Ekonomija

Bar prva opština koja je izmirila dug po reprogramu

Opština Bar izmirila je sve obaveze po osnovu reprograma poreskog duga opštine i javnih preduzeća čiji je osnivač na ime poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, i time okončala plaćanje duga po ugovoru o reprogramu potpisanom u maju 2015. sa Ministarstvom finansija.

“Na ime poreza i doprinosa na zarade zaposlenih tada je konstatovan dug opštine u iznosu od 1.898.672 eura, dug JP Komunalne djelatnosti od 4.088.466 eura i dug JP Vodovod i kanalizacija od 334.187 eura”, saopšteno je iz opštine.

Ugovorom o reprogramu bilo je predviđeno da Opština izmiri ukupni iznos od 6.321.325 eura za period od pez godina, počev od jula 2015, zaključno s junom 2020. godine.

“Ove obaveze stavljene su u vrh prioriteta opštine i redovno su izmirivane, u mjesečnim anuitetima od potpisivanja do danas, pokazujući time veliku fiskalnu disciplinu, što je dovelo do ostvarenja konsolidacije opštinskih finansija. Posljednja rata u iznosu od 158.033 eura izmirena je danas, čime je Opština Bar okončala obaveze po reprogramu poreskog duga”, navode iz opštine.

Vlada Crne Gore je u februaru 2015. odobrila reprogram poreskog duga po osnovu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, na osnovu čega je Ministarstvo finansija sa 14 opština sklopilo ugovore o reprogramu duga.

Opština Bar, koja je ugovor zaključila s najkraćim rokom, od petgodina, prva je opština koja je izmirila obaveze, i sada je bez dugovanja po tom osnovu.

S.Đ.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BnjjGospava
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bar opština đe je teško se zaposliti, naći pristojnu platu. Grad šverca đe omladina bježi i iseljava se. Nažalost Budva i Boka su daleko razvijenije od Bara makar imaju turizam Bar ima samo Luku i železnicu koje su na minumumu

Gospava
Gost
Gospava

Dobre vijesti iz moje opštine!

Send this to a friend