjećuju Crnu Goru, ističući očekivanje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti”, ističu u Skupštini.

Potredsjednik CPDA Čen Juming predstavio je osnovne nadležnosti Kineske asocijacije za javnu diplomatiju.

“On je kazao da Asocijacija koja okuplja eksperte, bivše diplomate, predstavnike držanih institucija i studente, teži da unaprijedi kinesku javnu diplomatiju, razumijevanje i prijateljstvo između Kine i ostatka svijeta, da predstavi Kinu kao demokratsku, otvorenu i progresivnu zemlju i kreira međunarodno okruženje pogodno za mirni razvoj Kine”, dodaju u Skupštini.

Juming je poručio da vjeruje da će Kineska asocijacija za javnu diplomatiju u saradnji sa Ambasadom Kine nastaviti da podržava Crnu Goru i njen razvoj.

U kineskoj delegaciji koja je posjetila Skupštinu Crne Gore pored Juminga, bili su i Ding Čao profesor na Fakultetu evropskih jezika i kultura, direktor Centra za centralne i istočne evropske studije na Univerzitetu za međunarodne studije u Pekingu, Liu Ćing direktor Departmana za azijske i pacifičke studije na Kineskom institutu za međunarodne studije i Si Sinsin direktorica kancelarije „CPDA“.

Sastanku u Skupštini prisustvovala je i zamjenica ambasadora Kine u Crnoj Gori Hua Jafan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
awetinja
Gost
awetinja

Uuuu, pa to oni oće da nas časte ????

Dr n
Gost
Dr n

A jesu mos rekonstruisali samo da stanes pa da gledas. Sta li pricaju za ono sto se nemoze vidjeti kad se evo tri godine hvale rekonstrukcijom a ni priso mu niko nije

Send this to a friend