Ekonomija

Avioni Montenegro Airlinesa će tokom zime letjeti na relaciji Podgorica-Kijev

Danilo Orlandić (Foto: CdM)

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić saopštio je za TVCG da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove: London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen. Novina je da će tokom zime ove godine avioni MA letjeti na relaciji Podgorica-Kijev.

Od nedjelje počinje zimski red letjenja na aerodromima Crne Gore, rekao je Orlandić u Jutarnjem programu.

“Izuzetno sam zadovoljan dogovorima koje smo imali sa svim avio-kompanijama imajući u vidu krizu koja je nanijela ogromnu štetu svima u avio-industriji i našoj kompaniji”, naveo je.

On je istakao da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove: London, Budimpešta, Milano, Berlin, Pariz, Dortmund, Minhen.

Orlandić kaže da su uspjeli sve te avio destinacije da održe sa svim avio-prevoznicima, te da, ako situacija bude povoljnija, u decembru bi mogli da očekuju i povezivanje sa Luksemburgom.

“Zvanični avioprevoznik Luks Air bi trebalo da leti na toj liniji”, naglasio je.

Kako je dodao, tokom zime ove godine avioni MA letjeće na relaciji Podgorica-Kijev, a “to do sada nijesmo imali”.

“Vjerujem u pokretanje oporavka avio-industrije i kod nas i regionu, ali i EU, i da bi možda tokom marta mogli govoriti o pozitivnim pomacima i boljim iskoracima, jer je ogroman pritisak na EU da se to sve normalizuje, i omogući da uz pomoć brzih testova građani lete,” istakao je on.

On je ukazao i na zvanične podatke Međunarodne vazdušne asocijacije gdje je zabilježeno da se na aerodromima ili u avionima svega 44 putnika zarazilo koronom.

“Dakle ako se pridržavamo mjera, to i te kako može da se spriječi”, rekao je.

Kaže da je MA imao ogroman gubitak krajem septembra u broju prevezenih putnika.

“Imali smo letove ali nijesmo imali dovoljan broj putnika, bili smo pod udarom korone”, naveo je. “36 Odsto opsluženih vazduhoplova govori da naša saradnja sa avio-kompanijama ipak traje i u teškim okolnostima. No, finansijski gubici su ogromni,” istakao je Orlandić.

Ako se tako nastavi, jasan je, ozbiljnih problema možemo svi da imamo.

“Mi smo uputili inicijativu NKT-u da se iz zemalja regiona u Crnu Goru ipak ulazi bez kovid testova,” naveo je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nick
Gost
nick

Oće li neko ukloniti ovog uhljeba!?

Molim
Gost
Molim

A ko ce troskove da pokriva
MA treba u stecaj. Osnovati jeftinu avio kompaniju

Send this to a friend