Ekonomija DIREKTOR TURISTIČKE ORGANIZACIJE GRADA EMIL KUKALJ O OČEKIVANJIMA OD SEZONE

Bar se uzda u otvorene granice i vjerne goste

Bar

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije, ovih dana u Baru boravi oko 480 turista. To je, kako kaže direktor lokalne TO Emil Kukalj, značajno manji broj u odnosu na prethodnu godinu, ali dodaje da su neke stvari “veoma teško uporedive, jer su odstupanja značajna”.

“Od početka situacije sa korona virusom znali smo da će ova sezona biti izazovna, praćena problemima u smislu turističkog prometa. Naša očekivanja su da će tokom jula doći do poboljšanja, naravno, uz povoljniju epidemiološku situaciju i popuštanje mjera koje se tiču međunarodnog saobraćaja. Dakle, ukoliko se on ponovo uspostavi u većem obimu, možemo očekivati i veći priliv posjetilaca. Vjerujemo da će tokom jula i avgusta doći do određenog turističkog prometa, neke su procjene da će on dostići 30 odsto prometa ostvarenog u prošloj godini. Nadamo se da naredna dva mjeseca mogu biti solidan oslonac za 2021. godinu, kada već možemo očekivati da će krenuti oporavak”, optimista je Kukalj.

Kada je riječ o strukturi turista, Kukalj vjeruje da će ona ostati ista kao prethodnih godina.

Gosti uglavnom dolaze iz zemalja okruženja, zemalja Ruske Federacije, bivšeg SSSR-a, Zapadne Evrope…

“Ono što mene i kolege u TO Bar raduje je činjenica da imamo veoma veliki broj vjernih gostiju koji su u Bar dolazili po deset i više puta. Procjenjujem da će oni doputovati i ove godine i da će to biti solidna baza koja će pomoći da turistički promet ostane na zavidnom nivou. Mi ćemo biti dobri domaćini, a siguran sam da će i usluge biti na višem nivou od dosadašnjeg”, očekuje Kukalj.

Zbog nemogućnosti većih javnih okupljanja, sve ukazuje da najpopularnija tradicionalna manifestacija koncerti na Šetalištu kralja Nikole “Ljeto sa zvijezdama”‘ ove sezone neće biti održana.

Istu sudbinu će ovoga ljeta imati i “Sušanjska noć“, “Noć Velikog Pijeska”, “Spičansko veče“…

“Žalimo zbog toga, jer je sve to upotpunjavalo ponudu grada i uljepšavalo boravak turistima. Potrudićemo se da ih animiramo na druge načine koji se ne kose sa mjerama NKT-a. Manifestaciju “Za još ljepši grad“ ćemo možda uspjeti da realizujemo u drugačijoj formi”, kaže Kukalj.

Ipak, i pored toga što ovo ljeto neće biti nalik dosadašnjima, direktor TO Bar ističe da treba pozitivno razmišljati.

“Treba vjerovati da ćemo ipak ostvariti turistički promet u zadovoljavajućoj mjeri, da neće biti baš toliko loše, da tokom jula i avgusta možemo očekivati priliv turista. Treba da se, kao nekada, radujemo svakom gostu koji nam dođe, budemo dobri domaćini i pomognemo im da iz Bara odu zadovoljni što su upravo naš grad odabrali za odmor. Zajednički moramo uticati da prikažemo Crnu Goru kroz prizmu sigurne destinacije za odmor. Nakon ljeta moramo napraviti plan kako da nastavimo u 2021. godini i da ponovo krenemo u nove pobjede”, zaključuje Kukalj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

tamo sam bila juče, plaža bez pijeska sve osušena morska trava i kamenje kao na Morači,

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta bi sa onim silnim projektima Maljevik, privredna zona i druga čuda. Bar je propali grad bez zapošljavanja, srećan si ako nađeš 350e platu

Prešo
Gost
Prešo

U Hrvatcku sa rezervacijom smještaja mogu i Bih i Srbija.
Ovo kod nas je inaćenje do ludila.

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeste prijatelju ali Hrvatska je demokratskija država od Cg. Tamo ipak vlast se donekle boji odluke naroda a ovi naši su na budžetu ili su privatnici koji ne plaćaju dažbine i njih boli briga za druge u Cg

Sinjore
Gost
Sinjore

Tacno, dok se ovi iz NKT-A iz kompleksa svete Srbiji turiste preuzimaju druge drzave. Ogromna steta je nanijeta, pa ko bi dosao kod nas a osjeca se uvrijedjeno. Imam mnogo prijatelja u Srbiji i znam da niko nece doci.

Nek je vječna
Gost
Nek je vječna

U Hrvatsku kad odeš moraš da poštuješ zakone države Hrvatske i ne može da radi ko šta hoće

Zoran
Gost
Zoran

Ja sam privatnik , 24 radnika imam , placam svaki porez, doprinos i sve dazbine, najveca plata je 1000 eura a najmanja 300( higijenicarke a imam ih 3) zato bih te zamolio da se ogradis i ne lupetas , vjerovatno radis za 350 eura i svi su ti ostali krivi za tvoj nerad.

Budva
Gost
Budva

Hrvati pametni

Send this to a friend