Ekonomija Održali sastanak u Nikšiću

Bečić sa radnicima Boksita: Riješiti stambene probleme

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je sa predstavnicima bivših radnika Rudnika Boksita Nikšić, a posebna pažnja je posvećena analizi protivzakonitog otuđenja placa radnika Rudnika Boksita, koji je bio na osnovu pravnih akata namijenjen isključivo rješavanju stambenih potreba radnika Boksita.

Kako su istakli iz aprtije, taj plac se nalazi na jednoj od najatraktivniji lokacija u Nikšiću i višemilionske je vrijednosti.

“Kroz manipulativne mehanizme, fingirane izrade projekata i mimo propisa, u čemu su učestvovali firma Ambijent i pojedini sindikalni predstavnici, dolazi do protivpravnog otuđenja i prisvajanja datog placa, te urušavanja zagarantovanih prava radnika. To je klasičan obrazac koruptivnog krivičnog djela kroz djelovanje organizovane kriminalne grupe. U ovo koruptivno bezakonje umiješani su ne samo zarobljene firme i zarobljeni sindikalni predstavnici, nego i čelnici državnih i opštinskih organa.Da je aktuelna vlast dramatično udaljila Crnu Goru od principa socijalne pravde najbolje dokazuje i činjenica da radnici koji su više decenija stvarali novu vrijednost i nosili privredu, ostaju protivpravno uskraćeni u pogledu prava na stan, a stotine privilegovanih funkcinera iz reda DPS-a dobijaju stanove protivno osnovnim moralnim skrupulama i protivno važećim propisima. To mora biti predmet zakonske i pravosudne revizije”, poručili su iz Demokrata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Svjefol
Gost
Svjefol

Ovaj mali je neumoran. Nece da radi al hoce da vara narod….hahaha.. Ljaljo zecki

C vitamin
Gost
C vitamin

Aoooooòk, blago vama s njim, neznavenim. On ce vas spasiti lazima i izmisljotinama.

Send this to a friend